monika55 Posted May 1, 2008 Author Posted May 1, 2008 Jeszcze byla na kwarantannie. Juz ja chyba konczy. Tam jakis remont i nie wiem gdzie ja dadza. Musze pojechac i sprawdzic. Domek milczy, moze nie odpowiadaja warunki adopcji. Quote
egradska Posted May 1, 2008 Posted May 1, 2008 Rozumiem, że w warunkach jest zapis o sterylizacji dziewczynki:cool3: Quote
monika55 Posted May 1, 2008 Author Posted May 1, 2008 Tak, oczywiscie. I to chyba odstrasza. Ale tak ma byc. Quote
egradska Posted May 1, 2008 Posted May 1, 2008 monika55 napisał(a):Tak, oczywiscie. I to chyba odstrasza. Ale tak ma byc. Ma być;) gdyby tak zawsze przestrzegać tego zapisu, nasze wnuki nie musiałyby się borykać z problemem bezdomności zwierząt... Quote
Isadora7 Posted May 1, 2008 Posted May 1, 2008 monika55 napisał(a):Jeszcze byla na kwarantannie. Juz ja chyba konczy. Tam jakis remont i nie wiem gdzie ja dadza. Musze pojechac i sprawdzic. Domek milczy, moze nie odpowiadaja warunki adopcji. Dość często spotykam się z takimi "spontanami". No ale poczekajmy może długi weekend... chciałabym sie mylić Quote
MARCHEWA Posted May 1, 2008 Posted May 1, 2008 Najgorsze jest to,że nie mamy wpływu ani na sterylkę,ani na wybór nowego domu,jeśli sunie zabierze ktoś bezposrednio ze schronu:shake:jedyne rozwiązanie,to znaleźć jej dt. Quote
madzia828 Posted May 1, 2008 Posted May 1, 2008 ślicznotko co z toba bedzie:roll: najlepszy byłby dt Quote
monika55 Posted May 1, 2008 Author Posted May 1, 2008 Nie pomyslalam o najprostszym rozwiazaniu. Rozkleje plakaty o adopcji u nas w miescie, ale nie podam ze jest w schronie. I pojdzie do adopcji wedlug naszych zasad, a bedzie blisko. Potem latwo bedzie sprawdzic. Sprobuje. Quote
Karen026 Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 egradska napisał(a):Ma być;) gdyby tak zawsze przestrzegać tego zapisu, nasze wnuki nie musiałyby się borykać z problemem bezdomności zwierząt... Gdyby tak przestrzegać tego to nasze wnuki psy będą znały tylko z obrazka bo wyginą jak dinozaury. Natura rządzi sie swoimi prawami, a jak glupi człowiek nieumiejętnie zacznie w nią ingerować to nic dobrego z tego nie wyjdzie. Quote
monika55 Posted May 2, 2008 Author Posted May 2, 2008 Cuda z Dogo sie dzieja. Jesli chodzi o sterylke u kundelka to jestem za. A dlaczego? Po co nastepne ktore szukaja domu i nikt ich nie chce? Pomysl, ile jest ogloszen o oddaniu psow. A co z nimi jak nie znajda sie chetni? Quote
invictus hilaritas Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 jest przepiekna.. a mozecie napisac cos o niej wiecej ?? jaki ma stosunek do innych psow, kotow.. w jakim mniej wiecej jest wieku?? moze to pomoze jej znalesc szybciej dom.. Quote
monika55 Posted May 2, 2008 Author Posted May 2, 2008 Odwiedzilam ja dzis. Ratujcie ja. Ona coraz chudsza. Smutna taka. To jeszcze szczeniak. Jest z innymi suczkami. Nie ma w niej zadnej agresji. Jest smutna, zrezygnowana. Boje sie o nia. Quote
Erazm Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 Moge mala wziac na dt, zrobie jej sterylke, w srode bede w Zawierciu ktos musialby mala tam podrzucic bo jade pod Wroclaw Quote
Isadora7 Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 Moge mala wziac na dt, zrobie jej sterylke, w srode bede w Zawierciu ktos musialby mala tam podrzucic bo jade pod Wroclaw Ciotki myślę, że to dobra okazja. Nie zmarnujcie je. Szkoda aby ten piękny psiak wyniszczał się. Każdy dzień, każda godzina ważna Quote
MARCHEWA Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 Erazm napisał(a):Moge mala wziac na dt, zrobie jej sterylke, w srode bede w Zawierciu ktos musialby mala tam podrzucic bo jade pod Wroclaw A w których godzinach?I czy będziesz wracała do Wrocławia przez Gliwice,bo to chyba bliżej z Jastrzębia? Quote
MARCHEWA Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 Ja mogłabym ją w niedzielę zabrać i przetrzymać do środy,tylko transport trzeba wykołować. Quote
monika55 Posted May 2, 2008 Author Posted May 2, 2008 A dokad by pojechala? Transport jest dla mnie problemem, bo akurat we srode musze byc w Gliwicach. Mam termin ustalony juz dawno. Bede szukac.Prosze o troche informacji. Quote
Benia-b Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 A plakacik dalej potrzebny? Bo musze pozbierac co wazniejsze info o małej.. Quote
MARCHEWA Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 Kurcze,trzeba szukać tego transportu i zabrać sunie z tego schronu!Ja niestety odpadam,bo tz na dniach wyjeżdża i będę bez auta:shake: A jak się jutro dowie,że mam zamiar zabrać z Krakowa 2 maluszki na tymczas,to nie wiem,czy mnie po drodze nie wysadzi i długo mnie w J-biu nie będzie zanim dokuśtykam tu z buta:evil_lol: Quote
shanti Posted May 3, 2008 Posted May 3, 2008 MARCHEWA napisał(a):Kurcze,trzeba szukać tego transportu i zabrać sunie z tego schronu!Ja niestety odpadam,bo tz na dniach wyjeżdża i będę bez auta:shake: A jak się jutro dowie,że mam zamiar zabrać z Krakowa 2 maluszki na tymczas,to nie wiem,czy mnie po drodze nie wysadzi i długo mnie w J-biu nie będzie zanim dokuśtykam tu z buta:evil_lol: Ale Cię musi kochać ten TZ;) Erazm, skąd jesteś? Z Wrocławia lub okolic, czy z Warszawy? Quote
MARCHEWA Posted May 3, 2008 Posted May 3, 2008 Erazm,napisz coś więcej,jeżeli to jeszcze aktualne. Quote
Isadora7 Posted May 3, 2008 Posted May 3, 2008 MARCHEWA napisał(a):Erazm,napisz coś więcej,jeżeli to jeszcze aktualne. Jak znam Erazm to nie rzuca słów na wiatr. Na pewno się odezwie, jak tylko wróci i będzie przy kompie. Chyba że gdzieś w trasie dorwie się do netu. Myślę że najdalej jutro da znać. Quote
shanti Posted May 3, 2008 Posted May 3, 2008 Isadora7 napisał(a):Jak znam Erazm to nie rzuca słów na wiatr. Na pewno się odezwie, jak tylko wróci i będzie przy kompie. Chyba że gdzieś w trasie dorwie się do netu. Myślę że najdalej jutro da znać. Czytając jej posty też odniosłam takie wrażenie:lol: Kobieta-torpeda;) Mieszka w Warszawie lub okolicy, tak? Quote
Recommended Posts