Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 251
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ank@2 napisał(a):
sprawa finansowa Gaworka przedstawia się następująco:
na razie opłaciłam hotelik do piątku (gdyby ktoś z Kundla był zainteresowany)
mam pieniądze jeszcze na 20 dni ( 200zł). Może dostanę jeszcze 100zł.
To wszystko co mam. U mnie finansowo sytuacja przedstawia się tak, że mam w najbliższej rodzinie 2 bardzo chore osoby , które dziennie potrzebują worków lekarstw :placz:. To bardzo dużo kosztuje. Po prostu nie stać mnie na dłuższe opłacanie hotelu. Nie wiem co będzie z tym psem :shake:
Nikogo nie stac na dłuzsze opłacanie hotelików (kazdy ma problemy finansowe),Jagienka i Karolina to studentki na utrzymaniu rodziców ,a utrzymuje nie jednego psa .Maja wiecej czasu niz my ktorzy pracujemy ale nie marnuja go tylko robia bazarki i oglaszaj na dogo i prosza o pomoc w utrzymaniu. Zaproponowały ci pomoc w robieniu tych bazarków tylko sie musisz do nich zwrocic.

:placz: Naprawdę obawiam się najbliższej przyszłości. Do schroniska wrócić nie może, to jest pewne.
To by byla katastrofa bo nie po to sie ze schroniska wyciaga ,żeby tam spowrotem wrociły.

Jedynym ratunkiem są bazarki, aukcje psów ( mogłabym go wziąć na tą 15 pod Dżokiem???, co prawda nie jest psem Harbutowickim, ale wole nie wiedzieć co będzie, jeśli zabraknie pieniędzy dla niego na hotelik) lub DT.

bazarki trzeba robic ale watpie żeby pani Magda sie zgodziła wziasc go pod pomnik bo to jest aukcja dla psów z harbutowic.

Aniu wez Gaworka i przyjedz z nim dzisiaj do schroniska bedziesz z nim spacerowac i bedziemy go proponowac ludzia.

Posted

[quote name='Foksia i Dżekuś']Nikogo nie stac na dłuzsze opłacanie hotelików (kazdy ma problemy finansowe),Jagienka i Karolina to studentki na utrzymaniu rodziców ,a utrzymuje nie jednego psa .Maja wiecej czasu niz my ktorzy pracujemy ale nie marnuja go tylko robia bazarki i oglaszaj na dogo i prosza o pomoc w utrzymaniu. Zaproponowały ci pomoc w robieniu tych bazarków tylko sie musisz do nich zwrocic.
Możemy Aniu pomóc merytorycznie, powiedzieć jak się robi bazarki. Udzielić rad wszelkiego rodzaju. Ale niestety cała "zabawa" jest stosunkowo czasochłonna.
Pani Beato jakbyśmy miały więcej czasu wolnego i więcej sprawności w pozyskiwaniu źródeł finansowych, to nie patrzyłybyśmy bezczynnie, jak Gaworek trafia do schroniska... Nie zaproponowałyśmy hotelu, bo trzeba "mierzyć zamiary podług sił". Niestety...

Posted

czasu to ja mam 'trochę', po 20 VI to już jestem zupełnie wolna :eviltong:. Niestety od 1 lipca do 31 lipca będę pozbawiona internetu. :oops::shake:

Posted

[quote name='Jagienka']Możemy Aniu pomóc merytorycznie, powiedzieć jak się robi bazarki. Udzielić rad wszelkiego rodzaju. Ale niestety cała "zabawa" jest stosunkowo czasochłonna.
Pani Beato jakbyśmy miały więcej czasu wolnego i więcej sprawności w pozyskiwaniu źródeł finansowych, to nie patrzyłybyśmy bezczynnie, jak Gaworek trafia do schroniska... Nie zaproponowałyśmy hotelu, bo trzeba "mierzyć zamiary podług sił". Niestety...
Niestety nikt z nas ktorzy maja na głowie kilka psow ,pracuja czy sie ucza nie jest w stanie wziasc kazdego znalezinonego psa na swoje utrzymanie dlatego latwiej jest jednej osobie zajac sie jednym psem .
Ja równiez jak bym miala wiecej mozliwoscii w pozyskiwaniu zródeł finansowych to nie musiala bym wydawc ponad polowe swojej pensji na ratowanie zwierzat ,a fundusze te sa zabrane kosztem mojej rodziny ,bo zeby moja corka mogla studiowac musiala sobie sam zarobic na nie.
Piszac że macie wiecej czasu ,a mimo to nie marnujecie go tylko robicie bazarki to w mojej opini było pochwała ,a wy to odbieracie w inny sposób nie rozumiem tego.:shake:

Posted

Foksia i Dżekuś napisał(a):
Gawor jest dzisjaj w echu miasta ,byl jeden telefon ,pani sie ma zastanowic i da znac .
Mieszka na Pradniku czerwonym i trzeba by jej gaworka zawiesc bo syn 10 letni jest chory.

p.Beatko ma Pani jej numer na priwa??wczoraj do mnie dzwonila kobieta z Czewronego o szczeniaki i tez ma 10 latka i starszego syna.Ostatecznie jakos dziwna byla nasza rozmowa ,bo powiedzala ze w sumie nie wie czy chce psa bo ida wakacje oni beda wyjezdzac...zaznaczam,ze sama dzwonila...

Posted

karusiap napisał(a):
p.Beatko ma Pani jej numer na priwa??wczoraj do mnie dzwonila kobieta z Czewronego o szczeniaki i tez ma 10 latka i starszego syna.Ostatecznie jakos dziwna byla nasza rozmowa ,bo powiedzala ze w sumie nie wie czy chce psa bo ida wakacje oni beda wyjezdzac...zaznaczam,ze sama dzwonila...

Juz wysylam

Posted

Muszę pochwalić dzisiaj Gaworka, ślicznie szedł na luźnej smyczy cały czas na spacerku :loveu: będą z tego psa ludzie :eviltong:

Posted

czerwony prądnik to moje osiedle. moge sprawdzić ten dom

Posted

myślę , że tak. Dobrze znosi 'molestowanie' (był u mojej koleżanki na chwilę , i ta go porządnie obmacała itp :angryy:). Na spacerze też była konfrontacja z dzieckiem i dał sie ładnie pogłaskać. Nie wykazuje agresji w stosunku do ludzi , jeśli chodzi o psy to z Murzynkiem się teraz w hotelu kłócą o jedzenie i pieszczoty. Jeśli chodzi o odbieranie przedmiotów, to trzeba nad tym popracować ( co już robię) bo Gawor nie jest skory do oddania piłeczki czy patyka ale nie wykazuje cienia agresji przy odbieraniu. Z miską to samo, grzebałam mu przy misce - nie zwracał na mnie uwagi.

Posted

dzisiaj skontaktowałam się z osobą, która znalazła Gaworka jako kilkumiesięcznego szczyla na ulicy. Zna go lepiej niż ja i potwierdziła, że nadaje się do dzieci.

Posted

Ank@2 napisał(a):
dzisiaj skontaktowałam się z osobą, która znalazła Gaworka jako kilkumiesięcznego szczyla na ulicy. Zna go lepiej niż ja i potwierdziła, że nadaje się do dzieci.

Ok, bo przesłałam namiar weszce, do której odezwał sie Pan mający dzieci a psiak, po którego dzwonił do dzieci się nie nadaje... weszka ma ten wątek, jak Pan sie odezwie, to na pewno coś napisze.