Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 251
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jest jeszcze jedna sprawa, która dość komplikuje adopcje. otóż ja mam umowę adopcyjną ze schroniska wg której nie wolno przekazać psa osobom trzecim. W razie zmiany właściciela trzeba iść do schroniska i umowę przepisać na nowego właściciela.

Posted

Ank@2 napisał(a):
jest jeszcze jedna sprawa, która dość komplikuje adopcje. otóż ja mam umowę adopcyjną ze schroniska wg której nie wolno przekazać psa osobom trzecim. W razie zmiany właściciela trzeba iść do schroniska i umowę przepisać na nowego właściciela.

W schronisku respektują "Nasze" umowy. Jak podpiszesz umowę z nowym właścicielem (to albo w trzech kopiach: dla właściciela, dla Ciebie i dla schronu) albo swoją dla siebie skserujesz a do schroniska oddasz oryginał i będzie dobrze.
Tylko do schronu musisz zabrać oprócz tego oryginału tez tę umowę, którą w schronisku podpisywałaś :)

Posted

Ank@2 napisał(a):
jeśli chodzi o pieniądze to nie mam nic przeciwko, na pewno 40zł tylko zostało ?

trzymamy kciuki za domek !!! :lol:

Aniu łatwo obliczyc , jeżeli napiszesz ile dałs ty i ile Gaworek byl dni w hotelu .ja dałam 80 zł plus twoje minus dni w hotelu i bedziemy miec pewnosc ile zostało.

Posted

5.06 wieczorem zabrałam Gaworka do hotelu. Dałam wtedy 80 zł , czyli był opłacony do 14.06. We wtorek po programie powiedziała mi Pani o kolejnych 80zł. Czyli miałby hotel do 22.06 a był tylko 15.06 w hotelu za Pani pieniądze.
dobrze liczę ?? ZOSTAJE 70zł !!

Posted

Jesteśmy po drugim spacerze :) Gaworek okazał się mistrzem tarzania w kupie :mad: Poza tym jest przegrzeczny, pięknie wraca na zawołanie. Gania jak szalony, śledzi każdy krok Plotera. jest łakomy na nagrody i nawet dziabnął Plotera w fafla jak ten chciał podejść po nagrodę:) choć to rzucanie z jego strony to tak zabawnie wygląda :loveu:
je elegancko, dość ładnie jeździ samochodem, choć urządza sobie wędrówki.
Kupiłam mu dziś nową obróżkę, smycz, sznurek do przeciągania, Frontline (tylko go nie mogę zakropić bo kąpałam go w szamponie)

Posted

Mój Fredek jest mistrzem tarzania się w padlinie, przyzwyczaiłam się do tego :evil_lol:
widzę, że Gaworek ma u Was raj :loveu::loveu:

Posted

Gaworek był dzisiaj sam w firmie, z ciociami i wujkami :) grzeczny był tyle tylko , ze jak odjeżdżaliśmy to potem wyciągali go spomiędzy szczebelek bo chciał uciec :) Niestety stosunki między chłopakami nie układają się najlepiej. Niby nic konkretnego się nie dzieje, krew się nie leje ale Ploter wyraźnie ma go dość. Wkurza go mały gówniarz. Depresyjny się zrobił :( mam nadzieję, że jutrzejszy dzień będzie szczęśliwy bo Pan Tatuś też pomału traci cierpliwość (jest sojusznikiem Plotera :) )

Posted

GAWOREK JEDZIE DO DOMUUUUUUU!!!!!!! :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:
Przygarniają go rodzice koleżanki z Przemyśla.:lol: Domek z ogródkiem, cała rodzina czeka już na niego! W sobotę odbędzie swoją pierwszą podróż pociągiem :)

Posted

Ania, będę koniecznie potrzebować książeczkę zdrowia, bo do pociągu potrzebne jest zaświadczenie o wściekliźnie. mam też w samochodzie kaganiec Tosi, mogę go dać Gaworkowi na podróż? czy lepiej kupić nowy? nie ma z tym problemu. No i kwestię umowy trzeba rozstrzygnąć. ufff ale się cieszę!! :lol:

Posted

zaraz zmieniam temat wątku.
musimy się jakoś spotkać w związku z tą umową i książeczką. Czy ci państwo podjadą po Gaworka do Krakowa ? Jeśli tak, to mogliby od razu w schronisku umowę przepisać. jak nie , to pomyślimy :roll:
jeśli chodzi o kaganiec to nie wiem.
mogłabym odzyskać smycz i obróżkę, bo są mi potrzebne (np. do schroniska):cool3:

Posted

smycz i obróżkę Ci oddam, to może kupie jakiś tani kaganiec, w końcu to tylko na podróż. Gaworek jedzie z bratanicą koleżanki pociągiem, więc nie wiem jak załatwić umowę. Możesz mi ją dać, ja przekaże bratanicy i odeślą pocztą podpisaną. Nie wiem gdzie mieszkasz, więc nie wiem jak najlepiej się umówić na przekazanie rzeczy? może a Asia się będziesz dziś widzieć w programie? To byś jej dała.. jak wolisz.

Posted

popytaj - ja dam Asi obróżkę i smycz i ten kaganiec po Tosi :)
Kupuje Gaworkowi wyprawkę - karmę na początek, kaganiec, szampon - jeny, jak z dzieckiem:)