I'm so sory Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 19.04.2008 - do oławskiego przytuliska trafiły dwie owczarkowate sunie a wraz z nimi 6 3-tygodniowych szczeniąt. Sporą część swojego życia spędziły w lesie, w naprawdę ciężkich warunkach. By przetrwac mroźne noce i stworzyć "odpowiednie" warunki dla szczeniąt - suki schroniły sie w starych, zardzewiałych rurach ściekowych, nieopodal pobliskiej rzeki. Gdy do nas trafiły - były w okropnym stanie, pełne wszelkiego rodzaju pasożytów, z drobnymi uszkodzeniami na ciele. Jedna z nich (mama szczeniąt - Chanel) bardzo garnie się do człowieka, nie wykazuje żadnych oznak agresji, natomiast druga (Dolce) jest trochę przestraszona, na widok człowieka, bądź innych zwierząt szczeka, lecz "oko w oko" jest nie groźna. Jej całkowite zaaklimatyzowanie się jest jedynie kwestią kilku dni pobytu w przytulisku. Suki swoje życie zawdzięczają interwencji pewnej pani, która wręcz "wydarła" je ze szponów śmierci, jako że były one przez okolicznych mieszkańców skazane na odstrzelenie. Obecnie wszystkie pieski (Dolce i Chanel, wraz ze szczeniakami) czekają na kochające domki, które zechcą pomóc nieszczęśliwym zwierzakom. kontakt w sparwie psiaków 504-211-752 Chanel jej 6 psiaczków Dolce przyjaciołka i prawdopodobnie siostra Chanel Quote
nika28 Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Chanel naprawdę piękna :loveu: Mam nadzieję że wszystkie pieski szybko znajdą domy!!! Quote
MagYa^^ Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 Piękne dziewczyny!!! Tak wlasnie traktuje sie psy - strzelbą... :angryy: Quote
I'm so sory Posted April 26, 2008 Author Posted April 26, 2008 Dolce wczoraj została adoptowana.... I jeden ze szczeniaczków Quote
MagYa^^ Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 super :) mam tylko nadzieje, ze nie na lancuch... bo niestety widze co sie po wsiach dzieje :shake: Quote
I'm so sory Posted April 26, 2008 Author Posted April 26, 2008 Trafiła do zakładu pracy... Bedzie pilnowac terenu... Dolce swietnie sie do tego nadaje jest agresywna za płotem ale nie gryzie jak jest sie w srodku.. Nie dała sie przez ten czas ani razu dotknac była bardzo nie ufna... Nie moglismy ja wydac do dzieci lub do mieszkania... Dolce to suka z lasu od małego wychowywała sie sama.... Zawsze lepsze to niz dozywotny schron Quote
MagYa^^ Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 Jasne, ze lepsze! :) Tylko mam nadzieje ze jesli to zaklad pracy to maja jakis kojec i obejdzie sie bez lancucha. Quote
I'm so sory Posted April 26, 2008 Author Posted April 26, 2008 tak pies ma biegac nie szczekac z pod drzewa Quote
I'm so sory Posted April 29, 2008 Author Posted April 29, 2008 Zostały jeszcze trzy szczeniaczki. Dwie dunie i jeden piesek. Quote
nika28 Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 SSSuuperrrr!!!!!!!!!!!!!!! :multi::multi::multi: Quote
Recommended Posts