Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Charly napisał(a):
no. zastanawiam sie kto mogłby wziasc tego spanielka na tymczas az do czasu znalezienia transportu. Boje sie ze znowu zniknie gdzies. choc raczej nie trzeba sie obawiac ze go ktos wezmie..tak jak wyglada. porozmawiam z ludzmi w schronie. Moze uda sie zrobic jakas umowe "przedadopcyjna czy cus

w sprawie transportu napisałam do Lovefigaro..ona czesto jezdzi po swiecie;). Tylko nie wiem czy akurat tedy.

Charly, to jest ten sam spaniel co ponoc go pan odebral??????

• Replies 325
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tak Emilia to jest ten sam spaniel. Nagle jest... tylko wyglada 10 razy gorzej. wychudl i oczy ma zasyfione tak, ze mało co widzi. Probowalam mu wyczysic ten syf zza krat, ale od sobie poszedl.
Meczy mnie ten nasz schron. Niby wszystko ladne, czysto. Ale kurka wodna...psy w okropnym stanie. Boksreka u Agi i Thea. Pasja u GoniP. Ten spaniel. Wszyskie niby zdrowe, a rzeczywiscie wyciagniete na ostatni gwizdek. i oczywisice zadne z nich nie kwalifikuje sie na izolatke. Pewnie zadne z nich nie jest nawet ogladane. Pasja ma prawdopodobnie nosowke.
dostala w schronie szczepienia tylko na wscieklizne. A to młody piesek jest.

Wiem;) ze sa gorsze schrony. ale ten jest niby taki faaajny. Dzieciaczki zbieraja- wspolpraca az milo:angryy:.

bede tu znow wieczorem (jesli dogo nie da plamy).

Posted

Asia & Ginger napisał(a):
Psiak na pewno będzie miał wspaniałą opiekę, teraz akurat Pani leczy spanielkę z bardzo poważną chorobą ucha, ropa jej się wylewała z krwią. Sunia już dochodzi do siebie.
Właśnie w jej sprawie dzwoniłam do Pani, wspomniałam jej tylko, że mamy aktualnie 3 spanielki do leczenia. A Pani powiedziała, żeby przywieźć biedaka, ona się nie zajmie. :multi:

Pani widac b. dobra kobita, ale nie mozna oddac jej psa i nie placic za niego, bo jak nie Wy, to ona bédzie ponosic koszty.

Zanim go odwieziecie musicie miec jakis plan rozumiem. Ile macie pieniedzy zadeklarowane na jego miesiéczny pobyt?

Posted

Na dzien dzisiejszy nic. Wiem, ze nie mozna tak zostawic tej kobiety. ale nic nie wymysle. Ja wstawilam spanielka na kazde forum spanielkowe w Niemczech i takze stamtad czekam na odpowiedz. To wszystko co moge dla niego zrobic. Finansowo nie moge mu pomoc.

Posted

Charly napisał(a):
Pasja ma prawdopodobnie nosowke.
dostala w schronie szczepienia tylko na wscieklizne. A to młody piesek jest.

dziewczyny pies z tego schronu ma być może nosówkę..????? :O
Jeśli w schronie panuje nosówka, to nie można psa zawozić do kogoś kto ma dużo zwierząt, bo może się stać tragedia

Posted

Hmm, no wierzé ze nazbieracie na poczátek, ale koszta sá co miesiác... Jesli w schronie moze byc nosówka to moze te zaropiale oczy u niego to tez trzeba zbadac najpierw porzádnie.

Poczekajcie chwilé, pies musi byc zdiagnozowany jako wolny od chorób zakaznych przede wszystkim, nie mozna wsiásc do pociágu i jechac z psem w niewiadomym stanie.

Posted

emilia2280 napisał(a):
Hmm, no wierzé ze nazbieracie na poczátek, ale koszta sá co miesiác... Jesli w schronie moze byc nosówka to moze te zaropiale oczy u niego to tez trzeba zbadac najpierw porzádnie.

