pucka69 Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 Apso - to po pracy bym Ci swinkę przywiozła - pasuje? koło 20.00 Będziesz w poniedziałek w domu o tej porze ? Quote
pucka69 Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 dworzec centralny, warszawa. godz. 12.45. dać tel do eli? Quote
dragoniasta Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 Kurcze, organizacja godna podziwu :) Teraz ja mam pytanie - od kogo i kiedy odbieram świnkę? W Warszawie jestem 3-6 czerwca (dokladnie w hotelu Colibra na ul. Wolskiej 191). Szkolenie kończę 6-tego (tj. piątek) o 12:30. Nie wiem jeszcze jakim pociągiem wracam. Komu powinnam podać mój nr? wyślę PW :lol: Quote
pucka69 Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 jesli bedziesz wracać pociagiem z warszawy centralnej to moge znowu wziąć świnke do księgarni - ona blisko dworca ( szybkim krokiem - 15 minut) Quote
pucka69 Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 a ta czarna juz dawno miała uzgodniony tymczas u apsy. bo mój tz nadal sie na tymczasy nie zgadza. ale jest urabiany. a MŚ w piłce nożnej niedługo. to wiecie ... ;) Quote
pucka69 Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 dla mnie to jeden czort ! i tak musze oglądać i zachwycać się jak jeden ubłocony facet biega po całym boisku z piłką a reszta podobnych facetów goni go bez celu ;) Quote
Asta17 Posted May 23, 2008 Author Posted May 23, 2008 Świnka już w domu u Bebebe1. Bardzo dziękuję za pomoc:) Quote
pucka69 Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 moj TZ zawióz koci kontenerek do roboty, zeby swince bylo w nim wygodnie przez poniedzialek jak u nas bedzie w pracy :) Quote
agamika Posted May 25, 2008 Posted May 25, 2008 [quote name='pucka69']dla mnie to jeden czort ! i tak musze oglądać i zachwycać się jak jeden ubłocony facet biega po całym boisku z piłką a reszta podobnych facetów goni go bez celu ;) :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Pucka trafiła w samo sedno Quote
pucka69 Posted May 25, 2008 Posted May 25, 2008 UWAGA ! MAŁE ZMIaNY !!! Ponieważ Kalcia nagle wzięła dwie kolejne świnki na tymczas - bo trzeba im podawać leki i jedzenie 5 razy dziennie - dwa po dwa swoje tymczasy oddaje na tymczas Apsie, więc Apsa miałaby świnek strasznie duzo. Zreferowałam mojemu Tz-owi raz jeszcze sprawę i powiedziałam, ze czarna świnka na 100 % ma DS i Dragoniasta zabiera ją w czerwcu - no i on się zgodził, żeby czarna świnka u nas zamieszkała :) Quote
Elurin Posted May 25, 2008 Posted May 25, 2008 Aha. OK. Jak to załatwiłaś, nie wiem. Chyba pilota skonfiskowałaś ;) Jutro ok. 13-tej będę z małą. Quote
Evelin Posted May 25, 2008 Posted May 25, 2008 Elurin napisał(a): Jak to załatwiłaś, nie wiem. Chyba pilota skonfiskowałaś ;). Nooo Pucko po raz kolejny udało Ci się,choć wydawało się że Tz jest jak skała i sie nie ugnie... Ale ja wiem jak Ona to załatwiła...Bo siła Pucki tkwi nie w tym co mówi,ale ile razy to powtarza...:loveu: Quote
dragoniasta Posted May 25, 2008 Posted May 25, 2008 Czyli Pućka jesteśmy w kontakcie :lol: Muszę jeszcze tylko wyczarować transporterek :roll: Quote
pucka69 Posted May 25, 2008 Posted May 25, 2008 [quote name='dragoniasta']Czyli Pućka jesteśmy w kontakcie :lol: Muszę jeszcze tylko wyczarować transporterek :roll: c - nie ć :mad: spytaj bajon albo halę, może mają pożyczyć transporter Quote
pucka69 Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 mam swinkę, jest super. wcale sie nie boi. chodzi sobie po klatce. włazi do domku. wyłazi. je sienko. pije z poidła. je ziarenka. bobki są!!! mój TZ powiedział " ale Lucyfer" - po wyjasnieniu ze to dziewczynka - wspaniałomyslnie powiedział, że w takim razie niech będzie "Lucynka" - no bo jak mam na nia wołać? musiałam ją jakos nazwać. Astko? Bebebe? Dawałyście trawe? Bo nie wiem czy mam jej dac listek czy mogę garść? :) Quote
dragoniasta Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 [quote name='pucka69']c - nie ć :mad: Błagam o wybaczenie :modla: ;) A moja świnka dzisiaj przeszła zabieg przycięcia ząbków. Ma krzywy zgryz. W sumie do tej pory nawet nie myślałam, że i świnka może mieć z tym problem :shake: Quote
pucka69 Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 ano moze. trzeba kontrolować ten zgryz u weta co pół roku. Quote
kimera Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 Przycięcie siekaczy to w sumie drobiazg, ale jeśli świnka ma zdiagnozowany zły zgryz, to weterynarz co jakiś czas powinien oglądać jej i w razie potrzeby korygować przede wszystkim zęby trzonowe. Zły zgryz nie tylko może występować u świnki morskiej, ale jest także jedną z częstych przyczyn poważnych dolegliwości. Jeśli świnka nie może jeść, a do tego jeszcze się ślini, to można mieć prawie pewność, że to problem z trzonowcami. Quote
pucka69 Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 no o to mi wlasnie chodzilo. chociaz jak patrze na Twój post - to jest zdecydowanie bardziej zrozumiały. ach, te skróty myslowe. halo!!! dlaczego nikt nie zachwyca się moim tymczasem ???? Quote
Asta17 Posted May 27, 2008 Author Posted May 27, 2008 I jak świniorka się miewa?:> Pozdrawiam:) Quote
Elurin Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 Pucko, daj jakieś zdjęcia tymczasa, bo ciężko tak się wirtualnie zachwycać:cool3: Quote
pucka69 Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 a wyobraźnia?;) astko - CZY MOGE DAWAĆ JEJ DUŻO TRAWY I MLECZA??? - dawałaś? czy po listku na poczatek? wczoraj wciągnęła liść mlecza i 2 źdźbła trawy i wyglądała na mocno zaskoczoną - dlatego pytam. zdjecia Lucynki będą wieczorem Quote
Recommended Posts