BajkaB Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 Tweety napisał(a):. Pani Edyto, tak jak mnie ktoś prosił, zadzwonię do pani jutro, mimo, ze o pewnej sprawie już rozmawiałyśmy i jak zwykle była załatwiona, sama mi Pani podała telefon celem wyjaśnienia pewnej sprawy a teraz, również jak zwykle, okazuje się, że nie jest załatwiona i Pani ma pretensje, ze zadzwoniłam na ten telefon. To jest jakaś paranoja:shake: Moja Droga,teraz to ja uważam,zę to paranoja.Pierwsze słyszę abym miała pretensje o telefon.Nie wiem co i jak Pani przekazał,ale zupełnie o co innego chodziło.Zwykle chcę wysłuchać obie strony zanim cokolwiek napiszę i dlatego tylko w tej chwili nie piszę na Forum tego co dzisiaj przekazał mi sprzedawca. Quote
Tweety Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 epe napisał(a):Black Cat! Jesteś nowa,więc o wielu sprawach nie wiesz. Np.AFN kiedyś znajomym dogomaniaczkom /Daga 27/ wypłacał pieniądze,a o faktury się jakoś nie martwił! Ciekawa jestem,czy Daga wysłała wreszcie te faktury? Ty zaczniesz czytać co piszesz? Przecież dopiero pytałaś, że nikt nie będzie brał kredytu aby potem dostać od AFN-u pieniądze. daga nie wzięła kredytu, daga brała kasę, tylko faktur nagle jej zabrakło na pokrycie i dlatego jest prowadzona wobec niej sprawa Quote
Tweety Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 bea_m napisał(a):A ja zauważyłam że AFN chetnie daje psy na tymczsy ale już pomóc finansowo to nie za bardzo chce. Grunt to psa się pozbyć :roll: niech inni się martwią i kase na psa kombinują. a które konkretnie? możesz odpowiedzieć mi na PW, bo to zdaje się nie ten wątek;) Quote
rebellia Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 Wilczurku. Uderz w stół a... Publiczne pranie brudów nikomu na dobre jeszcze nie wyszło i nie sądzę, aby pół Polski było tym zainteresowane - uważam, że wszystkie strony konfliktu na tym po równo cierpią. Zdumiewa mnie, że uważasz (chyba, że błędnie odczytują intencję), że takie sprawy rozważa się publicznie przez net. To nie jest niezawisły sąd, tylko miejsce utarczek. Nie temu przyświecała idea całego forum. Ja wiem dlaczego forum kurczy się coraz bardziej i coraz mniej jest tutaj wartościowych osób. Bo te nie pieją, nie gloryfikują się, tylko pomagają. A za tę pomoc najczęściej dostają obuchem w łeb i to od obcych, netowych bytów, więc wolą się wycofać. Na szczęście w życiu są ważniejsze sprawy niż wyżywanie się na klawiaturze - nieważne kogo się popiera, bo trudno abyśmy byli wszyscy jednakowi - ważne, aby potrafić rozmawiać osobiście, bezstronnie i z szacunkiem. A tego brakuje coraz bardziej. Szkoda. Quote
black_cat Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 rebellia napisał(a):Wilczurku. Uderz w stół a... Publiczne pranie brudów nikomu na dobre jeszcze nie wyszło i nie sądzę, aby pół Polski było tym zainteresowane - uważam, że wszystkie strony konfliktu na tym po równo cierpią. Zdumiewa mnie, że uważasz (chyba, że błędnie odczytują intencję), że takie sprawy rozważa się publicznie przez net. To nie jest niezawisły sąd, tylko miejsce utarczek. Nie temu przyświecała idea całego forum. Ja wiem dlaczego forum kurczy się coraz bardziej i coraz mniej jest tutaj wartościowych osób. Bo te nie pieją, nie gloryfikują się, tylko pomagają. A za tę pomoc najczęściej dostają obuchem w łeb i to od obcych, netowych bytów, więc wolą się wycofać. Na szczęście w życiu są ważniejsze sprawy niż wyżywanie się na klawiaturze - nieważne kogo się popiera, bo trudno abyśmy byli wszyscy jednakowi - ważne, aby potrafić rozmawiać osobiście, bezstronnie i z szacunkiem. A tego brakuje coraz bardziej. Szkoda. Tak to prawda. :( Quote
