Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ta pani nie powinna dostac zadnego psiaka. moj post to miala byc delikatna forma czarnych kwiatkowale jak z pania Maksia? czekamy z niecierpliwoscia. pisz prosze

• Replies 325
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Charly napisał(a):
Patch własnie się dowiedziałam, że jesteś bardzo miła osobą:loveu::multi:

No więc relacje przyszłej pani Maksia juz mamy. Teraz czekamy na Patch:lol:

dziekuje:oops:;) Pani bardzo mila rowniez, nawet razem etraz planujemy, jak wyciagnac psa od oprawcow:shake: Tez zajmuje sie ratowaniem psiakow, jak jakiegos znajdzie, szuka domu wsrod znajomych, mieszka sama, za 2 m-ce bedzie mieszkac jeszcze z kims, mam nadzieje, ze sobie poradzi;)Miala suczke ze schroniska w Olsztynie, ktora wysterylizowala, odeszla na raka. Spanielka tez kiedys miala u rodzicow. Ma ogrod, gdzie moze sobie psiak pobiegac, dwoch zaprzyjaznionych weterynarzy, ktorzy moga do niej przyjezdzac na wizyty domowe. Psiak bedzie mial domowe jedzenie z kaszy lub makaronu, dodatkow i witamin/suplementow w formie naturalnej (jak olej lniany)lub syntetycznej. Partner zgadza sie na psa w domu.

Posted

niech pojedzie, malo kto bierze starego psa, jak rasowy, to wiekszosc ludzi chce mlodego, a ona wie, ze niedowidzacy i niedoslyszacy, a jednak chce mu pomoc. Tylko, zeby sobie sama dala rade, jak psiak zachowuje sie na spacerach? spuszczlaas go ze smyczy? mowilas, ze nie doslyszal-moze na poczatku niech z nim na smyczy pochodzi po ogrodzie? teren ogrodzony, ale to roznie bywa

Posted

Da sobie radę, tylko nie może ze smyczy go spuszczac. Maksiu jest jak taki starszy miły pan. Pieknie sie usmiecha, cos pod noskiem mowi, niby słucha, a potem idzie...i tyle go widzieli;). Maksiu moze nie tylko, że zle slyszy, ale on to ma po prostu gdzies. Idzie sobie i tyle. Tak się zachowywal w schronie. Jeszcze nigdy nie widzialam psa o tak znikomej interackji z człowiekiem wypuszczajacym go z kojca:evil_lol::evil_lol:. Dal sie poglaskac, merdal ogonkiem i jest kochany...ale ma swoje drogi i swoj cel...takze jego ze smyczy spuszczanie jest absolutnie nie wskazane.

a poza tym jest kochany.

chcialam Was w takim razie poinformowac, ze Maksiu jedzie w sobotę do domku:multi:. Koszt podrozy to 44 zł. 20 oferowala Madzia:multi:. A Emilka oferowala 35, ale tyle nie trzeba. Pozwole sobie skrócic to do 24 i wtedy bedzie git:loveu:. Numer konta posle dziewczętom na pw. (jak wroce ze spacerku). Emilka masz jeszcze nie? (Emilka wspomagala mojego krzyczkowego juz tez:loveu:)

Patch skontrolowala na, domek wiec droga wolna.

Bardzo Wam dziekuje za pomoc i serce:angel::angel::angel:

Posted

Dziewczeta moje drogie sprawa sie zaczyna rozciagac jak dobry film:evil_lol:. Basia wlasnie do mnie dzwonila i oferowala transport w poniedziałek.
Wiec jedziemy w poniedzialek. Pieniazki przekaze Basi.Tzn. Emilia je od razu przeleje na Baske.