Poczekajcie chwilé, pies musi byc zdiagnozowany jako wolny od chorób zakaznych przede wszystkim, nie mozna wsiásc do pociágu i jechac z psem w niewiadomym stanie.

czytajcie prosze watek od poczatku. Spaniel przyszedl juz w takim stanie. tylko jego stan pogarsza sie z dnia na dzien.
nikt tego psa nie zdiagnozuje u nas w schronisku. nikt. On byl na izolatce. uznali ze zdrowy i wypuscili

Boksia oraz mala rottweilerka nie maja nosowki. Zreszta spaniel nie był bezdomny od poczatku zycia. to ladny rasowy starszy piesek. ktos go prawdopodobnie wywalil albo sie "zgubil". Ma chipa. Na pewno byl szczepiony. Takze i na nosowke- jeszcze przez wlascicieli. Mimo tego ciekawa jestem diagnozy Pasji.

Czekamy na transport. Dziekuje Asiu za pomoc.

Posted

Charly napisał(a):
czytajcie prosze watek od poczatku. Spaniel przyszedl juz w takim stanie. tylko jego stan pogarsza sie z dnia na dzien.
nikt tego psa nie zdiagnozuje u nas w schronisku. nikt. On byl na izolatce. uznali ze zdrowy i wypuscili
Boksia oraz mala rottweilerka nie maja nosowki. Zreszta spaniel nie był bezdomny od poczatku zycia. to ladny rasowy starszy piesek. ktos go prawdopodobnie wywalil albo sie "zgubil". Ma chipa. Na pewno byl szczepiony. Takze i na nosowke- jeszcze przez wlascicieli. Mimo tego ciekawa jestem diagnozy Pasji.
Czekamy na transport. Dziekuje Asiu za pomoc.

a gdzie ma ktoś psa zdiagnozować? w przytulisku innym? przecież on może pozarażać inne psy, kobieto!
Pasja- pies z tego schronu ma podejrzenie o nosówkę. Więc każdy pies w schronie mógł się zarazić.(Jeśli jest możliwość, że w panuje tam nosówka) To że był szczepiony to nic. Mógł być szczepiony za pózno. Psa trzeba zbadać przed przetransportowaniem go.
Przecież nie można tak ryzykować.

Posted

Pasja, nie została jednak sprawdzona na nosówke.

OK. dalej szukamy transportu. Sponsorow nie widac. Moze ktos akurat pojedzie autem i wezmie tego małego..hm...

Posted

W Elblaskim schronisku zazwyczaj wiekszośc psów ma gile i chore oczy. Nosówki dawno nie bylo ! Powiem jedno, jak o tym sie bedzie więcej pisalo na dogo to pieski znikną tak jak Goliat i wiele innych !!! Zrozumcie ! psy, ktore są dowodem zaniedbań giną . Przerabialismy już to. Mam na to niezbite dowody . Mialam z tamtad umierajace na parwo szczenie, naslalam kontrole , ktora nic nie wykazala a
wiekszosc szczeniakow padla !

Posted

Charly napisał(a):
Pasja ma PODEJRZENIE o nosówke. Odczekamy diagnoze kobieto!

no nie wiem czy to takie oczywiste. Bo tylko o transporcie czytam o badaniach nie bardzo.
Poza tym, moznaby dla pewności spanielowi też badania zrobić przed transportem..

Posted

nie czytasz wątku.Wlasnie napisalam, ze Pasja nie została zbadana pod wzgledem nosówki. pasja jest odwodniona i ma zapalenie przewodu pokarmowego. Lekarz sugerowal ze takze moze miec nosówke.
Oczywiscie ze dla pewnosci mozna spaniela przebadac na wszystko.Jak pisalam ani boksia ani mala rotka ani prawdopodobnie Pasja nie maja nosowki.

Posted

Gonitwa napisał(a):
Pamiętajcie- awaryjnie jestem, ale tylko awaryjnie;)

Wiem. zreszta jechanie z psem schroniskowym pociagiem, to nie jest najlepszy pomysl. absolutnie awaryjny i raczej nie wchodzi w gre. Po prostu musimy czekac na transport lub inna opcje. Mimo wszystko dziekuje za ta opcje.

Posted

Charly napisał(a):
nie czytasz wątku.Wlasnie napisalam, ze Pasja nie została zbadana pod wzgledem nosówki. pasja jest odwodniona i ma zapalenie przewodu pokarmowego. Lekarz sugerowal ze takze moze miec nosówke.
Oczywiscie ze dla pewnosci mozna spaniela przebadac na wszystko.

no ja czytam, nawet dokladnie.
Tak czy inaczej, psa moznaby zbadać. Ale myslę że już teraz, jeśli transpotr załatwiany jest tak intensywnie.
Na wyniki badań też się trochę czeka przeciez..