rebellia Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 Dodam tylko jeszcze, że z reguły to osoby postronne, swoimi nietrafnymi wypowiedziami, najbardziej szkodzą. Ktoś zrobił coś karygodnego - to przykre. Tylko czy dobrą metodą jest skłócenie wszystkich ze wszystkimi? Ja mam szacunek zarówno dla BajkiB, bo uważam, że robi wiele dobrego, jak i dla AFNu, jako pierwszej solidnej instytucji zrodzonej z potrzeby chwili na dogo. I szkoda, żeby nowi ten szacunek dla obu stron gdzieś zaprzepaścili - w natłoku wykrzykników, emotek i kasowanych postów. Nie oto tutaj chodzi i nie leży w niczyim interesie, by sobie zaraz łby poukręcać. Quote
bea_m Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 Aga_Mazury napisał(a):........................ Aga dlaczego ten post wykropkowałaś? Zdąrzyłam go przeczytać ale zacytować juz nie mogę bo wykasowałas. Tak z rozmowy wiem że Was nie stac na dt i to było uzgodniono. Nie wiem czy to AFN psa pomógł wyciągnąć ale wiem że Pan który psa wióżł przez całą Polskę (za pieniądze od kropkomaniaków) po prostu podjechał do schronu i zabrał to co z psa zostało.( Gdzie zasługa Fundacji?). A watek bardziej wygląda na wątek AFN. Teraz się dowiaduję że pobieracie prowizje od wpłat na inne psy coby mieć zapas pieniędzy na inne psy. Tak więc sie pytam. Skoro jest zapas od pobranych wpłat to czy my ( przesyłając falturę)możemy liczyć na zwrot pieniędzy za kastrację , leczenie i szczepienia? Zaznaczam że formalnie pies jest waszą własnością. Tak tez uważam że partycypacja w kosztach powinna mnieć miejsce. Pozwoliło by to nam pomóc innemu kropkowi. Quote
WILCZUREK Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 [quote name='rebellia']Dodam tylko jeszcze, że z reguły to osoby postronne, swoimi nietrafnymi wypowiedziami, najbardziej szkodzą. Ktoś zrobił coś karygodnego - to przykre. Tylko czy dobrą metodą jest skłócenie wszystkich ze wszystkimi? Ja mam szacunek zarówno dla BajkiB, bo uważam, że robi wiele dobrego, jak i dla AFNu, jako pierwszej solidnej instytucji zrodzonej z potrzeby chwili na dogo. I szkoda, żeby nowi ten szacunek dla obu stron gdzieś zaprzepaścili - w natłoku wykrzykników, emotek i kasowanych postów. Nie oto tutaj chodzi i nie leży w niczyim interesie, by sobie zaraz łby poukręcać. CZYTANIE ZE ZROZUMIENIEM to umiejętność wymagana już od 10-cio letniego dziecka Więc napiszę raz jeszcze: TEN topik po to powstał ( vide ---> http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=97116&page=465 ). Cytat: Napisał AguśSosnowiec Poniewaz uparcie postanowiliscie sie spierac na tym watku, postanowilam troche ulatwic Wam sprawe- BARDZO PROSZE O PRZENIESIENIE DYSKUSJI DOT. DONOSU, AFN ITD.- TUTAJ=> http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10049120#post10049120 Prosze Was! Niezaleznie od tego jakie macie zdanie na ten temat- jednak kazdy z nas powienien uszanowac Pania Edyte i to ze ten watek jest Jej, Jej stadka, Brajla.. PROSZE I bardzo dobrze. Posty przesunełam do tamtego tematu. I jak pisze Agus prosze w końcu uszanować watek p. Edyty. Rozumiem, że tak jak podajesz w swoim podpisie - Twoja obecność na Dogomanii dobiegła końca. Do widzenia, polecam www.koty.pl Quote
rebellia Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 Myślisz, że takim postem mnie sprowokujesz? Bardzo Cię proszę - zachowaj choć trochę szacunku do samego siebie, bo ton w jakim piszesz jest co najmniej niegrzeczny. Quote
bea_m Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 Wilczurek to jest watek w sprawie donosu na p. Edytę. Tylko w między czasie wyszło że pieniądze zbierane na danego psa mogą na tego psa nie pójść. Czyli ciąg dalszy sprawy. Ja pociągnęłam temat dalej bo warto się chyba temu przyjrzeć. Quote
