bonsai_88 Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 gagata napisał(a):I o to właśnie chodzi,bonsai... Dlategonie ma sensu nie brać psa, bo "on będzie stary i może trochę popuszczać w domu"... ;) Quote
kometa Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 to z kim mam sie w jego srawie kontaktowac?:cool3: Quote
gagata Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 I tu też masz rację bonsai..Mnie raczej chodziło o to,że niektóre psy, niezależnie od wieku, mają skłonności do popuszczania siuśków, np przy każdym większym emocjonalnie wydarzeniu..Takim psom zdecydowanie bedzie lepiej w domkach z ogródkiem... Quote
Talcott Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 To może posmęcę - zawsze trzeba brać pod uwagę że może być źle - Siusianie to mały pikuś - jeśli to ma być problem... to chyba lepiej nie! Quote
psiulka Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 [quote name='kometa']to z kim mam sie w jego srawie kontaktowac?:cool3: Z matinestka, ewatr - one w sumie bywają najczęściej w schronisku, ja zazwyczaj 1-2 w tygodniu. ;) Quote
gagata Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 kometa napisał(a):to z kim mam sie w jego srawie kontaktowac?:cool3: Proponuję PW do Halcia,Neczka,Albiemu,Becia..a najlep[iej to zajrzeć do pierwszego posta, tam są podane kontakty...sorry nie ma kontaktów... Quote
bonsai_88 Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 gagata napisał(a):I tu też masz rację bonsai..Mnie raczej chodziło o to,że niektóre psy, niezależnie od wieku, mają skłonności do popuszczania siuśków, np przy każdym większym emocjonalnie wydarzeniu..Takim psom zdecydowanie bedzie lepiej w domkach z ogródkiem... Mam taka sunie w mieszkaniu - da się przeżyć ;) Quote
Talcott Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 To nie jest wątek Psiulki ?- Ufff ulżylo mi - to mogę - zawsze jest ryzyko - starość - która czeka - histeria - Teo dwa razy zeżarł tapicerkę z drzwi zanim zrozumiał że wrócę!!! Każdy pies jest przecież inny - ale lepiej nastawić się że psi senior zaworki będzie miał słabe, że czasem trzeba będzie biegać do kliniki co parę dni:loveu: Quote
gagata Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 Tal,niektórzy to kochają..:evil_lol: Ja osobiście jestem przeciwnikiem brania młodych psiaków przez starsze osoby -różnie w życiu się przecież układa... Quote
bonsai_88 Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 Talcott to jest wątek pisulki szukającej domu... Gagatka zależy co uważasz przez pojęcie "starsze osoby"... Moim dziadkom teraz już nie doradzałabym psa, ale wzięty 7 lat temu Maks to był dobry pomysł - jestem pewna, że nie odejdą szybciej od niego [chociaż tego, że przeżyją jeszcze z 20 lat już mniej :(] Quote
Talcott Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 po prostu staram się - jak mogę -:evil_lol: - powiedzieć że - może być trudno - że -trzeba to wziąć pod uwagę -że czasem to nie będzie łatwo i bezproblemowo- Quote
Talcott Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 Trzeba i trzeba liczyć się z tym,że będzie jak u mnie- Maxa kryzys, Majki zęby....etc Quote
togaa Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 Psu ze schroniskową przeszłościa i w takim wieku,nie można stawiać zbyt duzych wymagań...o ile wogóle jakiekolwiek.... Trzeba go zaakceptować takim jaki jest...Tak myślę... Quote
Talcott Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 tylko tak - i to z " opcją" że będzie " ojej" :-( Quote
albiemu Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 moje drogie Panie - Psiak nazywa się jedynie Orzeszek :) i przebywa w schronisku Kundelek w Rzeszowie i tam należy dzwonić i dopytywać :D Quote
gagata Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 Wiemy,Albiemu,wiemy..w końcu się dopatrzyłyśmy ...ale Wy macie szybszy kontakt z Kundelkiem niz my... Quote
albiemu Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 no ja osobiście nie mam, najlepiej skontaktować się z Becią i podam numer osobie zainteresowanej na pm. Becia najwyżej pokieruje dalej :) Mam nadzieję Orzeszek pojedzie do domku bo naprawde zasługuje na szczęście i wiele może jeszcze ofiarować sam z siebie. Ten psiak ma piękne serducho i wiele w nim jeszcze radości :D Quote
sleepingbyday Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 w schronie trudno zaobserwowac popuszczanie moczu... ,że zosia ma posterylkowe lanie, to dopiero u mnie wyszło...:cool3:. ciekawe, czy mój ulubiony Lisek (w stylu orzeszka) popuszcza... jest na tymczasie, to łatwiej sie zorientowac. ale umówmy się, nie ma opcji, zeby wiekowe psy były sprawne 100%. szczerze -nie wiem, jak rozwiązać sytuację jak ta. nawet biorąc pod uwage ew. sprawdzenie sytuacji (warunkowa adopcja), prawda moze wyjść na jaw po dłuższym czasie, jak pies poczuje sie pewniej-emocje i stres (nawet pozytywny) czasem blokuja różne nawyki i przypadłości, no nie? Quote
Talcott Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 Trzeba sie liczyć z niesprawnością z tym, że będą " plamy na słoneczku";) Quote
psiulka Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 [quote name='gagata']Wiemy,Albiemu,wiemy..w końcu się dopatrzyłyśmy ...ale Wy macie szybszy kontakt z Kundelkiem niz my... Z Kundelka to tak jak pisałam, najlepiej kontaktować się z matinestka lub ewatr, bo one są tam często. Ew. wszystkie dane są na stronie - www.rsoz.org. ;) Quote
mru Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 [quote name='togaa']Psu ze schroniskową przeszłościa i w takim wieku,nie można stawiać zbyt duzych wymagań...o ile wogóle jakiekolwiek.... Trzeba go zaakceptować takim jaki jest...Tak myślę... :fadein: tez tak mysle :D Quote
Recommended Posts