Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 325
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

basia0607 napisał(a):
Tak, chwila byla cudowna. Nie udało mi sie uchwycic momentu jak Pako liże swoją panią. Pani kocha te rasę .

No:loveu:Moment byl cudny. Charly ważna stanęła w pierwszym rzędzie do robienia zdjęć, nacisła na guzik i.....guzik:placz:. Apart zapytał tylko czy chodzi o aku czy o zwykle baterie:mad::placz:

Posted

Będą z tego co wiem. Basia poprzesyła zdjęcia. Pewnie już to zrobiła. Wyc mi sie chce, jak o tym mysle....Zadnej informacji, telefonu. Dopiero dzien pozniej jak przyjechalismyodbrac sunie Basia sie o tym dowiedziala.

Posted

emilia2280 napisał(a):
Ale cudownie trafil dziaduniu! Niech zyje chlopak jak najdluzej.
Ani sladu Malinki? Moze plakaty trzeba porozwieszac?

rozwieszane sa, dzis troche powiesilam, ale to duze miasto i trzeba pomocy, po poludniiu przychodzi do mnei chlopiec, ktory sie angazuje w sprawy zwiezrat (tak bardzo, ze ostatnio do domu przyniosl mi zranionego nietoperza:evil_lol:), on zbierze pewnie ekipe i poroziwesza, dam tez znajomej, ktora rozda naszej grupie itp. gdybym miala prawko, latwiej by bylo objechac lecznice i inne miejsca:shake:

a zdjecia staruszka ...az sie lza w oku zakrecila;)widac po nim, ze staruszek

• 4 weeks later...
Posted

nowe wiesci o Paco

"Paco ma się myślę dobrze.Nosek zarósł mu futerkirm,nie ma już łysinki.Jeszcze trochę walczymy z jednym oczkiem.Całkowicie minęło siku w domku.Pięknie sygnalizuje potrzebę wyjścia.Na spacerkach jest bardzo grzeczny.Śpi w łózku ,albo koło niego,ewentualnie na fotelu.Tak zabawnie macha "ogonkiem" i całym kuperkiem jak się cieszy.Ma trochę dziwne upodobania kulinarne,uwielbia ślimaczki i surowe ziemniaki,które potrafi podkradać z pojemnika.Już wiem jak szczeka i warczy,szczególnie na odkurzacz.Naprawdę jest wspaniałym i kochanym psiakiem."

dowiedzialam sie, ze starcie na nosku to prawdopodobnie proby wydostania sie z boksu. Nosek ladnie zarosl po nasmarowaniu go oliwka czy kremem:multi:. A slimaczki Pacus sobie sam łowi:evil_lol: Zdjecia beda pozniej.

Posted

[quote name='Charly']nowe wiesci o Paco

"Paco ma się myślę dobrze.Nosek zarósł mu futerkirm,nie ma już łysinki.Jeszcze trochę walczymy z jednym oczkiem.Całkowicie minęło siku w domku.Pięknie sygnalizuje potrzebę wyjścia.Na spacerkach jest bardzo grzeczny.Śpi w łózku ,albo koło niego,ewentualnie na fotelu.Tak zabawnie macha "ogonkiem" i całym kuperkiem jak się cieszy.Ma trochę dziwne upodobania kulinarne,uwielbia ślimaczki i surowe ziemniaki,które potrafi podkradać z pojemnika.Już wiem jak szczeka i warczy,szczególnie na odkurzacz.Naprawdę jest wspaniałym i kochanym psiakiem."

dowiedzialam sie, ze starcie na nosku to prawdopodobnie proby wydostania sie z boksu. Nosek ladnie zarosl po nasmarowaniu go oliwka czy kremem:multi:. A slimaczki Pacus sobie sam łowi:evil_lol: Zdjecia beda pozniej.

Fajnie, że staruszek tak dobrze trafił :-). Z tymi ślimaczkami niech jednak trochę uważa, bo te bez skorupek (pomrówy) są b.trujące.

Posted

Asia (pani Paco) prosila przekazac, bo czytuje wątek, ze Paco nie rusza tych golych tylko te w skorupkach. Prawdopodobnie chodzi mu tez tylko o te skorupki. Wiec dostaje wapno:)

• 4 weeks later...
Posted

Charly napisał(a):
rozmawiałam z panią parę dni temu. Paco ma sie jak zawsze bardzo dobrze. W domu panuje zgodna hierarchia: pani, Paco, pan...:lol::evil_lol:

:lol:
Umie się Pacuś ustawić, umie. :cool3: :loveu: :evil_lol:

• 1 month later...
Posted

Paco ma się oczywiscie dobrze:). Czuje się wreszcie jak u siebie, dzielnie broni podwórka....tak dzielnie, ze jego pani musiala wywiesic tabliczkne z napisem..."uwaga pies":cool1:. Ładnie opanował podstawowe komendy jak siad, chodz, zostan itd.

poza tym Maksiu nie jest niewidomy. On widzi na min. 80%:lol: (jak mowilas Rybc!a), natomiast jest głuchy.

Jest kochany psiakiem z jedną wadą: strasznie chrapie, hihihi

Posted

Charly napisał(a):
Paco ma się oczywiscie dobrze:). Czuje się wreszcie jak u siebie, dzielnie broni podwórka....tak dzielnie, ze jego pani musiala wywiesic tabliczkne z napisem..."uwaga pies":cool1:. Ładnie opanował podstawowe komendy jak siad, chodz, zostan itd.

poza tym Maksiu nie jest niewidomy. On widzi na min. 80%:lol: (jak mowilas Rybc!a), natomiast jest głuchy.

Jest kochany psiakiem z jedną wadą: strasznie chrapie, hihihi

Chrapiące psiaki są takie rozkoszne. :loveu: :loveu: :loveu: :evil_lol:

• 1 month later...
Posted

3 dni temu Paco przestał być jedynakiem.W domu pojawiła się maleńka ,ruda kocinka.Miałam obawy jak Zenek zostanie przyjęty,ale wszystko obyło się bez większych zgrzytów.Paco nie pała wielką miłością do kocinki,ale ją wspaniałomyślnie toleruje,pozwala się podskubywać i zaczepiać ze stoickim spokojem.Jedynie nie toleruje,gdy Zenek próbuje podjadać z jego miski.Mam nadzieję,że dalsza koegzystencja psa z kotem przebiegnie dobrze,nie jak w przysłowiu - żyją jak pies z kotem ;)

• 3 months later...
Posted

Dzis rano Paco odszedl za TM. Zasnąl spokojnie w nocy w czasie snu i juz nie wstal na poranne siku:-(

Asia bardzo cierpi. Wczoraj jeszcze kudełki obcinała mu. A teraz w mieszkaniu stoją puste miseczki, jego legowisko. Kot szuka Pacusia. Paco i kot razem spali, jedli, bawili się. A Paco teraz lezy cichutko w kartoniku. Dzis będzie pochowany w lesie, tam gdzie sobie zawsze biegal.

Paco byl juz wiekowym pieskiem. Slabo widzial i byl gluchy.W ostatnich 9 miesiącach swojego życia byl kochany i mieszkal we wspanialym miejscu w srodku lasu nad jeziorem:-(

Za szybko odchodzą Ci, ktorych kochamy powiedziala Asia na koniec naszej rozmowy

Spij spokojnie Paco
[*]