Kanzaj Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Kilka dni temu znów odwiedziłam słynne Krzyczki. Psiaków już nieco mniej, ale wszystkie błagalnie patrzą..., patrzą przez kraty z brudnych kojców, rozwalających się bud i pustych misek... Ogrom nieszczęścia, cierpienia i rozpaczy... i na chwilę pojawiająca się w tych stęsknionych i udręczonych oczach nadzieja... weźmiesz mnie?... A wśród nich wszystkich Ona - nie młoda, nie piękna, nie wesoła... samotnie rodząca w brudnym kącie obślizgłej budy... swoje maluszki... skazane na natychmiastową zagładę... Zobaczyłam Je pierwsza i ... w domu 10 psów i 3 koty, w głowie mętlik i krótka decyzja: bierzemy! I tak oto przedstawiam Wam nową tymczasowiczkę z dwoma maluchami: Dziś po raz pierwszy uśmiechnęła się do mnie: I jak tu Jej nie kochać?... Pomocy!!! Quote
Ulka18 Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Kanzaj, masz wspaniale serducho :fadein: Ta sunia rzeczywiscie sie do Ciebie usmiecha :p Quote
Neris Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Fajna, jest, jak to nie piękna? Takie nietoperkowate uszydła... Quote
AguśSosnowiec Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Kanzaj :loveu: :loveu: :loveu: Prześliczna przepiękna sunieczka!!! Czy będą zdjęcia jej malusich?:cool3: Quote
Kanzaj Posted April 22, 2008 Author Posted April 22, 2008 No ja też uważam, że Sabcia jest śliczna, ale dla mnie to każdy psiak jest cudny :cool3:!!! A już mój Grelo - to ósmy cud świata (w avatarku). Quote
Kanzaj Posted April 22, 2008 Author Posted April 22, 2008 Sabcia z maluchami mówi wszystkim dobranoc! Quote
Nicol Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Kanzaj ona jest cudna.... kochana psinka A Ty to masz ogromne serduszko dziewczyno :loveu::loveu::loveu::loveu: Chyle czoła Quote
Neigh Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 Ma ogromne serducho i mase kłopotów w związku z tym. Także zachwycać się Kanzajem możecie, ale zakasywać tu rękawy i zastanawiać się jak pomóc....... Na ohy i achy to przyjdzie czas, jak sie tej czeredzie dom znajdzie:-) Quote
Kanzaj Posted April 23, 2008 Author Posted April 23, 2008 Neigh napisał(a):Ma ogromne serducho i mase kłopotów w związku z tym. Także zachwycać się Kanzajem możecie, ale zakasywać tu rękawy i zastanawiać się jak pomóc....... Na ohy i achy to przyjdzie czas, jak sie tej czeredzie dom znajdzie:-) :Rose::modla::klacz: - święte słowa Neigh! Quote
Neigh Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 A jak towarzystwo zdrowotnie stoi? O dzieci to ja się nie martwię im się domy znajdzie. Z mamą nie będzie łatwo. By się allegro rodzinie przydało.......i to takie ze wzruszającym tekstem - koniecznie o samotnym porodzie w kącie brudnej budy. Może ktoś im np. szczepienia zasponsoruje. A na razie to trzeba im bazarków i wpłat............ Quote
_beatka_ Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 postaram się w najbliższych dniach zebrać jakieś fanty na bazarek:razz: bo wydatki dla takiej rodzinki na pewno będą duże:-( ale musi się udać i wszystkie muszą znaleźć nowe domki:multi: Quote
Neigh Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 No dokładnie :-) stan zdrowotny niemłodej matki poznać sobie życzym:-) Quote
Kanzaj Posted April 24, 2008 Author Posted April 24, 2008 Sabcia faktycznie wymaga sporo troski, pracy i kasy... Wczoraj została wykąpana, wyczesana, więc od razu lżejsza o parę kilo brudu:cool3:... Pazurki miała długaśne, obcięłam Jej jakieś 2 cm i jeszcze trochę można. Tak samo sieść między poduszkami na łapkach. Ona wygląda tak, jakby co najmniej kilka miesięcy nie chodziła... Jest oczywiście chuda przeraźliwie, tylko to grube futro sprawia wrażenie, że jest inaczej... :shake: Nawet Jej głowa jest wychudzona... Z przodu szczęki nie ma ząbków - czyżby miała wybite?...:placz: Chodzi bardzo niechętnie, wygląda mi na to, że miała jakiś uraz przednich łap (połamane, powybijane z