Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

JA chodze do dr Gójskiej w Wa-wie na Gagarina, trafnie pokierowała moją sunią alergiczką i swędzenie ustało, chociaż jak stwierdziła to pewnie atopowa alergia która uaktywnia się wiosną :shake: teraz zima i tylko niewielkie krostki, czeka mnie pewnie i tak wizyta u dermatologa i moż etesty, ale nie specjalizuje się w dermatologii chociaż bardzo pomogła i to bez sterydów, ale niestety cały czas kontrola musi być, ona też powiedzial że może mi polecić dermatologa, ale może Wy znacie Kogoś ? Kto pomógł i nie zdarł ?:razz:
Niestety tę dolegliwosć dłogo podobno się leczy i czasmi do końca życia.

• Replies 493
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Beata R napisał(a):
a zna ktoś do brego Dermatologa:razz:
w Warszawie lub okolicy

Z tego co słyszałam to K. Dembele w klinice Jagielskich. To się chyba nazywa Białobrzeska Lecznica dla zwierząt.

Posted

Mam pytanie, czy ktoś zna dobrego diagnostyka/internistę z tej kliniki
ŻOLIBORSKA KLINIKA WETERYNARYJNA
Ul.Schroegera 72a
Warszawa
(Jedna z osób polecała tutaj kardiologa z tej lecznicy.)
Ja jedynie potrzebuję skonsultować wyniki krwi, ale z kimś sprawdzonym (z kimś kto mnie nie zlekceważy). Weszłam na stronę internetową lecznicy ale niestety zakładka o lekarzach jest dopiero w budowie.

Posted

zgadzam się ... tym bardziej że wypadanie pochwy to historia nawrotowa i suczka powinna być wysterylizowana bo ta chorobA MA PODŁOŻE HORMONALNE I PO KOLEJNEJ CIECZCE MOŻE BYC POWTÓRKA Z ROZYWKI....

• 2 weeks later...
Posted

Trafiłam na ciekawą stronę http://therios.strefa.pl/ lecznicy w Myślenicach.
Czy możecie mi bliżej coś powiedzieć o tej lecznicy, o praktycznej stronie a nie internetowej czyli o diagnozowaniu, leczeniu, prowdzeniu ciąż, lekarzach itd. Jest to dla mnie ważny temat.
Pozdrawiam

Posted

polecam

wprawdzie ja mam do nich za daleko ( około 150 km) ale znajomi i przyjaciele tam leczą i diagnozują swoje psy

to również hodowcy , a to ważne przy wyborze weta

znana i ceniona hodowla gończych polskich -Hulaj Dusza ( jest chyba na stronie info o hodowli)

Posted

Lila2006 napisał(a):
Teraz moim zwierzyńcem opiekuje się lekarz z Łochowa
Rafał Bernacki
Dębowa 32
Łochowo
Również w/g mnie godny polecenia.
Wiem, że pracuje też w bydgoskim schronisku. Mam nadzieję, że dziewczyny, które są tam wolontariuszkami potwierdzą moją opinię.

Odświeże trochę post ;) i dopiszę, że podpisuję sie rękoma i nogami pd tym ;)
Pan Rafał godny polecenia, jak ja to mówie ostoja spokoju, widać,że robi to co kocha. ;)
A w gabinecie na G.Siedleckiego razem z M. i W. Połulichami pracuje P.Darek Surawski, głównie to On zajmuje się moim zwierzyńcem. Również godny polecenia! P.Michała i Panią Wiesię też mogę z ręką na sercu polecić ;) Cała trójka, jak Pan Rafał, tj. ostoja spokoju, robią to co kochają, przede wszystkim liczy się pomoc zwierzęciu, nie kasa!!!