WILCZUREK Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 rebellia napisał(a):Myślisz, że takim postem mnie sprowokujesz? Bardzo Cię proszę - zachowaj choć trochę szacunku do samego siebie, bo ton w jakim piszesz jest co najmniej niegrzeczny. Faktycznie.... czytanie ze zrozumieniem.... A wlaściwie jego brak... To się nazywa "Neostrada's Kids Syndrom" ? :D:D:D Ale to nie mój problem. Ciekawe, czemu tu ostatnio się pojawiają w tym temacie sami "koci spadochroniarze" ? :eviltong: Quote
WILCZUREK Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 bea_m napisał(a):Wilczurek to jest watek w sprawie donosu na p. Edytę. Tylko w między czasie wyszło że pieniądze zbierane na danego psa mogą na tego psa nie pójść. Czyli ciąg dalszy sprawy. Ja pociągnęłam temat dalej bo warto się chyba temu przyjrzeć.Dokladnie! WARTO SIĘ PRZYJRZEC! Co ciekawsze - nie tylko Forumowicze tak myślą. Pozdrawiamy Pana Policjanta :lol: i Panią Pro.... no sami wiecie jaką! :eviltong::eviltong::eviltong: Quote
rebellia Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 I co mam Ci odpisać? Dalej się przepychać na forum? Tłumaczyć się z awatara? Nie temu ten wątek służył. Wiesz dlaczego mam taki podpis? Ponieważ straciłam ostatnio trójkę bliskich osób i nie potrafię tutaj być na tyle, aby pomagać innym. Fajnie jest sobie pokpić z ludzkiej tragedii? Wejdź sobie na wątek psów ze Żmigrodu - skoro jesteś na tyle aktywny to może poradzisz sobie z tym, z czym my walczymy. No i Wrocław a Żmigród to rzut beretem - zapraszam. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=22545 Quote
GreenEvil Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 bea_m napisał(a):Wilczurek to jest watek w sprawie donosu na p. Edytę. Tylko w między czasie wyszło że pieniądze zbierane na danego psa mogą na tego psa nie pójść. Czyli ciąg dalszy sprawy. sadzisz, ze to jest ciag dalszy a nie dwie odrebne rzeczy przez przypadek? :crazyeye: Popadamy teraz w paranoje, ze to fundacjom powinno zalezec, zeby osoba, ktora zajmuje sie psem laskawie skozystala ze swojego prawa do zwrotu kosztow. :hmmmm: Wilczurek, ekscytuje Cie policja? moze sie zatrudnij, podobno maja malo chetnych :evil_lol: pzdr GreenEvil Quote
bea_m Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 GreenEvil napisał(a):sadzisz, ze to jest ciag dalszy a nie dwie odrebne rzeczy przez przypadek? :crazyeye: Przez przypadek to są sprawy AFN GreenEvil napisał(a):Popadamy teraz w paranoje, ze to fundacjom powinno zalezec, zeby osoba, ktora zajmuje sie psem laskawie skozystala ze swojego prawa do zwrotu kosztow. :hmmmm: Fundacji powinno zależeń na losie psa. Quote
Margo05 Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 To miał być wątek donosu na Edytę, a nie wątek AFN. A ja wciąż nie mam odpowiedzi na pytanie dlaczego to niby tylko Tweety miała znać nowy adres Edyty. Może dorosły i dojrzały kolega Wilczurek uświadmomi niedojrzałą "kocią spadochroniarę" z "Neostrada's Kids Syndrom"? Nie wiem już który raz zadaję to pytanie. I watpię, aby ktoś z rzucających oskarżenia na Tweety zechciał na nie odpowiedzieć. Bo coś mi się widzi, że odpowiedzi nie zna, a gadał dla gadania. A może celowo zostal wprowadzony w błąd? Niektóre osoby nie wiedzą dlaczego powstał ten wątek. Nie wiedzą, gdyż nie były obecne przy nagonce na wątku Brajla, jaka miała miejsce kilka dni temu. Tamte posty zostały usunięte. I wielka szkoda. Te, które rozpoczynają ten wątek, są fragmentem kolejnej "akcji" na wątku Brajla. Quote