Posted

Spanielek juz jest w nowym domku i nazywa sie PacoWłasnie wrocilismy z Olsztyna. Spaniel ma cudowny wspaniały dom. Emanującą cieplem opiekunke, domek z wejsciem bez schodow- dla dziadziunia jak znalazl. Duzy ogrod. W ogrodku kwiatki, drewienka, katy do szperania, krzaczki do obsiusiwaniaOgrod ogrodzony oczywiscie. Naprawde wspanialy dom.Paco nie chcial wyjsc na ogrodek i pozowac do zdjec. Raz jak wszedl do tego domu- zdecydowal sie go nie opuszczac. No ale w koncu wyszedl. Jego pani wziela go na kolana i Paco lizal ja po twarzy. To byl piekny widok. Tylko wlasnie wtedy wysiadly mi baterie grr...grr, wiec zdjecia zrobila Basia komorka. ale nei ujeła chyba tego naprawde cudnego momentu.Paco cala droge wskakiwal mi na kolana, obracal cialkiem i obejmowal za szyje...ale nie calował. Natomiast swoja pania wycałowal Kochana psinka.Ja mam zdjecia tylko z drogi. zdjecia z domu pani ma Basia.Jednak to miejsce to nie zaraz przy Olsztynie jak mnie sie wydawalo, a 35 km od Olsztyna. Bladzilismy, jezdzilismy az wreszcie znalezlismy. Jednak Basia i jej TZ dolozyli sporo kilometrow. Dlatego Pani Asia dolozyla do transportu 50 zl. Za co bardzo bardzo dziekujeChcialabym aby wszystkie psiaki znajdowaly takie domki.Tak w ogole domek polozony jest na wsi, a sama wies lezy w lesie nad jeziorem. Marzenie.

Posted

basia0607 napisał(a):
Maxio już w nowym domu. Jak Charly się wyśpi po trudach podróży napisze wiecej.

Wielkie dzieki dla Was Basiu za transport do domku Maksia.Tak podroz bardzo trudna:roll:

Posted

Pani Asia wejdzie na forum i sama cos napisze. Niestety dogo jak zawsze szwankuje. Dzis Paco dal sobie obciac kołtuny, ale poza tym ma Dzien Brudasa. Jednak jutro bedzie myty i troche podciety

Posted

Dzień zaczął się bardzo szczęśliwie ,euforia nas rozpierala po tym jak zostawilismy spanielka w fajnym domu.
Po drodze do domu zabieralam z SGGW 3 moje suki po sterylkach. Jak sie okazalo najmlodsza uciekla wczoraj stedentowi na spacerze. Poleciala nad jeziorem w las. 2 dni miala glodowki, jest to 7 m,czne szczenie uratowane przeze mnie.Dziewczyny z Olsztyna probują ją szukac ale to igla w stogu siana. U nas psy nie znają zgielku ulicy , obcych ludzi. Nikt mnie wczoraj nie powiadomil. Pojechalabym zaraz i moze bym ją przywolala. Mam srasznego doła. To nie sprawiedliwe. Dzwonilam do radia , telewizji ale oni chcą duzo kasy a skąd ja wziąśc !:placz:

Posted

Tragedia. Po prostu tragedia. Czy mozecie sobie to wyobrazic. Jedziecie z psem do kliniki na sterylke. Zostawiacie go tam pod okiem profesjonalistow i oni go zwyczajnie gubia..lub on im ucieka. czy mozna sobie to wyobrazic.Basia dyplomacyjnie jak zawsze była grzeczna. Ja jednak musialam wsiasc do auta, bo w tym momencie nie mialam ochoty na dyplomacje. Nie miesci sie to w glowie. nie miesci.

Posted

W sobote zobaczy pieska wet. Moze dlatego nie bardzo slyszy, bo ma zapchane uszka jakims syfem. To jego pani da skontrolowac oraz nadmierne picie też. Miejmy nadzieje, ze wszystko jest ok i Paco zdrowy. Pacus ladnie zalatwia sie na dworze. Ale w nocy nasiusial i zrobil kupke przed drzwiami. Pierwszy dzien- wiec nauczy sie. A teraz jest kapany:)