barku???) Nie podoba mi się też Jej serduszko, potrzebna będzie konsultacja koardiologiczna. Psychicznie oczywiście - jak po wielkiej traumie :placz:... ale powolutku zaczyna chyba wierzyć, że nic Jej już nie grozi. W stosunku do wszystkich psiaków jest bardzo przyjazna i towarzyska. W stosunku do nas :loveu: - całuje nas po łapach.. Jest taka pełna wewnętrznego ciepła i dobroci... Wczoraj wieczorem pierwszy raz poszła na spacerek poza teren - stawała co chwilę i wydawała się chłonąć każdy powiew wiatru, każde źdźbło trawy, wszystko... jakby nie mgła uwierzyć, że to wszystko dzieje się naprawdę... Ona musiała bardzo długo tam siedzieć i bardzo dużo przeżyć... Ale teraz - już dobrze... Quote
_beatka_ Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Kanzaj ależ Ty masz wielkie serdeucho:loveu: aż się popłakałam:placz: a w jakim wieku są glutki?kiedy startujemy z allegro?:razz: Quote
Kanzaj Posted April 24, 2008 Author Posted April 24, 2008 _beatka_ napisał(a):Kanzaj ależ Ty masz wielkie serdeucho:loveu: aż się popłakałam:placz: a w jakim wieku są glutki?kiedy startujemy z allegro?:razz: Dzieciaki urodziły się w sobotę, więc jeszcze osseski :cool3::p Ale - jeśli możesz porobić allegro, to mam trochę zdjęć psiaków z Krzyczek. Podaj mi proszę na priva swojego maila - to prześlę Ci zdjęcia do ogłoszeń, bo ja czasowo nijak nie daję już rady...:shake:, a te biedaki czekają... na zmiłowanie... Quote
_beatka_ Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 kochana mogę go podać publicznie:razz:beatkac@op.pl a może wystawić ja na allegro już tylko napisać ze są do odbioru za 6 tygodni?:roll: Quote
Kanzaj Posted April 25, 2008 Author Posted April 25, 2008 _beatka_ napisał(a):kochana mogę go podać publicznie:razz:beatkac@op.pl a może wystawić ja na allegro już tylko napisać ze są do odbioru za 6 tygodni?:roll: Z dzieciakami i Sabą poczekajmy jeszcze z tydzień. Ale dziś wrzucę Ci trochę biedaków do Allegro:cool3: - OK?...:oops: Quote
Ulka18 Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 Wczoraj wieczorem pierwszy raz poszła na spacerek poza teren - stawała co chwilę i wydawała się chłonąć każdy powiew wiatru, każde źdźbło trawy, wszystko... jakby nie mgła uwierzyć, że to wszystko dzieje się naprawdę... Ona musiała bardzo długo tam siedzieć i bardzo dużo przeżyć... Ale teraz - już dobrze... Biedne, skrzywdzone przez zycie suczydlo :placz: Kanzaj, to dzieki Tobie sunia zacznie wierzyc w czlowieka. Czy potrzebujesz czegos dla suni i jej malych? Quote
Kanzaj Posted April 25, 2008 Author Posted April 25, 2008 [quote name='Ulka18'] Czy potrzebujesz czegos dla suni i jej malych? Domków kochających oczywiście!!! No i wszystkiego tego, czego potrzebuje zabiedzona psia dusza. A tak Sabcia się dziś prezentuje: Quote
Ulka18 Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 Sliczna, lekko usmiechnieta Sabunia :loveu: Kanzaj, myslalam o bardziej przyziemnych, materialnych sprawach :cool3: Quote
Kanzaj Posted April 25, 2008 Author Posted April 25, 2008 Ulka18 napisał(a): Kanzaj, myslalam o bardziej przyziemnych, materialnych sprawach :cool3: No ... :oops: tego to zawsze w takich przypadkach trzeba... Już byliśmy raz u weta - zaraz po przyjeździe, wczoraj kupiłam tabletki na robale, a wizyt będzie na pewno sporo, poza tym odżywki, szampony i te sprawy... Beatka wspominała, że zrobi bazarki - przy poprzedniej tymczasowniczce bardzo nas wspomagała, może jeszcze ktoś zrobi jakiś bazarek... Quote
_beatka_ Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 Renatko ja zrobię bazarki ale nie mam chwilowo w ogóle czasu:placz: postaram się w niedzielę przysiąść;) a sabcia to taki mix onka na krótkich łapkach:cool3: Quote
Neigh Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 Ja fiinansowo to hmm, ale worek karmy mogę podrzucić - żadna rewelacja ale zawsze coś.......chcesz? Aaaa i spot ona na pchły od razu...... Quote
Recommended Posts