Asta17 Posted May 27, 2008 Author Posted May 27, 2008 Witam:) Bardzo sie cieszę, że u Lucynki wszystko ok:) hehhe fajne imie:P Dawałam jej tak z umiarem trawy i mlecza...bardzo to lubi:) Quote
dragoniasta Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 szlag z tym dogo.. nie mogę się tu w ogóle dobić :/ Już nie mogę się doczekać dziewczynki :loveu: A Afra miała oglądane wszystkie ząbki i trzonowce wyglądają póki co dobrze. Ale pojedziemy na kontrolę za kilka tyg. Po przycięciu od razu widać, że jej ulżyło :) Quote
pucka69 Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 dragoniasta - z Lucynki będziesz miała pociechę! To wspaniała świnka! Jest smiała i bardzo madra. Od razu wiedziała do czego słuzy poidło. Lubi buraka i ogórek, seler - nie bardzo. Zabralam jej domek - bo ciagle tam przesiadywala i nie wiedzialam co robi. Dałam jej hamak - raz jej pokazalam jak sie bujac i juz potem sama wskakiwala. Przed chwilą biegała jak szalona po klatce. Aż tz wyjrzał. A na kolankach zamyka oczy i kładzie głowe na nodze. Quote
pucka69 Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 jakos malo je w porownaniu z moimi swinkami. zwlaszcza malo ziarenek i siana. jaka karme jadla u ciebie? lubi suszony chlebek, marchewkę i mleczyki i trawe. biega jak szaleniec po klatce. gryzie pręty. jest słodka ...:) Quote
Asta17 Posted May 29, 2008 Author Posted May 29, 2008 U mnie dostawała normalne ziarenka do świnek (nie pamiętam nazwy), sianko uwielbiała, marchewkę, pomidory bardzo lubi i ogórki zielone. Dawałam jej jeszcze jabłka, suchy chleb. No i wszystko zjadała z chęcią. Może potrzebuje jeszcze czasu, żeby sie zaaklimatyzowac. W sumie to najpierw była u właścicielki, poźniej w schronie, u mnie, u bebebe1, teraz u Ciebie na koniec do dragoniastej. To bardzo dużo jak na taką młoda świnkę. Oby to tylko nie odbiło sie jakos na jej zdrowiu. Musisz ja dokładnie obserwować. Przytul ją ode mnie. A co do biegania po klatce to to jest sportowa świnka-zawsze puszczałam ją na pokoj i biegała jak koń wyścigowy albo byk na rodeo, Strasznie lubi sie ruszać i trzeba jej to zapewnić. :) Pozdrawiam Quote
invictus hilaritas Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 moze jest najedzona :) moje dziewczyny to maja rozne okresy.. raz ziarna wyjedzone i pasnik pusty, a raz ziarna wywalone i pasnik stoi pelny i stoi a one po jednym zdziebelku wezma.. Quote
pucka69 Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 obserwuję, obserwuję. widzę, że gnojek ma humorki ;) tak myslę, ze ona pewnie juz z 5 razy karme zmieniala, szkoda ze nie ustalilysmy jakiejs jednej. ja jej vitakraft kupilam, bo na granulat moich słoników nawet spojrzeć nie chciała;) Quote
Asta17 Posted May 30, 2008 Author Posted May 30, 2008 Dragoniasta przeprasza, że się nie odzywa, ale w dalszym ciągu nie działa jej dogo. Quote
pucka69 Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 odezwe sie do niej jutro bo dzis to za pozno juz Quote
dragoniasta Posted May 31, 2008 Posted May 31, 2008 No! Wreszcie udało mi się tu dobić :mad: Pucka godz 24 to nie za późno, śmiało można dzwonić :diabloti: Czekam niecierpliwie na czarnulkę :) Podoba mi się imię Lucynka :loveu: Tak już zostanie :) Nie wiem kiedy znów uda mi się wejść na dogo, więc jakby co to mój nr znacie :) Quote
pucka69 Posted May 31, 2008 Posted May 31, 2008 OOOO!!! Lucynka - to imię mój tz nadał, zaraz mu powiem, ze imie zostaje ;) Dzis bylam z nia u weta - bo jakieś schizy miałam. Świnka została obejrzana przez wetke gryzoniową, WSZYSTKIE zęby zostały ojejrzane. Świnka jest zdrowa. Wobec tego - puściłam wszystkie swinki razem na spacer. Helence i Zofii Lucynka się zdecydowanie nie spodobała. Ona prawdę mówiąc nie pozostała im dłuzna. Zyta zaglądała na Lucy ciekawie, a Wikta z raz chrumknęła. ale Lucy wcale nie jest taka potulna ;) Quote
Asta17 Posted June 1, 2008 Author Posted June 1, 2008 Pucka, widać, że Lucynka ma się u Ciebie bardzo dobrze i jest zadowolona. Patrząc na te zdjęcia, aż żal mi się zrobiło, że już jej u mnie nie ma, bo to kochany gryzoń:loveu: Pewnie jak będzie tak wypuszczana z innymi w końcu się do nich przyzwyczai a one do niej i nie bedzie nieporozumień. ;) Śliczne fotki.:loveu: Quote
