Margo05 Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 waldi481 napisał(a):Danvitow-tu gapa: nie mów tak!Ja jestem ostatnią osoba,która broniłaby AFN.Sądzę jednak,że wyzwiska nic tu nie dadzą. Elżbieta Elżbieto, mam nadzieję, że teraz rozumiesz. Quote
Guest Elżbieta481 Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 Co ja mam rozumiec?Ja nigdy nie byłam zwolenniczką wyzwisk. E Quote
WILCZUREK Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 Jak czytam o dzialaniach AFN - to przypomina mi się BKO (Bezpieczna Kasa Oszczędności) Lecha Grobelnego z przełomu lat 80/90... A jak skończył Grobelny? Heh... Coś w tym jest! Ja w kazdym razie NIGDY ANI GROSZA nie przekażę na pomoc Psom via AFN ! NEVER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Aga_Mazury Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 egradska napisał(a):widzisz, zapamietałam dobrze te dyskusję wtedy;) i od tej pory pilnuje, by przypadkiem na afn nie wpłacac i tego się trzymaj :) Quote
egradska Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 Aga_Mazury napisał(a):dobrze, że jesteś. egradska zadzwiające sa twoje posty, tak usilnie nakierowujące na wypowiedzi z listpada. Jakże szybko o nich sobie przypomniałaś, jakże szybko szybciutko pokierowałaś tam wszystkich, żeby przypadkiem wszyscy pomyśleli to co byś chciała, żeby pomyśleli. Zadumałam się... widzisz, zapamietałam dobrze te dyskusję wtedy;) i od tej pory pilnuje, by przypadkiem na afn nie wpłacac Quote
Aga_Mazury Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 Margo05 napisał(a):Czy ja dostanę odpowiedź na pytanie dlaczego uważacie, że tylko Tweety (ew. AFN) znała nowy adres Edyty? Bo przekonanie jest, a poparcia brak :cool3: nie dostaniesz :cool3: bo tu pada mnóstwo pomówień a jeśli przychodzi podać konkrety....zapada cisza albo padają kolejne "fakty" Quote
BajkaB Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 Od lat pomagam zwierzakom i osobom które opiekują się nimi.Kiedy pozwalały mi na to środki finansowe wielokrotnie wpłacałam do AFNu pieniądze na różne psiaki.Smutno mi kiedy słysze,ze takie nieszczęśia mogły z tej mojej cegiełki nie skorzystać. Najbardziej jednak boli mnie zarzut,zę wyłudziłam czy chciałam wyłudzić coś z AFNu.Co takiego było zakupione co nie służyłoby psu?Nic.Mam taką zasadę,zę zawsze musze mieć zapas jedzenia i leków dla zwierzat na miesiac.Bo gdybym nie miała za co kupić,to przez miesiac coś mozna załatwić.Moja lodówka często bywała i bywa pusta,ale zwierzaki mają wszystko co najlepsze.Im się to należy,bo juz dostatecznie zostały skrzywdzone.A to przeciez jest moja rodzina.W tak ciezkich chwilach jak obecne,to one pozwalaja mi przetrwać.I niech nie zostanie to odebrane jako moja skarga czy lament.Piszę to bo tak jest i każdy kto u mnie bywa widział to i moze poświadczyć. Quote
Margo05 Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 Czy ja dostanę odpowiedź na pytanie dlaczego uważacie, że tylko Tweety (ew. AFN) znała nowy adres Edyty? Bo przekonanie jest, a poparcia brak :cool3: Quote
Guest Elżbieta481 Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 Czy jest prowadzone jakies postepowanie w sprawie tego donosu tzn.chodzi mi o autora.. Elżbieta Quote
black_cat Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 WILCZUREK napisał(a):Jak czytam o dzialaniach AFN - to przypomina mi się BKO (Bezpieczna Kasa Oszczędności) Lecha Grobelnego z przełomu lat 80/90... A jak skończył Grobelny? Heh... Coś w tym jest! Ja w kazdym razie NIGDY ANI GROSZA nie przekażę na pomoc Psom via AFN ! NEWER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tzn? jakie dzialania? coś bezprawnego? Quote
Guest Elżbieta481 Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 Bajka B- Kto postawił zarzut wyłudzenia? Quote
epe Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 Black Cat! Jesteś nowa,więc o wielu sprawach nie wiesz. Np.AFN kiedyś znajomym dogomaniaczkom /Daga 27/ wypłacał pieniądze,a o faktury się jakoś nie martwił! Ciekawa jestem,czy Daga wysłała wreszcie te faktury? Quote
