Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Z krajowek litewskich nie sa wysylane potwierdzenia, a bylam juz na jakis 30 ich wystawach. W tygodniu wystawy na stronie litewskiego zwiazku jest umieszczany spis ras i spis wystawcow dla danej wystawy, co jest dla mnie calkowicie wystarczajace.

• Replies 96
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wiem o tym, ale zwykle, jak wysyłałam im mailem zgłoszenie przysyłali w formie odpowiedzi "ok" sabaka zapisana i to mi wystarczyło, a z mariampola nic:( to trochę zaniepokojona zaczęłam dzwonić - i raz by łam, raz mnie nie było - nie wiem, czy im te zgłoszenia pogineły???
teraz "niby" już jestem, ale nie zdziwię się, jak za tydzień mnie nie będzie ;)

Posted

hmmm wiesz Dorotko ja np. z Silute dostałam potwierdzenie i z Kowna też..... więc też jak reszta dogomaniaków trochę się zaniepokoiłam tym ze nie potwierdzają zgłoszenia psa....:)

Posted

Dumisiowa napisał(a):
hmmm wiesz Dorotko ja np. z Silute dostałam potwierdzenie i z Kowna też..... więc też jak reszta dogomaniaków trochę się zaniepokoiłam tym ze nie potwierdzają zgłoszenia psa....:)

Czy ktos mi moze podeslac formularz zgloszeniowy na wystawe do Marijampole - moze jeszcze przyjma moje zwierzaki

wielkie dzieki

Posted

[quote name='Dumisiowa']hmmm wiesz Dorotko ja np. z Silute dostałam potwierdzenie i z Kowna też..... więc też jak reszta dogomaniaków trochę się zaniepokoiłam tym ze nie potwierdzają zgłoszenia psa....:)
Ja nie dostalam zadnych potwierdzen z Plunge i Mariampola a w spisie wystawcow bylam. Co jest dla mnie calkowicie wystarczajace
PS
Spis wystawcow z Mariampola http://www.kinologija.lt/files/kkmc/savininkai.pdf

Posted

Oj....jestem strasznie w********........co to za organizacja.....ja jestem przyjęta...ale np. zgłaszałam też psa koleżanki...potem napisałam do nich(jeszcze przed zamknięciem przyjmowania zgłoszeń) ze chcę tego psa wycofać bo jest chory ale w zamian tego zgłaszam dwójkę jego rodzeństwa....i patrzę dzis na stawkę i co??? Przyjęli te dwa psy ale tamtego nie wycofali....Pazernuchy na pieniądze....nie zostawię tego tak im...niech spodziewają się potężnej burzy z gradobiciem z mojej strony jeżeli okaże się, że za tego wycofanego psa muszę też zapłacić a raczej właścicielka!!!!!!wrrrrrrr............

Posted

dorotal napisał(a):
Litwini nie za bardzo akceptuja zamiany psów albo cofanie zgloszen

Jeżeli tak, to uważam, że nie powinni przyjmować zgłoszen tych dwóch psów...i normalnie napisac w stawce tylko tego jednego zgłoszonego najwcześniej i wtedy zgodzę się z tym, że muszę za niego zapłacić, a że nie dojechał to trudno....a ja im w jednym mailu napisałam wszystko-znaczy ze tego chcę wycofać a tą dwojke zglosic-i tylko pod takim warunkiem zgłaszam te dwa psy....

Posted

Nieznajomosc przepisow zawsze boli.... Ja się o tym przekonałam już nie jeden raz. A niestety na Litwie nie ma czegos takiego jak wycofywanie psow i nie masz co robić burzy, bo organizatorzy zrobili wszystko zgodnie z przepisami i i tak niczego nie wskórasz.

Posted

No i własnie tu jest problem bo ja z Litwinami rozmawiałam na innych wystawach i powiedzieli ze jezeli zrobi się wycofanie psa przed upływem terminu zgłoszeń to przyjmą coś takiego....a tak samo napisałam do Silute o wycofanie tego samego psa i jakoś nie robili mi problemu tylko odpisali ze OK....Nie wiedzą z kim zaczęli bo ja tak tego nie zostawie....i wyraźnie im napisałam ZE JEZELI PRZYJMA WYCOFANIE TEGO PSA TO WTEDY NIECH PRZYJMUJA TE DWA INNE A JEZELI NIE MOGE GO WYCOFAC TO NIE ZGLASZAM W TAKIM WYPADKU TEJ DWóJKI PSOW!

Posted

ja sie dzis dodzwoniłam i pani kazała jeszcze raz wysłać faxem, potem dostałam maila że rzeczywiście było coś takiego wysyłane i zaakcveptowali zgłoszenie :cool3: zadzwonie jeszcze we wtorek aby sie upewnic ze wszystko jest ok :)

Posted

Czy ktoś może wie jak to jest z championatem Litwy. Czy jest on odpłatny, czy dokumenty mogę zostawić na wystawie, czy muszą być oryginały dokumentów czy wystarczą kopie?

Posted

:terazpol::Cool!::Cool!::Cool!::bigcool::bigcool::bigcool:
Nieskromnie powiem,że polski wesoły autobus aussikowo-szetlandowy zgarnął:
Sheina - CAC, NDSwR, BOB BOG I
Slahs - srebro
szetlandy
Piksel Wspólny Dom - CAC
Lexus ( Vanilla Hills Mini Storm Ahead ) - CAC, NDPwR, BOB, BOG IV - rozpoczął Ch. Litwy
Lenka(Archos Canis VESNA LENA) - CAC, NDSwR - rozpoczęła Ch, Litwy
Gratulacje serdeczne!!!!
Mimo nagłej zmiany sędziego ;)