rozi Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 Poczytałam sobie. Jest takie powiedzenie, że kiedy nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze. Ja z zawodu jestem skarbnikiem (taki lepszy kasjer) i wiem, że wyjaśniać sprawy, dotyczące pieniędzy, można tylko wtedy, kiedy znane są konkrety. Skrupulatne podliczenia. Z wypowiedzi na wątkach rozumiem, że Brail dostał/dostaje pieniążki: 1. Na prywatne konto Opiekuna (patrz:donos) 2. Na konto AFN I żadne wyjaśnianie nie ruszy z miejsca, dopóki nie podliczy się dokładnie, ile tych pieniędzy wpłynęło. Potem trzeba zobaczyć ile wydano i na co, a potem ile zostało. Na kontach, oczywiście. To bardzo proste, naprawdę. Od tego trzeba było zacząć, nie byłoby pożywki dla... eee... donosiciela. Quote
UeMka Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 Margo05 napisał(a):To miał być wątek donosu na Edytę, a nie wątek AFN. A ja wciąż nie mam odpowiedzi na pytanie dlaczego to niby tylko Tweety miała znać nowy adres Edyty. Może dorosły i dojrzały kolega Wilczurek uświadmomi niedojrzałą "kocią spadochroniarę" z "Neostrada's Kids Syndrom"? . Może zacznijmy od tego że tutaj nie padło stwierdzenie że TYLKO Tweety znała nowy adres BajkiB ale że AFN był o tym poinformowany i w Jego gestii leżało utrudnienie życia właścicielce Brajla (to nie moja opinia a wnioski wyciągnięte z czytania sporów, ja nie opowiadam się za żadną ze stron w tym przypadku bo jestem tutaj za krótko) Quote
Margo05 Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 UeMka napisał(a):Może zacznijmy od tego że tutaj nie padło stwierdzenie że TYLKO Tweety znała nowy adres BajkiB ale że AFN był o tym poinformowany i w Jego gestii leżało utrudnienie życia właścicielce Brajla (to nie moja opinia a wnioski wyciągnięte z czytania sporów, ja nie opowiadam się za żadną ze stron w tym przypadku bo jestem tutaj za krótko) Mylisz się UeMka. Takie oskarżenie padło w nocy 26.04.2008r. Kontynuacją tej "pagadanki" jest pierwszy post na tym wątku. Quote
UeMka Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 Śledzę temat dokładnie i nie zauważyłam takiej wypowiedzi. Mogłam przeoczyć - w co wątpie. Poza tym kto tak powiedział? Rozmawiam z ludźmi którzy tutaj się wypowiadają i nikt nie powiedział czegoś takiego w naszej rozmowie... Coraz bardziej drażni mnie nadinterpretacja tekstu... Quote
GreenEvil Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 bea_m napisał(a): Fundacji powinno zależeń na losie psa. Jasne.. a to sie wyklucza z tym co napisalam wczesniej, bo nie widze zwiazku? UeMka napisał(a): TYLKO Tweety znała nowy adres BajkiB ale że AFN był o tym poinformowany i w Jego gestii leżało utrudnienie życia właścicielce Brajla AFN w zadnych papierach adresu Bajki nie ma i nie mial. Ja go znalalzlam niedawno opublikowanego na stronie. I dlaczego uwazasz ze w zakresie naszych kompentencji jest utrudnianie zycia Bajce?? Mam nadzieje, ze to przejezyczenie.... pzdr GreenEvil Quote
Margo05 Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 UeMka, właśnie od tego się zaczęło. Od stwierdzenia, że tylko Tweety znała nowy adres Edyty. A było to w nocy 26.04.2008r., kiedy to doszło to kolejnej "awantury" na wątku Brajla. Posty te zostały usunięte przez Piankę. Zerknij proszę tutaj, a skojarzysz kiedy to było http://dogomania.pl/forum/showpost.php?p=10032761&postcount=4589 http://dogomania.pl/forum/showpost.php?p=10032816&postcount=4592 I to było druga sprzeczka, o której nie miałaś pojęcia, bo Ciebie nie było. Dlatego tak się zdziwiłaś postem Pianki. A Pianka dwukrotnie usuwała posty. 25 i 26 kwietnia. Quote
black_cat Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 Margo05 napisał(a):Mylisz się UeMka. Takie oskarżenie padło w nocy 25.04.2008r. Kontynuacją tej "pagadanki" jest pierwszy post na tym wątku. popieram, było oskarżenie ze TYLKO Tweety, śledzę na bieżąco, pamiętam dokładnie Quote
Recommended Posts