bea_m Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 Laster jest 3 letnim,przesympatycznym dalmatyńczykiem. Od szczeniaka nie mia jednak szczęcia. Początkowo traktowany by jako towarzysz zabaw dla dzieci. Niestety szczeniak szybko urósł i jego dotychczasowi właściciele nie mogli sprostać i wychować psa - trafił do domu w którym nikt nie miał czasu aby sie nim zajmować. Laster by wypuszczany samopas na ulicę aby sie wybiegać. W końcu Laster trafi do schroniska, a pierwszy właściciel psiaka już nie odebrał. Pełen energii, uwielbiający spacery i aktywność pies trafił do małego kojca wraz z innymi towarzyszami niedoli. Praktycznie w oczach Laster zmarniał, wychudł i wpadł w straszna depresję. Ze stresu i tęsknoty okaleczał sobie własne łapy. Aktualnie dochodzi do siebie w domu tymczasowym. Mam nadziej , że wkrótce wróci do pełni sił i zapomni o tych strasznych dla niego chwilach. Poszukuję bardzo odpowiedzialnych opiekunów dla tego wspaniałego psa. On nie zasługuje na kolejną tułaczkę czy ponowne porzucenie. Laster jest zaszczepiony, odrobaczony, zaczipowany i wykastrowany. Bardzo szybko przywiązuje się do nowego miejsca. Uwielbia spanie na fotelu, pięknie bawi się zabawkami. Po wcześniejszych doświadczeniach nie toleruje jednak innych samców na swoim terenie. Nie nadaje się do domu z małymi dziećmi. Po długim spacerze ceni sobie ciszę i spokój domowych pieleszy. Laster będzie wspaniałym towarzyszem wspólnych wędrówek oraz pupilem całej rodziny. Quote
ewatonieja Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 czyli to ten kropek zabrany kilka dni temu ze schroniska? Quote
bea_m Posted April 25, 2008 Author Posted April 25, 2008 To ten sam kropek który stał przy budzie w schronisku. Wrócił :( Quote
agata51 Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 Chyba jest na wątku kropków? Miłośnicy tej rasy na pewno skutecznie zadziałają. Quote
bea_m Posted April 25, 2008 Author Posted April 25, 2008 No właśnie miłośnicy kropków proszą o pomoc. Psiak jest na tymczasie u Buni czyli największego miłościka kropków w Polsce!!!! Quote
Marlena:) Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 Piesio sliczny...przykro patrzeć jak rasa po rasie cierpi z powodu mody... eh.. Tymczasem Lasterek wędruje na pierwszą :multi: Quote
bea_m Posted April 25, 2008 Author Posted April 25, 2008 I jeszcze raz na pierwszą bo BUNIA strasznie zakropkowana :( Quote
bunia Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 Piesek ma już allegro http://allegro.pl/item353999051_cudowny_dalmatynczyk_szuka_dobrego_domu.html Quote
ewatonieja Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 w sprawie apelu o sprawdzenie domu w chorzowie to chyba pomóc może http://www.dogomania.pl/forum/member.php?u=3532 sprawdziłam kilka osób z katowic, i innych miast sląska i doopa Quote
bea_m Posted April 25, 2008 Author Posted April 25, 2008 W sprawie Chorzowa zgłosiło się kilka chętnych osób więc mam nadzieje że Bunia pociągnie temat dalej. A teraz temu Panu domek trzeba znaleźć :) coby sie nie zasiedział jak Lusia u Buni :mad: Quote
rita60 Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 Kropek czeka na odpowiedzialny i kochajacy domek....... Quote
bunia Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 iwop napisał(a):jest taki piękny...:-( Może się skusisz ;) To naprawdę bardzo mądry piesek ;) Quote
iwop Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 bunia miałam dalmatynkę, mieszkałam wtedy w domu z ogrodem. Teraz miałaby 15 lat...Teram mieszkam w małym mieszkaniu z onka i dwoma kotami więc nie mam warunków na dalmaśka...:shake: Quote
bea_m Posted April 26, 2008 Author Posted April 26, 2008 Kropkowa zaczyna się tu robić :loveu: A tak na prawdę to coraz trudniej jest o dobry domek dla kropków :-(. To nie bajka :placz: Quote
Recommended Posts