Posted

Ja również polecam. Jeśli mam potrzebę, to jeżdżę aż z Katowic.
Dr Ingarden jest naprawdę świetnym lekarzem, poza tym wszystkie badania mozna zrobić na miejscu i stosuje również w leczeniu homeopatię. W przypadku problemów z rozrodem psów homeopatia u nas sprawdziła się, a niestety wiekszość innych lekarzy faszeruje od razu psy hormonami. Każdy mój pies tam leczony został wyleczony całkowicie. Ceny umiarkowane, świetnie zaopatrzona apteka i sklepik.

Guest alina_p
Posted

Znam tą klinikę. Węszynoska napisała:

wprawdzie ja mam do nich za daleko ( około 150 km) ale znajomi i przyjaciele tam leczą i diagnozują swoje psy

Ja mam trochę bliżej , bo około 120 km, ale jak weci w moich okolicach nie radzili sobie w zdiagnozowaniu psa jechałam do tej kliniki. Żałuje tylko że nie jest bliżej. Wspaniali doświadczeni lekarze z dużą wiedzą. POLECAM.

Posted

Moj pies jest pod opieka lekarzy z kliniki Therios - mam do nich tylko okolo 40 km :cool3:
Odwiedzilam chyba wiekszosc duzych i dobrze wyposazonych lecznic w regionie (Krakow i okolice) i od 2 lat jezdze wlasnie do Myslenic.
Poza tym, ze klinika dysponuje sprzetem do wykonywania przeroznych badan (dla mnie to duzy +, ze nie musze nigdzie zaiwaniac, zeby wykonac dodatkowe badania, a wyniki badan krwi czy kalu sa od reki), lekarze sa na biezaco z nowinkami i maja duzo cierpliwosci do takich jak ja upierdliwcow :evil_lol:
Nie wspominajac o tym, ze moj pies za kazdym razem wyjada chyba cale ciasteczkowe zapasy :diabloti:

Posted

Dziękuję wszystkim za odpowiedź, chociaż mam ponad 300 km to jadę tam we wtorek. Dzięki Wam jadę z optymistycznym nastawieniem. Życzę Wam wszystkiego najlepszego w Nowym Roku. Obyśmy zawsze mogli liczyć na bezinteresowną pomoc i wspaniałych wetów. Odezwę się po powrocie. :kiss_2:

Posted

Ja chciałam polecić i jednocześnie bardzo podziękować trzem weterynarzom : Madzi Michno, P. Dariuszowi Giełbaga (mam nadzieję ze nie pomyliłam nazwiska ) i P. Kamilowi ( nazwisko zapomniałam) za uratowanie dzisiaj mojego psa. Naprawdę bardzo duzo zrobili i nigdy im tego nie zapomne. Az starch pomysleć co by się stało gdyby nie oni.
BARDZO DZIĘKUJĘ JA I MÓJ PSIAK:lol:

Posted

Ja swoja cala osoba moge polecic caly personel w lecznicy SOWA w Łodzi
ul.Piterusińskiego 47/49 tel: (042)6121871

Ze slyszenia ludzie polecaja mi tez bardzo lecznice "Sfora", rowniez w Łodzi
[SIZE=2]ul. Stefana 3a tel. (0-42) 640-61-66

Posted

Wróciliśmy z Myślenic.
Jestem pod wrażeniem lecznicy Therios w Myślenicach. Każdemu potrzebującemu fachowej porady polecam !!!.
Nareszcie dostałam diagnozę, moja sunia przeszła konieczną operację. A diagnoza prosta nie była a problem nie spotykany. Zanim trafiłam do Therios byłam w paru innych miejscach w Polsce, gdzie podejmowano próby zdiagnozowania.
W Therios nie tylko postawiono diagnozę i został usunięty problem ale znaleziona jego przyczyna i podjęte dalsze leczenie. Fantastyczni ludzie, wspaniali właściciele kliniki Maja i Jacek Ingarden, którzy mają ogromną wiedzę.
Operacja rozwiązała problem a nowatorskie rozwiązanie zastosowane w czasie operacji mam nadzieję, że w przyszłości przyniesie efekt. Sporo teraz zależy ode mnie i suni. Musimy się przez miesiąc mocno pilnować i stosować do zaleceń. Ale zrobimy wszystko aby nie zawieść i tym samym podziękować Panu Jackowi za podjęcie tej próby. Nie piszemy może wprost o tym, co być może zyskaliśmy w związku z podjętym sposobem leczenia, ale nie jest to jeszcze moment na fanfary. Dostaliśmy szansę i zamierzamy z niej skorzystać.
Dziękujemy tą drogą za wszystko również całemu personelowi kliniki bardzo kompetentnemu i bardzo życzliwemu :smile:.
Obecnie Klinika ma bardzo dużo pracy i nie trudno przewidzieć, że będą do niej napływać coraz większe rzesze potrzebujących fachowej pomocy.
Życzę więc właścicielom, personelowi i nam wszystkim aby szybkiej realizacji projektu budowy nowej Kliniki.

Posted

Szukam dobrego i niedrogiego weta z dobrym podejściem do psów bezdomnych..
Ponieważ koleżanka zabiera psa z ulicy na tymczas, a owy psiak wymagał będzie operacji.
Może namiary poproszę na pw.

Posted

Forumowicze z Krakowa!
Potrzebuję porady odnośnie wyboru weta, waham sie miedzy dr Szyperem, wetem z Fiołkowej a lecznicą na Woli Justowskiej.:roll:
Aha zaznaczam,że na razie chodzi mi o domową wizytę, bo nie chcę jeszcze moje Lolki po lecznicach ciągac.
Czy ktoś może mi coś poradzic, na razie chodzi o rutynowe szczepienie, ale tak na przyszłośc wolałabym miec kogoś godnego zaufania,
Z góry dzieki
pzdr.

Posted

Polecam Weta w Kaliszu
Specjalistyczna Przychodnia Małych Zwierząt
Michał Wierzejski -specjalista chorób psów i kotów
ul. Warszawska 60 Kalisz
Dlaczego?
Powiem krótko: chciałabym żeby każdy lekarz dla ludzi miał
takie podejście, tyle cierpliwości i tyle chęci pomocy dla swoich pacjentów ile ma ten Wet dla swoich.
Poza tym dysponuje sprzetem do badań (RTG, badania krwi) i nie
"bierze diagnozy z kosmosu" co niestety innym się zdarza.

Posted

Profesionalna klinika w Poznaniu.

Przeczytaj proszę.

Polecam tą klinikę gdyż:
1-Posiadają w pełni profesjonalny sprzęt i nie wachają się go używać.
2-Posiadają różnych specjalistów tak jak u ludzi - nie jeden do wszystkiego , ale specjaliści z różnych dziedzin wet.
3- Czynna jest 24h i 360 dni w roku.
4- Badania robione są na miejscu a wyniki oddanych próbek w najszybciej możliwym terminie.
5-posiadają szpital dla zwierząt i co bardzo ważne
ZWIERZAKI PO OPERACJACH ZOSTAJA WYBUDZANE I ODDAWANE W STANIE STABILNYM. to bardzo ważne bo tak straciłam jednego psa po powrocie do domu z nieprzytomnym psem.
6- JEST ZAWSZE GDZIE ZADZWONIĆ I ZAPYTAĆ JAK COŚ SIĘ DZIEJE.
7-badaja przed każdym szczepieniem moze to brzmi dziwnie, ale zaszczepiony chory pies , zapada na chorobę wszczepiana.

KRÓTKO MÓWIĄĆ NIE STAWIAJĄ DIAGNOZY "NA OKO" ZAGLADAJAC PSU W OCZY.

Adres kliniki:
UL.KSIĘCIA MIESZKA I
przy krzyżówce serbskiej i Ks.MieszkaI
Taki ładny zielony domek.
Telefon o-61-823-0997
Leczę tam wszystkie swoje i nieswoje psy.