wani Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 Takiego tematu jeszcze nie bylo, a mysle ze nie jedna osoba z niego skorzysta. Rozmowki spacerkowe sa bowiem poruszane w wielu watkach, a nie kazdemu udaje sie do nich dotrzec na czas. Bedziemy mogli umowic sie tutaj na spacerek. Dogadac sie co do miejsca i czasu spotkania. Ja proponuje dzien dzisiejszy na PM, wiec jesli ktos ma ochote to zapraszam... :) Quote
wani Posted April 29, 2008 Author Posted April 29, 2008 Moze tak 12-13... chcialabym wracac jeszcze przed korkami do domku ;) Quote
ania_wawa Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 echhh no to szkoda. My chyba z anetą nad wisełkę koło torwaru dziś się wybierzemy ale to ok 18 raczej. Jakby co to zapraszam. Przez most w stronę centrum korków nie ma a jak będziemy wracać około 20 to i na gocła już bedzie pusto. Jeszcze nie jesteśmy dogadane bo nie wiem jak się Daichi czuje, ale jakby co zapraszam Quote
wani Posted April 29, 2008 Author Posted April 29, 2008 Rozumiem... W takim razie, jakby co to bede dzwonic - numer do Anety mam. A tutaj bede sledzic watek jeszcze jakies 1,5 godzinki, moze ktos sie jednak skusi? A jak nie to pojdziemy na spacerek z Emisiem na pole - za plot :p Quote
Agappe Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 pogoda popsuła pewnie wszystkie plany spacerowe:shake::shake: ja dziś byłam na uczelni, bo czasami by wypadało na jakieś zajęcia wpaść :evil_lol: Quote
wani Posted April 29, 2008 Author Posted April 29, 2008 Ja na uczelnie wpadam jutro, bo dzis to sie tylko lenilam... A nie! przepraszam - sprzatalam :cool3: A ze spacerku faktycznie nic nie wyszlo... szkoda. Quote
wani Posted April 30, 2008 Author Posted April 30, 2008 Skoro temat jest czysto spacerowkowy to ja chcialam cos na ten temat... Bylam dzis z Emisiem u weta. Po wizycie postanowilysmy pojsc sobie do parku za ulice w celu spotkania pieskow i polatania sobie luzem ;) Niestety, nie spotkalysmy zadnego pieska (?) Hmm pomyslalysmy, ze moze park za maly. Wpakowalysmy sie w nasze auto i pojechalysmy do parku brodnowskiego, ktory jest znacznie wiekszy od poprzednika. Spacerowalysmy sobie, Emiko bez smyczy a ja ze smakolykami w pelnej gotowosci ;) W ciagu 30 minut spotkalysmy moze z 5 psow (?) Jak to mozliwe, ze w jedynym miejscu, gdzie psiaki mieszkajace w blokach moga sie wylatac w ogole ich nie ma? Gdzie sa w takim razie? Hmm domyslam sie, ze wlascicielom nie chce sie ruszyc za przeproszeniem dupy do pobliskiego parku. Ale wlasciwie chcialam o czyms innym... Wszystkie te pieski, ktore spotkalam byly na smyczach, ale bez kagancow. Czy nie lepiej, zeby sobie biegaly, ale w kagancach? Mniemam, ze wlasciciele tych czworonogow nie sa do konca pewni swoich pupili, albo tak bardzo sie boja innych psow. Spotkalysmy mlodego labka z husteczka na szyi slodki malec z blyszczacymi oczetami :loveu:... ale to nie koniec. Pisek mial na szyi kolczatke, a gdy merdal ogonem do Emiko i chcial sie wyraznie z nia pobawic zostal mocno szarpniety i okrzyczany przez swojego pozal sie boze pana :shake: Pozniej ludzie sie dziwia, ze jest tyle agresywnych psow... Ehh wszystko to jest bardzo smutne i przykre. Dalo mi tez sporo do myslenia. Ludzie bardzo malo wiedzia o prawidlowym postepowaniu z psem. Jeszcze gorsze jest to, ze tak naprawde nie maja potrzeby posiadania wiedzy a ten temat. My, zanim zdecydowalismy sie w ogole na psa posiedlismy widze chociazby ksiazkowa, zeby nie popelniac bledow... Wiadomo, zdarza nam sie zrobic cos nie tak, ale w przeciwienstwie do pana od pieska z husteczka na szyi my chcemy te bledy eliminowac. Takiego pana z checia bym wziela na taka kolczatke i kilka razy pociagnela... :angryy: Quote
Taishi Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 Mały labek na kolczatce?!:crazyeye: mojej mamie się zdarza zbrać laba na kolczatkę, ale Kofi ma rok i waży 40 kg i czasami mocno się nie słucha ( dlatego poszła z nim na szkolenie - gdzie zresztą usłyszała, że lab na kolczatce to porażka). Po rozmowie z Sebastianem doszliśmy do wniosku, że na razie kantarek będzie znacznie lepszy. Ale szczeniaka na kolczatkę...+ husteczka i zakaz zbliżania się do innych psów, nie ma to jak zrobić z psa małpkę. Quote
wani Posted April 30, 2008 Author Posted April 30, 2008 Z calego serca wspolczuje temu psiakowi. Wyrosnie na bojazliwego i rzucajacego sie na inne psy zwierza :/ Niestety ten pan nie jest osamotniony w swojej technice... wielu jest takich madrych inaczej niestety. Quote