pucka69 Posted June 1, 2008 Posted June 1, 2008 Lucynka spędziła cały dzisiejszy upalny dzień pod hamakiem. wyłaziła tylko wtedy kiedy wrzucałam trawe i takie tam. na żer wyszła dopiero wieczorem. A u mnie w domku chłodno jest ... Dragoniasta ! Musisz obiecać ze Lucynka dostanie hamaczek - ona go uwielbia! :) Quote
dragoniasta Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 Hamaczki będą :cool3: W piątek Lucynka zostanie Poznanianką :razz: Quote
pucka69 Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 znowu mnie pytali czy ona na pewno ma dom ;) siedzimy obie na kolanach o podszczypujemy Puckę, bo czemu nam podcina nasze czarne paznokcie??? czy koleżanka już czeka? a jaka masz klatkę ? dwie świnki będą ? czy masz więcej ? Quote
pucka69 Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 hm .... informacje na temat Lucynki: 1. lubimy bananka 2. baaaaaardzo lubimy 3. cykorie lubimy, liście buraka i natkę pietruszki i nać z marchwi 4. i jeszcze trawę i mlecz lubimy pasjami 5. ślicznie myjemy świnkową twarz ;) 6. wściekle gryziemy pręty - trochę nas utemperowało posmarowanie prętów cebionem UWAGA!!!! OBGRYZA PRĘTY Z EMALII - LEPIEJ ŻEBY MIAŁA TAKA OCYNKOWANA KLATKE, BEZ FARBY ZADNEJ !!! Quote
dragoniasta Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 Pani Lucyna już u mnie :D (klatka nie jest emaliowana ;) ) Podróż spokojnie, transporterek miałam otwarty i trzymałam go na kolanach na zmianę z towarzyszem ;) Na początku się bała, ale później walnęła się na bok i spała :evil_lol: Wyjęłam ją dopiero w domu, w pociągu chowała się pod sianko jak się jej przeszkadzało. Reszta prosiaków też dobrze :) Musiałam zatrudnić dwie warszawianki, coby nam pomogly, było trochę zamieszania, ale jakoś to poszło ;) Panie dogadują się póki co doskonale - właśnie ramię w ramię spożywają kolację :p Ich sąsiadki - szczurzyce - są zafascynowane :evil_lol: Mam fotki, jutro pewnie je wkleję :) Dziękuję za Lucynkę! :loveu: Quote
pucka69 Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 ale sie cieszę ;) hamak - hamak koniecznie - Lucynka lubi :) ja tez mam jakieś zdjęcia, wkleję dopiero po weekendzie. Czy Lucynka grzecznie je ziarenka? u mnie w zęby gryzły ;) Dziękujemy za przewiezienie swinek ;) Quote
kalcia Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 o rany ;; kolejna piekna swinka zabrana mi sprzed nosa ;; lusiljo! ; ; ale zazdroszcze! Quote
dragoniasta Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 Noc przebiegła spokojnie, dziewczyny są wyraźnie zadowolone ze swojego towarzystwa :) Lucyfer wcina wszystko, co jej się da :eviltong: Ale faktycznie banan the best :razz: I póki co nie gryzie prętów zupełnie. A w podróży muszę powiedzieć, że ludzie byli "zachwyceni" towarzystwem 3 świń w przedziale :evil_lol: Wszyscy laptopy, telefony.. a my świnki trzy :D Mój towarzysz tak mi wypominał, że mi odbiło, żeby tyle tego zwierza wozić, a w pociągu "no odkryj ją, przecież tu tak duszno", "teraz ją na chwilę zasłoń, otworzę okno, żeby do tamtych 2 powietrze doszło", "no masz marchewkę, masz.. czemu ona nie je? coś jej jest?" :evil_lol: Quote
Asta17 Posted June 7, 2008 Author Posted June 7, 2008 Też się bardzo cieszę, że wszystko dobrze się skończyło. Ale niestety kolejna świnka szuka domu. Kuzyn ( 12 lat)mojej koleżanki ma świnkę, ale najwidoczniej mu się znudziła i chce ją oddać ( na razie szuka domu na swoją rękę, a później może schronisko :() Może ktoś nią też się zainteresuje? To 3 letnia samiczka, naprawdę śliczna. Chyba peruwiańska a może rozetka? I szlag mnie trafia widząc nieodpowiedzialność i głupotę ludzi! Quote
invictus hilaritas Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 matko kochana.. brakuje nam Dt.. nie wiem rece mi opadaja.. trzeba nasze prosiaki pooglaszac.. Asta on ja oddaje z calym wyposazeniem ? Tez jest z Rudy slaskiej ? Quote
Recommended Posts