Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dzis rano Pako odszedl za TM

----------------------------------------------------------

Nowe wiesci strona 29:)
-------------------------------------------------------

aktualizacja 6 maj: Maksiu wyszedł z izolatki. jego stan jest gorszy. Maksiu jest chudszy i oczy sa w strasznym stanie. POMOCY !!! Nowe zdjecie str. 6

TEL: 785 132 983
alexarie@wp.pl
gg: 8820431

----------------------------------------------------------------

Wczoraj w schronisku zobaczyłam nowy sliczny przybytek: złociutki sliczny spanielek. Jest w schronie od kilku dni. Podobno błakał sie po ulicy. Wedlug informacj został wyrzucony. Ale może tylko uciekl (ten ) albo sie zgubil i wlasciciel zastanawia sie teraz gdzie by go szukać....

Spaniel wyglada na staruszka.

Byl wczoraj jeszcze na dworze. Dzis prawdopodobnie juz w budynku ( a szkoda, bo byl na trawce w fajnym kojcu) na izolatce bo jest podobno chory. Pracownik mowil raz o kwarantannie, potem znow o izolatce. Nie wiem dokladnie dlatego gdzie ostatecznie jest: na kwarantannie czy izolatce. Ale to jest do sprawdzenia

Spanielek jest kochany. Bardzo spokojny. Sliczna blyszczaca szata. Tylko po ryjku i oczkach widac ze juz starszy. Kosc nosowa prawie lysa. Nie wiem czy ma jakiegos grzyba, czy to starosc...Ale raczej typuje na jakiegos grzyba

Podchodzi do krat i siada przy nich widzac czlowieka. Czeka na swojego pana. Ale nie widac w nim zbyt duzo emocji. Ani smutku ani radosci. Jest raczej apatyczny. Albo rzeczywiscie chory albo smutek tak go zżera.

Oto on: szukamy imienia dla spanielka:

gg: 8820431

• Replies 325
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A jak ma takie lyse oczka to może jakaś nużyca ?? Może jestem troszkę skrzywiona ale jamniorek który był u mnie na DT miał takie łyse oczka dookoła - okulary :(

Posted

Tez tak mysle. Maksiu nie ma pchel, nie ma wszy. Nic go nie "wygryzlo". Tez mysle ze to nuzyca. Skóra na nosku jest nieladna, taka "chorobowa". ale dokladnie sie nie przygladalam, bo poszedl do budy. Nie chcialam go wolac tylko po to zeby mu sie przygladac. on jest bardzo apatyczny.

Posted

Moze to dlatego poszedł do izolatki?
A a propos siwych włosów, to spanielka mojej siostry też posiwiała maksymalnie na pyszczku, a ma dopiero 6 lat.
Tak, ze może Maksio nie jest jeszcze taki stareńki?

Posted

Asia & Ginger napisał(a):
Spanielek nie wygląda na starego, czasami takie przesianie pojawia się na pyszczku, albo jest od zawsze. ;)

pewnie tak. w schronie powiedzieli ze wet go widzial i stwierdzil ze jest stary. ale...wiesz jak to jest;)

Posted

kordonia napisał(a):

A a propos siwych włosów, to spanielka mojej siostry też posiwiała maksymalnie na pyszczku, a ma dopiero 6 lat.
Tak, ze może Maksio nie jest jeszcze taki stareńki?

Ciekawa jestem, od czego to właściwie zależy,te siwe włosy? Moja Zuza ma 6 lat i ani jednego siwego, a Figa rok i już są takie nieładne.. :roll:

haank napisał(a):
To jakie będzie miał psiaczek imię ?? Kurcze jeśli ma nużyce do przydałby sie domek chociaż tymczasowy ..

Charly napisał(a):
Mi sie Maks podoba. A Wam?

Mnie też się Maks podoba, więc niech tak zostanie. :cool3:

Bardzo ładny ten pies. Zobaczę co u niego. Dodaję go na główny elbląski wątek.

Posted

Charly napisał(a):
pewnie tak. w schronie powiedzieli ze wet go widzial i stwierdzil ze jest stary. ale...wiesz jak to jest;)

W sumie to po samym wyglądzie ciężko stwierdzić, ale skoro wet zaglądał w ząbki, to może coś wiecej powiedzieć. Z drugiej strony stan zebów nie zależy tylko od wieku i też można się sporo pomylić. :roll:
Pamiętam tą spanielkę Kokę, którą Rybc!a wyciągnęła ze schronu i trzej weci, którzy ją badali, stwierdzali inny wiek, od 3 lat do 8, spora rozbieżność. :-o

Charly napisał(a):
Mi sie Maks podoba. A Wam?

Maks brzmi bardzo ładnie. :p

Rybc!a napisał(a):
Charly, a on to taki chyba bardziej brązowo rudy jak seter, niż złoty,co? :cool3:

Charly napisał(a):
Dla mnie jest zloty:multi:

Może jest nieco ciemniejszy niż typowo złoty (chociaż po fotkach też ciężko oceniać ;)), ale odcienie złotego umaszczenia u spanieli są od blond do ciemnorudego. ;)

Dziewczyny jak dowiedzie się czegoś o psiaku, czy go leczą w ogóle w schronie, to dajcie znać, będę czekała na jakieś wieści. :cool3: