patch75 Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 bardzo chetnie-sluchajcie, podajcie wszystko, o co mam sie zapytac, bo wy znacie psa, te sprawe itp. co z ta nuzyca? ma ja? w sobote mozna by go bylo przywiezc pociagiem, chyba ze ktos moglby to zrobic w piatek juz Quote
Charly Posted May 18, 2008 Author Posted May 18, 2008 wet w schronisku powiedziala ze pies nie wykazuje oznak zadnej choroby. nie ma nuzycy nie ma nosowki i jest zdrowy gotowy do adopcji. Jesli uzbieramy odpowiednia ilosc pieniedzy spanielek bedzie zawieziony autem Quote
patch75 Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 a on musi autem jechac? nie kzoe pociagiem? kto by go autem zawiozl? Quote
Charly Posted May 18, 2008 Author Posted May 18, 2008 wiec autem zawiezie go tata Rybci. ale wedlug mnie moze takze pociagiem. to nie jest jakis smierdzacy dzikusek ze schronu, tylko typowy domowy psiak. spokojny i opanowany. Mysle ze taka podroz to dla niego nic. Madzia i Emilia kochane obdarowaly Maksia juz 55 zl. ja mysle ze za te pieniadze chyba spokojnie mozna do Olsztyna zajechac pociagiem. Sprawdze to zaraz. Moge go tam zawiesc osobiscie. Tylko to nie jest dokladnie Olsztyn ale jakas wies. Czy Ty znasz tą miejscowosc? czy to daleko od Olsztyna? Quote
Charly Posted May 18, 2008 Author Posted May 18, 2008 zresztą zapytam sie tej pani sama. Na pewno moze przeciez kogos podeslac po nas na dworzec w Olsztynie. Quote
patch75 Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 umowilam sie z ta Pania na czwarten na 10 rano wstepnie, jeszcze dokladnie potwierdze o ktorej, tam dojezdza sie okejka, pociagime, to jest w centrum wsi, dom jest 200-300 m,etrow od przystanku, latwo trafic Quote
Charly Posted May 18, 2008 Author Posted May 18, 2008 patch75 napisał(a):umowilam sie z ta Pania na czwarten na 10 rano wstepnie, jeszcze dokladnie potwierdze o ktorej, tam dojezdza sie okejka, pociagime, to jest w centrum wsi, dom jest 200-300 m,etrow od przystanku, latwo trafic swietnie. bardzo dziekuje Quote
patch75 Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 jesli przyjechalabys w sobote po poludniu (jestem wolna od 14), to pomoge Ci w czym tzreba Quote
Charly Posted May 18, 2008 Author Posted May 18, 2008 do Olsztyna mam swietne polaczenia. Jest pociag ktory jedzie tylko 1:23 min:multi:. Bilet w dwie strony dla mnie to 40 zl. Za psa ostatnio placilam 15 zl. Wiec wychodzi dokladne 55 zl, ktore dziewczeta zaoferowaly:multi::multi::multi: Quote
Charly Posted May 18, 2008 Author Posted May 18, 2008 patch75 napisał(a):jesli przyjechalabys w sobote po poludniu (jestem wolna od 14), to pomoge Ci w czym tzreba to byloby superascie. W takim razie wyszukam sobie odpowiednie połaczenie i komu w droge temu czas:multi: byle tylko to byl taki fajny domek jakie ja mam wrazenie:lol: Quote
madzia828 Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 no to spoko, fajnie ze macie połaczenie do Olsztyna jakoś Maxio wytrzymie tą podróż;) Quote
Charly Posted May 18, 2008 Author Posted May 18, 2008 wytrzyma. wezme go na kolana i bedzei jechal:lol: Quote
Charly Posted May 18, 2008 Author Posted May 18, 2008 Acha. wszelkie cieszenie się tu na watku do soboty zakazane;) Dziekuje Wam Madzia i Emilia za pomoc finansowa bardzo. Mimo ze to nie jest straszna suma- ja w obecnej sytuacji nie moge tego pokryc. Ale powstrzymajmy sie jeszcze. W czwartek Patch nam opowie o wizycie. Quote
Asia & Ginger Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 Dopiero wróciłam na dogo. Czekam do czwartku na pozytywne wieści z wizyty przedadopcyjnej. :cool3: :p Quote
patch75 Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 Charly, zaraz Ci pzresle kontaklt do siebie; bilet dla psa to tylko 4 zl, nie 15 (tyle kosztuje w Inter City czy expresie;)), wiec bedzie jeszcze taniej Quote
emilia2280 Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 I jak, jednak domek sprawdzony i psiak pojedzie w podróz po swoje szczéscie? Quote
Charly Posted May 20, 2008 Author Posted May 20, 2008 Maksiu biega sobie po schronisku:loveu::loveu:. Z noskiem przy ziemi co prawda cały czas, ale absolutnie w nic nie wpada. Mam jeszcze jedno zdjecie z Maksiem w moich objeciach, ale nie umiem tnać głów, a nie chce widniec tutaj. wole byc incognito:diabloti: mam wraznie, ze ten piesek raczej gorzej słyszy niż widzi..Nie reaguje na zadne cmokania, wołania, na głosne odgłosy także nie. a moze po prosty byl tak zaaferowany:lol: Quote
Charly Posted May 21, 2008 Author Posted May 21, 2008 dzis dzwonila do mnie pani z Ebląga w sprawie spanielka. Bardzo go chciala, az sie dowiedziala ze on nie bardzo widzi. wtedy stwierdzila, ze tak naprawde chce mlodego i czy nie znam kogos kto wie, czy gdzies nie ma mlodszych spanielkow do adopcji. Calkiem młode tez nie powinny byc, bo sikaja. Powiedzialam pani, ze piesek ze schronu tez najprawdopodniej bedzie sikac u niej w domu przez min. kilka tygodni. W takim razie pani powiedziala ze chce mlodziutkiego pieska ale juz na tyle odchowanego, zeby nie sikal w domu....!!!!!!!!!!!!!! więc jesli ktos z Was ma szczeniaka niesikajacego spanielka na zbyciu i chcialby go tej pani zawiesc pod dom- to walcie do mnie na pw- dam numer. tylko nie robcie duzej masowki- bo sie zapcha:cool1::diabloti: Quote
Charly Posted May 21, 2008 Author Posted May 21, 2008 madzia828 napisał(a):to co kiedy mam przelać kaskę?:cool3: madziu jutro najlepiej po wizycie Patch. Bardzo dziekuje. Ja jeszcze musze isc na dworzec sie wypytac. jak pisala patch, moze byc ze to wszystko wyjdzie tylko 44 zl. Quote
Charly Posted May 22, 2008 Author Posted May 22, 2008 Patch własnie się dowiedziałam, że jesteś bardzo miła osobą:loveu::multi: No więc relacje przyszłej pani Maksia juz mamy. Teraz czekamy na Patch:lol: Quote
patch75 Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 Charly napisał(a):dzis dzwonila do mnie pani z Ebląga w sprawie spanielka. Bardzo go chciala, az sie dowiedziala ze on nie bardzo widzi. wtedy stwierdzila, ze tak naprawde chce mlodego i czy nie znam kogos kto wie, czy gdzies nie ma mlodszych spanielkow do adopcji. Calkiem młode tez nie powinny byc, bo sikaja. Powiedzialam pani, ze piesek ze schronu tez najprawdopodniej bedzie sikac u niej w domu przez min. kilka tygodni. W takim razie pani powiedziala ze chce mlodziutkiego pieska ale juz na tyle odchowanego, zeby nie sikal w domu....!!!!!!!!!!!!!! więc jesli ktos z Was ma szczeniaka niesikajacego spanielka na zbyciu i chcialby go tej pani zawiesc pod dom- to walcie do mnie na pw- dam numer. tylko nie robcie duzej masowki- bo sie zapcha:cool1::diabloti: ale w przypadku tej Pani, to ja bym sie bala dac psiaka, bo pies i tak moze siknac w domu, nei mozna tego gwarantowac:shake: no i te wymagania, mlody, nie sikajacy, taki, siaki i owaki i spanielek-niech idzie do prawdziwego hodowcy, tam zaplaci porzadne pieniadze:shake: Quote
Recommended Posts