egradska Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 Aga_Mazury napisał(a):i tego się trzymaj :) o, raczej na pewno. By the way, zadziwiająco trafne to hasło w twoim podpisie:evil_lol: witaj na watku, Aga, robilismy zakłady, kiedy się pojawisz Quote
Basia i Barni Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 ten kto oskarżył Edyte i jej stadko pewnie to czyta- i powiem tylko jedno wstydz sie !!! kim kolwiek jestes co ci dało to oszczerstwo? tak postepować może tylko człowiek Quote
Aga_Mazury Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 egradska napisał(a):o, raczej na pewno. By the way, zadziwiająco trafne to hasło w twoim podpisie:evil_lol: witaj na watku, Aga, robilismy zakłady, kiedy się pojawisz zazdroszczę wolnego czasu, cóż... hasło jakby dopasowane do Ciebie ? :) egradaska napisałaś, że dowiedziesz kto napisał donos. Chwała Ci za to! Problem jest jeden wtedy samo "przepraszam" nie wystarczy. Z niecierpliwością czekam na rozwiązanie :) Quote
WILCZUREK Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 black_cat napisał(a):tzn? jakie dzialania? coś bezprawnego? Nieeeee.... No coś Ty..... :diabloti::diabloti::diabloti:. BKO Grobelnego też była "prawna i legalna", nie? "Egon - jak cholera!!!" :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
black_cat Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 epe napisał(a):Black Cat! Jesteś nowa,więc o wielu sprawach nie wiesz. Np.AFN kiedyś znajomym dogomaniaczkom /Daga 27/ wypłacał pieniądze,a o faktury się jakoś nie martwił! Ciekawa jestem,czy Daga wysłała wreszcie te faktury? dziękuję, chce wiedziec jak najwiecej wlasnie dlatego ze jestem tu od niedawna, staram sie patrzec obiektywnie, a im wiecej faktow tym lepszy oglad sytuacji Quote
Margo05 Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 epe napisał(a):Black Cat! Jesteś nowa,więc o wielu sprawach nie wiesz. Np.AFN kiedyś znajomym dogomaniaczkom /Daga 27/ wypłacał pieniądze,a o faktury się jakoś nie martwił! Ciekawa jestem,czy Daga wysłała wreszcie te faktury? To nie argument. Kiedyś AFN wypłacał zaliczki wielu osobom, a ponieważ poem niektóre z nich się wypinały i nie dawały faktur, AFN przestała to robić. Quote
black_cat Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 WILCZUREK napisał(a):Nieeeee.... No coś Ty..... :diabloti::diabloti::diabloti:. BKO Grobelnego też była "prawna i legalna", nie? "Egon - jak cholera!!!" :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: akurat takie gadanie do mnie nie przemawia, nic konkretnego ale ok, nie drążę, poobserwuję i poczytam oby tylko Brajl i reszta psów pani Edyty nie mialy krzywdy, to dla mnie najwazniejsze, a pani Edyta duzo dla nich zrobila i oczywiscie bedzie jej to pamietane i na pewno wynagrodzone :) wczesniej czy pozniej Quote
rebellia Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 Wchodzę od czasu do czasu na Dogo i jedno widzę - że najgłośniej awanturują się najkrótsi stażem. Wstyd. Od wyjaśniania spraw są spotkania, telefony i nawet sądy. A nie obrzucanie się błotem na publicznym forum. Mam nadzieję, że to po prostu nieporozumienie i zostanie rozwiązane. Co do fundacji - każdej jednej - każdy ma prawo wybrać taką formę pomocy jaka mu odpowiada - do wspierania nikt nikogo nie zmusza. Kiedyś tutaj nie było AFN i wszyscy żyli, a AFN jednak dużo dobrego zrobił. Proszę co poniektórych opamiętajcie się w zacietrzewieniu. Wszyscy jedni chcemy pomagać zwierzętom, tak? To róbmy to, a nie plujmy jadem nawzajem. Quote
Tweety Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 [quote name='epe']Czyli patrząc na to od strony opiekującej się na codzień psem-pomoc poprzez fundację jest mocno uciążliwa! Bo tak po ludzku,jeśli ktoś opiekuje się chorym,bardzo chorym psem,to musi mieć sporo własnej kasy,aby płacić w szpitalach,transfuzje,krew,badania w Warszawie,przewozy! I po drodze zbierać wszystkie faktury,a wtedy dostanie zwrot kasy! A zebrana kasa na koncie fundacji leży! I czeka,aż delikwent wyśle faktury! Ile to trwa?? A jeśli opiekun nie jest przygotowany finansowo-to co,kredyt w banku ma zaciągnąć,czy pozwolić psu zdechnąć?:angryy: Więc czy nie lepiej wpłacać na opiekę nad psem od razu do osoby opiekującej się nim? I komu to Q..A PRZESZKADZAŁO???? Pytam???:angryy: pytasz to odpowiadam, przeszkadzało w