czikot Posted May 10, 2008 Posted May 10, 2008 tak rozumiem Cie ale zawsze to jest ten nasz fizyk ryzyk ... w mojej rasie np zgryz kształtuje sie do roku czasu , czesto jest tak ze kupujesz pieska z pieknym zgryzem nozycowym a po wymianie ząbków na stałe wychodzi przodozgryz , w odwrotna strone tez to wystepuje ktos kupuje pecika za niewielkie pieniadze a po wymianie wychodzi potencjalnie zwierzatko wystawowe :-) jest tez tak ze zgryz oscyluje od nozyc do przodozgryzu potem w cęgi i nastepnie ponownie w nozyce , ta rasa zaskakuje cały czas:-) ja kupujac swoje cavalierki wiedziałam ze wszystko moze sie wydarzyc , byłam na to przygotowana ze wydam kupe szmalu i moge miec potem niewystawowe szczenie. dlatego zawsze powtarzam ze jesli nie chce sie miec niespodzianek , to jedyne wyjscie kupno dorosłego pieska a przynajmniej po wymienie zabków. ale to równa sie bardzo dużemu wydatkowi pieniązków , nikt bowiem nie sprzeda odchowanego pieska za taka sama sume jak małego 9 tyg szczeniaczka. płacisz bardzo duzo i za to dostajesz pewność ze juz nic Cie nie zaskoczy . oczywiscie daje tu na przykład swoja rase , w niej wada umaszczenia jest od razu widoczna i takie szczenie z wiadomych wzgledów jest niewystawowe i jako takie jest sprzedawane od razu bo nic sie juz nie da zrobic... Quote
Justynaaaa Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Podobna giełda jest w Chwaszczynie. : [[ Sprzedają psy po góra 150zł. : [ a o warunkach to już nie wspomnę - tak jak na zakupach, kupię, ale nawet gorzej bo bez paragonu. A o książeczce zdrowia, to już zapomnij. Quote
cockermanka Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Goldek napisał(a):Ej, a może zrobić na takiej giełdzie coś takiego, że koło pseudohodowcy przyjdzie kilka dobrych hodowli, psiaczki będą miały wodę i wszystko, będą zadbane i w ogóle to może ludzie zauważą jaka jest różnica między rasowym a nie? :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: Żaden rozsądny hodowca nie będzie smyczył swoich wychuchanych szczeniąt na giełdę ryzykując,że maluchy załapią się na jakieś wirusowe choróbska :shake: Quote
Recommended Posts