Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Dziadunio poszedł,Chaplin idzie.....no, to teraz niech się Orzech ładnie wykąpie i uczesze bo ani chybi on na tapecie, mówię Wam, nim dunder świśnie (nie wiem co to ten dundr jest zacz ale tak się mówiłou mnie w domu) i Orzeszka odnajdzie ten jego jedyny ludź, ja się w tych sprawach nie mylę!!!!

Posted

rybon36 napisał(a):
Dziadunio poszedł,Chaplin idzie.....no, to teraz niech się Orzech ładnie wykąpie i uczesze bo ani chybi on na tapecie, mówię Wam, nim dunder świśnie (nie wiem co to ten dundr jest zacz ale tak się mówiłou mnie w domu) i Orzeszka odnajdzie ten jego jedyny ludź, ja się w tych sprawach nie mylę!!!!

Już wyjaśniam - dunder - z niem. donner - po prostu grom uderzy - piorun.

A co do Chaplinka - to nie wiadomo czy jego serce zniosłoby narkozę - po co mu fundować taki gips?

Posted

dzięki Talcott:loveu:, no to teraz po 39 latach życia już wiem co to świstało w moim rodzinnym domu, to może i dobrze, bo burze mamy co i rusz, więc wizja świśnięcia dundra jest bardzo realna i bliska:lol:
co do zabieguto ja oczywiście jestem jak najbardziej przeciw ale dogo jak to dogo, wiadomo, nie chcę wywołac burzy na szczęśliwym wątku, dla mnie to kastrować tylko wtedy, jeśłi siepokażą jakieś problemy z prostatą np łagodny przerost a tak topo cho.....rę:lol:

Posted

a z tym dundrem, to musi dobry omen być bo tak mi sie jakoś przypomniało a nie wiedziałam znaczenia, więc trafiłam w ciemno:razz:, zobaczycie, domek dla Orzecha się zbliża!!!!!

Posted

Ano ano!!! Starusiowi - nie tylko psiemu Hi Hi:diabloti::diabloti::diabloti: to raczej miseczka pyszności w łepetynie i wygodne łóżeczko a nie panienki:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

i jeszcze jeden temat mi się przypomniał:
ten psiak co gomam w avatarku,szczeniak uratowany przeze mnie, wyadoptowałam go w 2006 roku, miał wątek o tytule : był raz sobie krasnoludek....
a szło to tak : ...Był raz sobie krasnoudek, takie mały jak szpileczka,miał swój domek i ogródek, w głębi lasu na listeczkach. Kwiatek mu za czapkę służył, na trzech słomkach spał wygodnie.Jadł niewiele .. jeden orzech trzy tygodnie......

to fragment bajki, którą niania mi opowiadała w dzieciństwie, znałam go pod tytułem Krasnoludek i wilczysko, pamiętam tylko ten fragment i nigdzie nie mogę odnaleźć w literaturze tego utworu, ten jednak pasuje tu jak ulał!!!!

Posted

krótko mówiąc.... jeden Orzech, trzy tygodnie!!!!
dunder świśnie, wnoszę że z tych okoliczności Orzech ma znaleźć dom za 3 tygodnie, wtedy dundry jeszcze świszczą,tak ja to widzę:p

Posted

Jeden Orzech,trzy tygodnie!!!
to by się zdagzało ,nie przypadkiem fortuna kołem się toczy, ten mój avatar i reszta
może jakaś wróżka się wypowie, bo to jak z tarota troszkę

MA SIĘ STAĆ!!!!

Posted

rybon36 napisał(a):
krótko mówiąc.... jeden Orzech, trzy tygodnie!!!!
dunder świśnie, wnoszę że z tych okoliczności Orzech ma znaleźć dom za 3 tygodnie, wtedy dundry jeszcze świszczą,tak ja to widzę:p
Rybonku, zaczynamy odliczanie....:evil_lol:

Posted

rybon, zmień bannerek - chaplinowi juz niepotrzebny :evil_lol:.
ja jestem wielką fanką: orzeszka, liska (podobni sa bardzo, obydwaj mali, włichaci i rudzi) i wojtusia (ten to z kolei brat bli xniak chaplina0. jestem za tym, żeby odliczanie dotyczyło ich trzech. wojtek nie ma własnego watku (co chcę zmienić) a liska nikt nie odwiedza:shake:. a taki lisek i orzeszek to do kupy 6 kilo...

Posted

sleepingbyday napisał(a):
wojtek nie ma własnego watku (co chcę zmienić)

chetnie Ci pomożemy :)
Wojtuś musi isc za przykładem Chaplinka!