Jump to content
Dogomania

Trzy mlode kotki czekaja na dom. MYSZKA i 4 jej dzieci juz u siebie :)

Recommended Posts

Posted

[SIZE="3"]MYSZKA

Na wsi kobieta miala dom i zagrode, gdy sprzedala gospodarstwo 4 koty zostaly bez domu, wsrod nich Myszka - kotka w zaawansowanej ciazy.
Zyczliwi sasiedzi radzili by "ubic" koty :evil:
ktos inny doradzil schronisko...
Zadzwonila do mnie Hund proszac o pomoc, wiedzialam ze kotka w ciazy nie powinna trafic do zywieckiego schroniska, do jednej kociarni z doroslymi kotami, gdzie nie ma warunkow by miala spokoj i by ona i maluchy byly bezpiecznie. O kk i innych chorobach nie wspominajac.. :roll:

Pozostale koty zostaly zabrane przez ich wybawicielke Monike na sterylki/kastracje, dwa zostaly oddane do adopcji, jeden nadal szuka domu.

Myszka jest u mnie juz tydzien. To slodka kocica o fajnym charakterze :)
Uwielbia ludzkie dlonie, non stop ociera sie o nogi zataczajac petle, z lewej.. z prawej.. z prawej.. z lewej...
jest kuwetkowa, nie stwarza zadnych problemow
bardzo trudno bylo mi ja obfotografowac, bo kotka absolutnie nie chciala byc na dystans :roll:

Oto mamuska-Myszka

Prosze o pomoc dla kotki i wkrotce dla jej dzieci rowniez.

• Replies 423
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Jeśli zdecydujecie się zostawic maluchy i będzie wśród nich srebrny/bury kocurek, to chyba bede miec dla takowego dom o ile znajdzie sie transport i osoba ta nie znajdzie innego kocia ;)

Posted

BoUnTy napisał(a):
Jeśli zdecydujecie się zostawic maluchy i będzie wśród nich srebrny/bury kocurek, to chyba bede miec dla takowego dom o ile znajdzie sie transport i osoba ta nie znajdzie innego kocia ;)

trzymaj domek! :)
w sobote zabieram kolejna matke z trojka tygodniowych maluszkow
napisze jakie w tym miocie sa kocieta

Posted

kacik przeze mnie przygotowany byl fajny przez pierwsze dwa dni :roll:
teraz lepszy jest tapczan...

jutro wyjezdzam, kicia zostaje pod opieka mamy
mama dostala instrukcje, co i jak.

kotka miala dzisiaj w koo jakiegos nicienia..

Posted

Hund napisał(a):
wypowiadano się za sterylka aborcyjną. Mam nadzieję że Jola się niezdecydowała ....

Jola? na aborcyjną? trudno byłoby mi w to uwierzyć gdyby się na taką zgodziła.

Jolu, co u Was?

Posted

A moim zdaniem czasami najleszym wyjsciem jest sterylizacja aborcyjna, czy w tym wypadku? nie wiem...
Niestety sama miałam okazję uczesniczyć przy sterylizacji aborcyjnej kotki i wiem, że wsztskim pomóc się nie da, ale jesli jest taka możlwiosć to myślę, że borcja czy usypianie ślepych miotów to ostatecznosć (tamta kotka, była dzikożyjąca - kociaki zginęłyby, były 4 maluszki ;( A ja niestety nie kociara...)
Z jednej strony to niedokonywanie takich sterylek lub nieusypianie ślepych miotów powiększa procent bezdomności, albo 'te młode zabierają dom innym kotom już na niego czekającym', ale znam wiele osób, które nie chcą wziąść dorosłego kota, a młodziutkiego chętnie...

Posted

Ja tam nie jestem za starylką aborcyjną i zdania nie zmienię. Nie jestem też za usypianiem ślepych miotów.
Co do Myszki jeszcze nie urodziła. Ma dobre warunki więc myślę że bez stresu wyda małe na świat.

Posted

I jak ???? Wciąż czekamy ??? Jak koteczka ?

I ja mam swoje zdanie na temat sterylizacji aborcyjnej - bywa dopuszczalna, czasem jest konieczna, ale... No właśnie - liczą się uwarunkowania.
Nie ma tu reguły. Jest za to sumienie...
Nie będę się rozpisywała. To nie jest prosty temat. Moje zdanie - jeśli koniecznie Ktoś by chciał je poznać - wyłącznie na PW.

Posted

Nie ma aborcji, koteczka ma wspaniaŁe maluchy a ja jestem wdzięczna Joli że daŁa im szansę. Czeka na nie , a bardziej na mamusie Myszkę torba jedzenia oraz żwirek.