Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 3 months later...
Posted

Niestety nie polecam. Na mojej rasie wogóle się nie zna:shake:, wybiera psy które na innych wystawach wypadają przeciętnie. W opisie u mojej suki za zalety uznała wady. W dodatku brała pod uwage opinie osób trzecich, zwraca uwage na drugi koniec ringówki, zmienia zdanie, najpierw na karcie oceny byliśmy dosk 2, potem oc dobra, potem dyskw:roll:. Nie uzasadniła oceny, tak poważnej jak dyskw. Nie dokładny zgryz nożycowy nazwała zgryzem przemiennym. Padły z jej ust komentarze że moja suka jest łysa i że ma dziwny ogon:shake:. Tak naprawde nie wiadomo jakie lubi Goldeny bo wybierala bardzo różne, w tym przecietne. Ogólnie nie miła, tak naprawde nie wiedziałam co się dzieje na ringu. Takiego "przedstawienia" jeszcze nie było. Ja się do niej już więcej nie wybiore, szkoda przedewszytkim nerwów.

• 9 months later...
Posted

Nie jest taka zła .... a przyznam , że po przeczytaniu powyższego komentarza miałam wielkie wątpliwości czy wybrać się na wystawę na której właśnie ona sędziowała. jednak mimo wszystko pojechałam. uzasadniała swoje dlaczego wygrał ten , a nie inny pies. mówiła co jej się podoba , a co nie. zwraca uwagę na psa , a nie na wystawcę. nie zauważyłam aby zwracała uwagę na opinię osób trzecich. w mojej rasie dentystka. bardzo dokładnie sprawdzała zgryz.

• 9 months later...
Posted

Z tego co przeczytałam można wywnioskować,że najwidoczniej na goldenach się nie zna. Nas będzie sędziować,więc zobaczę jaki to jej sędziowanie będzie.

• 1 year later...
  • 1 year later...
Posted

[quote name='02fantazja']a co z grupą VII? jak sędziuje?[/QUOTE]

No cóż ................. jak by to powiedzieć a nie skłamać :))
Ta pani to przejaw totalnej ignorancji i zerowej znajomości jeśli chodzi o setery :(((
Nie polemizuje z jej wyborem wygrywających psów bo to uważam jest subiektywna ocena i gust sędziego ale ...........
Jeśli pies mający 16 championatów, interchampiona, zwycięstwa w klasie na imprezach rangi WDS i EDS, lokatowe miejsca na Crafcie u różnych sędziów u tej Pani schodzi z oceną bdb to pozostawiam bez komentarza ..........
i jedynie fakt iż z racji posiadanego interchampionatu płacę za wystawę 15 zł to mogę sobie pozwolić na takie "dowcipy" :)

a tej Pani mówię stanowcze N I E !!!!!!