Asia & Ginger Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 Czyli szukamy stałego domku. Czy psiak jest całkowicie ślepy, czy jednak co nieco widzi? Quote
Charly Posted May 9, 2008 Author Posted May 9, 2008 wet twierdzi ze jest calkowicie slepy. Ale na moje oko:) to on widzi. ale ja sie nie znam na tym. Mój pies tez niby widzi tylko 30% i to na jedno oko, ale nie widze roznicy miedzy nim a psem widzacym. Ze spanielem to samo. Nie potyka sie o nic, patrzy prosto w oczy:). Gdyby nie te metne oczki i nie informacja weta sama bym na to nie wpadla. Podobno puscicli go wczoraj po schronie zeby polatal i takze zeby sprawdzic jego zmysly...biegal bez problemu. ale psy tak maja. Ten ich wech i sluch dziala jak u delfinow te ich tam no wiecie:oops:...no prawie;) Quote
MonikaP Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 Czyli właściwie wszystko już wiadomo - chociaż staruszek to też trudna adopcja :shake:. Charly, a wet wypowiadał się o jego ząbkach? Parę dni temu wyadoptowałam staruszka pudelka, też z ropiejącymi oczami, ale ma zęby w takim stanie, że po ich usunięciu stan oczek też powinien się poprawić. A właścicielki nie można pociągnąć do odpowiedzialności? Przecież jeśli figuruje w bazie jako opiekun psa, to nie może się go wyprzeć. Nie chodzi o to, żeby ją zmuszać do odebrania go, skoro go nie chce, ale niech się go prawnie zrzeknie (żeby sobie za jakiś czas o psie nie przypomniała, jak go już podleczycie...).... Quote
emilia2280 Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 To cieszé sié Charly. Ulzylo mi. A ta wlascicielka to zwykla szm.ata!! Tylko gdzie my mu dom na starosc znajdziemy na cito? ja bym go wziéla od razu, ale odleglosc... moja spanielka jest wsciekla, ale mam gdzie je izolowac. tylko ze méza tez nie przekonam. Quote
Charly Posted May 9, 2008 Author Posted May 9, 2008 nie no tego psiaka ktos po prostu musi pokochac. On jest spokojny, kochany no i ładniutki. Dla starszej pani albo pana idealny.Naprawde cieszy oko swoim wygladem. to nie "bylejakikundelek" tylko naprawde fajny niemiecki:evil_lol::evil_lol::evil_lol: spanielek;) ex-włascicielka powinna płacic za pobyt psa w schronie. Takich ludzi miasto powinno gnębic i sciągać kasę z nich. A zrzekła sie go w tym momencie, w ktorym stwierdziła oficjalnie, ze to nie jest jej pies. mimo iz najwidoczniej to wlasnie ona widnieje w bazie danych..Takze niech spada. Dobrze ta cala dyskusja byla wczorajsza. Przynajmniej wet sie wypowiedzial. W tej sytuacji pobyt u Wandy nie ma sensu. Quote
basia0607 Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 Charly, czy Ty mówisz o Elbląskim schronisku ? Co za wet udzielal Ci odpowiedzi ? Wyprawadzili psa, będa kapać, strzyć ! Chyba padnę z wrażenia albo boją się mojej teczki :mad: Quote
Charly Posted May 9, 2008 Author Posted May 9, 2008 :evil_lol::evil_lol: No tak. Tak mi powiedziala kier. Ze malego wypuszczaja zeby latal. ze bedzie strzyzony i takie tam. Quote
madzia828 Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 no to trzeba szukać spanielkowi domku na stare lata:roll: Quote
Charly Posted May 9, 2008 Author Posted May 9, 2008 Dokladnie. Szukamy malemu domku na stare lata. Zaraz zmienie alegro. Quote
kordonia Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 MIałam kiedyś ślepego zupełnie psa, ale on, w nieznanym środowsisku potrafił wejść w słup, w drzewo, itd. Też miała zamglone oczka, i też"patrzył" człowiekowi prosto w oczy, jednak w predmioty wchodził. Jeśłi spanielek porusza sie bezkolizyjnie, to moze jest szansa, że cokolwiek widzi? Quote
Charly Posted May 9, 2008 Author Posted May 9, 2008 tez tak mysle. Czasem te oczy niby nie reaguje na swiatlo i takie tam jak wet sprawdza, ale skoro pies nie wpada na nic, skoro sie nie potyka o nic to ja twierdze ze on widzi. W sumie jest obojetne to co kto twierdzi. Wazne ze pies zachowuje sie tak jak kazdy widzacy. Quote
Charly Posted May 9, 2008 Author Posted May 9, 2008 Zaraz napisze w tytule, ze spaniel ma nosowke i jedzie do pani Wandy:oops::cool1::mad: Hallo hallo, spanielek starszy szuka domu. Jest sliczny, spokojny, ZDROWY:lol: i kochany. Quote
MonikaP Posted May 10, 2008 Posted May 10, 2008 Podnoszę i zachęcam do adopcji starszego, niedowidzącego Pana Spaniela :cool3:. Staruszki kochają mocniej! Quote
emilia2280 Posted May 10, 2008 Posted May 10, 2008 [quote name='Charly']Zaraz napisze w tytule, ze spaniel ma nosowke i jedzie do pani Wandy:oops::cool1::mad: Hallo hallo, spanielek starszy szuka domu. Jest sliczny, spokojny, ZDROWY:lol: i kochany. Hihi, Charly, nie wiem co mogé zaoferowac, moze gdyby znalazl sié platny tymczas to dolozé sié do tego interesu? Zal dziadzia w schronie, moze jakas biedna starsza pani zgodzilaby sié go przygarnác w zamian za pokrycie kosztów utrzymania i ew. leczenia? Quote
Charly Posted May 10, 2008 Author Posted May 10, 2008 :lol: Ja myśle, ze on takich kosztów strasznych nie bedzie robił. Po prostu jest starszym pieskiem. Ale on sobie ładnie biega, chodzi. Jest w pełni sił. Zapraszam serdecznie do adopcji:multi: Quote
Charly Posted May 10, 2008 Author Posted May 10, 2008 nie mam lepszych zdjec- raz, bo nie moga mnie nakryc, ze je robie, wiec sie spiesze, dwa, bo spaniel nie prosi sie jak inne pieski. Zawsze z wielka nadzieja podbiega do krat, ale nie ma zamiaru piszczec i plakac i lapki podawac. postoji troszke i jak zauwazy ze to po prostu kolejny "obserwator" zrezygnowany odchodzi. Bardzo mi go zal. biedaczek:-( Byl pewnie tulony i pieszczony przez wiekszosc zycia. Rasowy piesek. A potem sie znudził, zawadzal i wylecial na ulice. Nie prosi sie nie placze. To starszy pan juz. Powazny i dystyngowany. Tragedia dla starego psa w schronie siedziec. Tak ladnie jest teraz cieplo. Powinnien sobie na poduszcze gdzies mruzyc oczka albo spokojnie w poludniowym goracym sloncu dreptac za nogami swojego panstwa na spacerku..a tak...:( Quote
basia0607 Posted May 10, 2008 Posted May 10, 2008 Ola masz prawo zrobić zdjęcie i pracownicy powinni na Twoje życzenie wyprowadzic psa z boksu. To jest jeden punkt ze współpracy schroniska z nami .Koniec chowania się po kątach, mamy prawo -umowę podpisaną przez prezydenta miasta ! Umowa wolontariacka. Quote
Charly Posted May 10, 2008 Author Posted May 10, 2008 Nie wiedzialam tego. no popatrz. to super sprawa. wielkie dzieki:loveu: To wielkie ułatwienie. niesamowite:multi: Quote
Asia & Ginger Posted May 10, 2008 Posted May 10, 2008 Maksiu się przypomina! Śliczny starszy spanielek, idealny przyjaciel dla starszej osoby. :cool3: :loveu: Quote
Gonitwa Posted May 10, 2008 Posted May 10, 2008 To ja takich rzeczy nie wiedziałam? Sporo mnie jak widzę ominęło.... Quote
Rybc!a Posted May 10, 2008 Posted May 10, 2008 Basia, ale my musimy dostać najpierw oświadczenia, że wolontariuszami jesteśmy, bo skąd oni mogą wiedzieć, kto jest, a kto nie? Maks: Quote
Charly Posted May 10, 2008 Author Posted May 10, 2008 No musimy sie strzasnac na jakies piwo ( ja co prawda piwa raczej niet, ale taka mala popoludniowa caipirinha jeszcze nikomu nie zaszkodzila- gdyby jednak mozemy sie walnac nad wode na trawe. Filip jakby co jest psem obronnym od dzis:multi:) i wszystko obgadac. Ciesze sie z tych udogodnien niezmiernie. wczoraj ten koles, ktory fotografowal Alana dostał reprymende nieładną za zdjecia. a wiecie czemu?: "bo potem umieszczaja te zdjecia nie wiadomo gdzie i niestworzone historie opowiadaja":cool3: Quote
Recommended Posts