Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

I tu też masz rację bonsai..Mnie raczej chodziło o to,że niektóre psy, niezależnie od wieku, mają skłonności do popuszczania siuśków, np przy każdym większym emocjonalnie wydarzeniu..Takim psom zdecydowanie bedzie lepiej w domkach z ogródkiem...

Posted

[quote name='kometa']to z kim mam sie w jego srawie kontaktowac?:cool3:

Z matinestka, ewatr - one w sumie bywają najczęściej w schronisku, ja zazwyczaj 1-2 w tygodniu. ;)

Posted

kometa napisał(a):
to z kim mam sie w jego srawie kontaktowac?:cool3:

Proponuję PW do Halcia,Neczka,Albiemu,Becia..a najlep[iej to zajrzeć do pierwszego posta, tam są podane kontakty...sorry nie ma kontaktów...

Posted

gagata napisał(a):
I tu też masz rację bonsai..Mnie raczej chodziło o to,że niektóre psy, niezależnie od wieku, mają skłonności do popuszczania siuśków, np przy każdym większym emocjonalnie wydarzeniu..Takim psom zdecydowanie bedzie lepiej w domkach z ogródkiem...

Mam taka sunie w mieszkaniu - da się przeżyć ;)

Posted

To nie jest wątek Psiulki ?- Ufff ulżylo mi - to mogę - zawsze jest ryzyko - starość - która czeka - histeria - Teo dwa razy zeżarł tapicerkę z drzwi zanim zrozumiał że wrócę!!! Każdy pies jest przecież inny - ale lepiej nastawić się że psi senior zaworki będzie miał słabe, że czasem trzeba będzie biegać do kliniki co parę dni:loveu:

Posted

Tal,niektórzy to kochają..:evil_lol: Ja osobiście jestem przeciwnikiem brania młodych psiaków przez starsze osoby -różnie w życiu się przecież układa...

Posted

Talcott to jest wątek pisulki szukającej domu...

Gagatka zależy co uważasz przez pojęcie "starsze osoby"... Moim dziadkom teraz już nie doradzałabym psa, ale wzięty 7 lat temu Maks to był dobry pomysł - jestem pewna, że nie odejdą szybciej od niego [chociaż tego, że przeżyją jeszcze z 20 lat już mniej :(]

Posted

Psu ze schroniskową przeszłościa i w takim wieku,nie można stawiać zbyt duzych wymagań...o ile wogóle jakiekolwiek....
Trzeba go zaakceptować takim jaki jest...Tak myślę...

Posted

no ja osobiście nie mam, najlepiej skontaktować się z Becią i podam numer osobie zainteresowanej na pm. Becia najwyżej pokieruje dalej :) Mam nadzieję Orzeszek pojedzie do domku bo naprawde zasługuje na szczęście i wiele może jeszcze ofiarować sam z siebie. Ten psiak ma piękne serducho i wiele w nim jeszcze radości :D

Posted

w schronie trudno zaobserwowac popuszczanie moczu... ,że zosia ma posterylkowe lanie, to dopiero u mnie wyszło...:cool3:.
ciekawe, czy mój ulubiony Lisek (w stylu orzeszka) popuszcza... jest na tymczasie, to łatwiej sie zorientowac. ale umówmy się, nie ma opcji, zeby wiekowe psy były sprawne 100%. szczerze -nie wiem, jak rozwiązać sytuację jak ta. nawet biorąc pod uwage ew. sprawdzenie sytuacji (warunkowa adopcja), prawda moze wyjść na jaw po dłuższym czasie, jak pies poczuje sie pewniej-emocje i stres (nawet pozytywny) czasem blokuja różne nawyki i przypadłości, no nie?

Posted

[quote name='gagata']Wiemy,Albiemu,wiemy..w końcu się dopatrzyłyśmy ...ale Wy macie szybszy kontakt z Kundelkiem niz my...

Z Kundelka to tak jak pisałam, najlepiej kontaktować się z matinestka lub ewatr, bo one są tam często. Ew. wszystkie dane są na stronie - www.rsoz.org. ;)

Posted

[quote name='togaa']Psu ze schroniskową przeszłościa i w takim wieku,nie można stawiać zbyt duzych wymagań...o ile wogóle jakiekolwiek....
Trzeba go zaakceptować takim jaki jest...Tak myślę...

:fadein:
tez tak mysle :D