tym, że ktoś się nieźle obłowił biorąc pieniądze bez pokrycia fakturami, sprawa przeciwko tej osobie toczy się do tej pory. Dlaczego mamy się podkładać, w imię czego, tych wyzwisk, szkalowania?? Mamy potem świecić oczami za kogoś? Przecież zaraz rozpętało by się piekło jak można było dać pieniądze osobie nieuczciwej? jak mogłyśmy na to pozwolić? Cobyśmy nie zrobiły to jest źle. Faktury są - źle, najpierw wypłata potem faktury - jeszcze gorzej. Chciałyśmy oddać pieniądze wpłacającym - źle. Piszemy aby wpłacać na prywatne konta, bez AFN - tragedia. Jesteśmy na dogo - horror, poszłyśmy z niego - niewyobrażalne. A może postawcie nas w rządku i odstrzelcie - holender, też chyba źle, bo po kim będziecie wtedy jeździć. Przecież niektórzy tutaj są chorzy z nienawiści i żółć wylewa im się nosem. Pani Edyto, tak jak mnie ktoś prosił, zadzwonię do pani jutro, mimo, ze o pewnej sprawie już rozmawiałyśmy i jak zwykle była załatwiona, sama mi Pani podała telefon celem wyjaśnienia pewnej sprawy a teraz, również jak zwykle, okazuje się, że nie jest załatwiona i Pani ma pretensje, ze zadzwoniłam na ten telefon. To jest jakaś paranoja:shake: Quote
black_cat Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 rebellia napisał(a):Wchodzę od czasu do czasu na Dogo i jedno widzę - że najgłośniej awanturują się najkrótsi stażem. Wstyd. Od wyjaśniania spraw są spotkania, telefony i nawet sądy. A nie obrzucanie się błotem na publicznym forum. Mam nadzieję, że to po prostu nieporozumienie i zostanie rozwiązane. Co do fundacji - każdej jednej - każdy ma prawo wybrać taką formę pomocy jaka mu odpowiada - do wspierania nikt nikogo nie zmusza. Kiedyś tutaj nie było AFN i wszyscy żyli, a AFN jednak dużo dobrego zrobił. Proszę co poniektórych opamiętajcie się w zacietrzewieniu. Wszyscy jedni chcemy pomagać zwierzętom, tak? To róbmy to, a nie plujmy jadem nawzajem. podpisuje sie pod tym rękami, nogami i dlugopisem Quote
WILCZUREK Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 rebellia napisał(a):Wchodzę od czasu do czasu na Dogo i jedno widzę - że najgłośniej awanturują się najkrótsi stażem. Wstyd. Od wyjaśniania spraw są spotkania, telefony i nawet sądy. A nie obrzucanie się błotem na publicznym forum. Mam nadzieję, że to po prostu nieporozumienie i zostanie rozwiązane. Co do fundacji - każdej jednej - każdy ma prawo wybrać taką formę pomocy jaka mu odpowiada - do wspierania nikt nikogo nie zmusza. Kiedyś tutaj nie było AFN i wszyscy żyli, a AFN jednak dużo dobrego zrobił. Proszę co poniektórych opamiętajcie się w zacietrzewieniu. Wszyscy jedni chcemy pomagać zwierzętom, tak? To róbmy to, a nie plujmy jadem nawzajem. Kiciu, ten topik właśnie po to został zalożony, by pewne sprawy wyjaśnić. I "życzliwego" namierzyć i publicznie pokazać. Obiecuję, że ta chwila jest już baaardzo bliska! "Najkrótsi stazem"? Oj... zebyś Ty tyle miotów odebrała i Psiaków odchowała co ja.... Uważasz, że ilość postów na topikach jest miarą zaangażowania, doświadczenia i wiedzy w "psim" temacie? Porównaj sobie blogi księdza Wujka i Dody. Jego wpisy były pełne wartościowych, ponadczasowych przemyśleń.A Dody? "Wow", "yes, yes,yes", "suuuper ziom". Doda ma wpisów więcej !!:diabloti: Quote
bea_m Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 A ja zauważyłam że AFN chetnie daje psy na tymczsy ale już pomóc finansowo to nie za bardzo chce. Grunt to psa się pozbyć :roll: niech inni się martwią i kase na psa kombinują. Quote
Aga_Mazury Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 WILCZUREK napisał(a):Kiciu, ten topik właśnie po to został zalożony, by pewne sprawy wyjaśnić. I "życzliwego" namierzyć i publicznie pokazać. Obiecuję, że ta chwila jest już baaardzo bliska! "Najkrótsi stazem"? Oj... zebyś Ty tyle miotów odebrała i Psiaków odchowała co ja.... Uważasz, że ilość postów na topikach jest miarą zaangażowania, doświadczenia i wiedzy w "psim" temacie? Porównaj sobie blogi księdza Wujka i Dody. Jego wpisy były pełne wartościowych, ponadczasowych przemyśleń.A Dody? "Wow", "yes, yes,yes", "suuuper ziom". Doda ma wpisów więcej !!:diabloti: no super, że mogłes się pochwalić :) tylko kto Cię o to pytał? :) Quote
Recommended Posts