Taishi Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 Ja dzisiaj zabrałam Taishiego za sobą do "pracy". Musiałam zawieść projekt tarasu panom glazurnikom i mały, że tak powiem postanowił "obesrać":evil_lol: tarasik. A teraz leży w kącie pod biurkiem bo niedobra pani odkurzała mieszkanie przed wyjazdem, a ten odkurzacz jest beee i strasznie warczy:oops:. Quote
wani Posted April 30, 2008 Author Posted April 30, 2008 haha nie podobal mu sie tarasik to postanowil to udokumentowac na swoj wlasny sposob :lol: Emiko jak byla mala to lubila sie bawic z odkurzaczem, a teraz odnosi sie do niego raczej z rezerwa i woli ominac. Zawsze tak smiesznie obserwuje, gdzie ta rura aktualnie wedruje... A gdy jest zbyt blisko to czmycha ;) Quote
wani Posted May 6, 2008 Author Posted May 6, 2008 Moze ma ktos ochote na spacerek okolo poludnia? :) Quote
Veene2 Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 Jakby co to Ewelina i Emiko sa na Polach Mokotowskich i beda do okolo 15;) Wiec jakby ktos sie jednak zdecydowal to dajcie znac - wysle jej telefon na priva;) Quote
wani Posted May 6, 2008 Author Posted May 6, 2008 Bylysmy, spacerowalysmy, biegalysmy... szkoda, ze nikt do nas nie dolaczyl :) Spotkalysmy jedna czerwona kitke dlugowlosa z bardzo milym panem i inne przyjazne pieski. Quote
wani Posted May 6, 2008 Author Posted May 6, 2008 Marta od Taishiego cos mowila o czwartku... wiec jak cos uda sie ustalic to ja takze poprosze o informacje ;) Quote
Taishi Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 Spotkałyście Gejszę :) , my dzisiaj też nie daliśmy rady. Czwartek ok.16? Quote
Agappe Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 Taishi napisał(a):Spotkałyście Gejszę :) , my dzisiaj też nie daliśmy rady. Czwartek ok.16? dla mnie za późno troche.. o 17 musze wyjść z domu.. Quote
Taishi Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 o to świetnie, dla mnie też lepiej wcześniej. To o której? 14? Quote
wani Posted May 6, 2008 Author Posted May 6, 2008 Dla mnie tez wczesniejsza pora jest lepsza, bo pozniej bede wracac w mega korku... ;) 14 mi odpowiada. Quote
Agappe Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 pasuje mi.. może Paulina jeszcze wpadnie.. dziś spotkałysmy6 się na polach i jeszcze Fred był ;) Quote
ewcik Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 witam po dlugiej przerwie!! nie bylo nas jakis czas i normalnie nie moge sie juz polapac kto jest kto!! ile osob na pola chodzi z psiakami!! ? pieknie! :) szkoda,ze my juz nie dolaczymy do tych grupowych spotkan :( zaluje bardzo,ale moja dwojka niestety tworzy zabojczy duecik. poza tym niedawno wyprowadzilismy sie do pruszkowa i juz wcale nie bywamy na polach... stesknilam sie juz za akicim towarzystwem! moze kiedys uda mi sie kogos namowic na "ryzykowny" spacerek ;) pozdrawiam Wszytkich serdecznie i mam nadzieje,ze niedlugo spotkamy sie na wystawach!! niedlugo mamy zamiar zaczac maraton wystawowy! jeszcze tylko kilka tygodni.... remontow, szkol, zbyt ciezkiej pracy i szkolenia..;) :grins: Quote
Agappe Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 a właśnie o Tobie dziś z Pauliną myślałyśmy.. :oops: no ale obie uznałyśmy, że te Twoje dwie bestie sa zbyt krwiożercze na nasze pokojowe spotkania..:diabloti::diabloti: w skrócie bywalcy pól: ineczka z Fumi i Aiko ja z Anatą Taishi (Marta czasami z Łukaszem) i 3-4miesięczny chłopczyk TAISHI Yamamoto wani i Veene2 z ok 7 miesięczną suczką Akita u Izis (FCI) EMIKO ania_wawa + czasami jej TZ z ok 9 miesięcznym Akita u Izis (FCI) DAICHI Druchna + czasami jej TZ z ok 9 miesięcznym Akita u Izis (FCI) DAITARO + dziś np spotkałyśmy FREDA Pętkowskie Wzgórza (samiec starszy od Anaty), a kilka dni temu długowłosą Gejsze (w wieku ok 2 lat - właściciel nie potrafił powiedzieć z jakiej hodowli jest suczka) i to chyba wsio z akitowych bywalców pól żałuj, żałuj :evil_lol: Quote
Taishi Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 Taishi już 4 miesięczny;). Ale zrobiłaś listę Daria. Teraz trzeba wydrukować i sprawdzać obecność na spacerach :lol: Quote
Agappe Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 najbliższa okazja do sprawdzenia listy szykuje nam się w czwartek :evil_lol: a jak kogoś nie będzie to :mad::mad::evil_lol: a do tego grona w czwartek może dołączy jeszcze FEARI (nie pamietam jak się pisze jej przydomek hodowlany:oops:) Quote
Recommended Posts