Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='smallpati'][SIZE=2] Pies jest w okropnym stanie:( Wygłodzony, smutny, załamany, a pod skórą widać każdą kość.. To cud, że żyje. (...) W tej chwili jest na kwarantannie, ale już wkrótce będzie mógł pójść do adopcji. Szukamy bardzo wrażliwego opiekuna, który poświęci temu psu czas i uczucia. Nie wiemy co przeżył, ale zasługuje na lepszy los..(...)Co słychać u dobka? Czy oglądał go wet? Czy pies miał zrobione jakieś podstawowe badania? Czy jest mu podawane coś na wzmocnienie, czy tylko jest obserwowany i dokarmiany?

Posted

No więc tak psiak imienia jeszcze nie ma :roll: (nie wiem dlaczego)
Jest problem bo jest troszkę agresywny i nie pozwala żeby ktoś zaglądną mu pod pachwinę, ale założą mu kaganiec i spróbują. Jest agresywny, gdy próbuje go się bardziej ruszać to warczy, ale myślę że to przez sytuacje w jakiej jest, podchodzić do siebie pozwala i da sobie ubierać kaganiec i głaskać się.
Psiak nie miał badań bo schronisko jest biedne i tylko zwierzaki w bardzo złej sytuacji są zabierane na badania (teraz w schronisku jest mały psiak który prawdopodobnie ma nosówkę jelitową :-(). Co do dobermana to jego stan się poprawia, już nabrał na wadzę, już nie widać żeber (niestety nie mam zdjęć) je i robi normalne kupki. Wraca do formy.

Ale jest problem bo schronisko jest przepełnione a jak pisałam to pies starszy i do tego troskę agresywny więc będzie spory problem z znalezieniem domu dla niego :shake: SPRAWA JEST PILNA bo wiecie co się dzieje z psami agresywnymi nad którymi nikt nie ma czasu pracować w schronisku :placz:

Fajnie jakby się znalazł bardzo odpowiedzialny dom tymczasowy dla niego, gdzie z nim popracują. POMOCY :placz:

Posted

dzodzo napisał(a):
psiak będzie na stronce adopcyjnej ND, jak tylko Madzia znajdzie czas aby go wrzucic

Agresja jest raczej wyrazem jego strachu. Dobrze, że dochodzi do siebie.
Smallpati, jako założycielka wątku obmyśl imię, poproszę KWL o ładniusi banerek, a imię przyda się też do ogłoszeń.
Czy pies jest już umieszczony na stronie ND?
Zbieraj jak najwięcej info o nim, zachowaniu, zdrówku, nowe fotki etc. Na ich podstawie zrobi się ogłoszenia.

Posted

wysłałam wiadomość o potwierdzenie imienia, odpisują ale nie na to czego chce :roll:
Niech będzie hmm Spot? podoba się?

Psiak był dziś na spacerku na smyczy i bardzo ładnie się zachowywał, :multi: całkiem inaczej niż w boksie, był bardzo łagodny, dał się bez problemu głaskać , niestety tatuażu brak :shake:

Posted

Pan Kropka? Mr Spot? Dla mnie może być, choć ponoć powinno się dawać psom imiona składające się z 2 sylab ale...za diabła nie wiem, dlaczego.
Mgliście coś mi świta, że chodzi w tym o słyszalność/ odbiór, szybkość przyswojenia imienia przez psa.

Posted

Hmm nie wiem czy to prawda, możemy dać inne imię :) to mi się po prostu skojarzyło z filmem tylko nie pamiętam jakim ;)
Oby się nie przyzwyczajał do imienia schroniskowego,niech szybko znajdzie domek

Posted

Spoti pojechał dziś do nowego domu, ale już jutro wraca :-( bo jest podobno nadpobudliwy. Facet który go zabrał trzymał go w bloku i mówił że później zawiezie go do swoich rodziców do domu z ogrodem. :shake:

Ja myślę że psiak bardzo sie cieszył że ma domek i dlatego sie tak zachowywał, a oni oddali go jak niepotrzebną parę butów, po co w ogóle robili nadzieję :angryy:

Sprawa pilna! POSZUKUJEMY MU ODPOWIEDZIALNEGO !!! DOMU

Posted

smallpati napisał(a):
Spoti pojechał dziś do nowego domu, ale już jutro wraca :-( bo jest podobno nadpobudliwy.(...)

Rzeczywiście domek się wysilił z ofiarowaną szansą. Rozumiem, że spodziewano się, że Spoti zaraz pierwszego dnia usiądzie w fotelu, przeczyta gazetę i porozmawia o Konfucjuszu, a on bezmyślny pewno skakał z radości i się cieszył. :angryy: A to głupi pies!!! :-(

Posted

normlane zachowanie schroniskowego psa po prostu
jak przywiozłam do domu moja gruba to tez myśłałam ze ja zamorduję na początku, chwili nie usiedziała spokojnie, tylko chciała byc głaskana

tydzierń, dwai pies sie uspakaja...ale trzeba mieć rozum w głowie jeszcze

Posted

Macie tam jakiś hotelik? Jest możliwośc wyciągniecia go?
wysłałam go do fundacji, z którą współpracujemy Dobermann-Nothilfe i prosili aby go wyciągnąc do hoteliku, DT, cokolwiek, oni przejmują jego koszty.
Co wy na to?

Posted

nie ma u nas w okolicy żadnych hotelów :-( ie mam pojęcia gdzie byłby najbliższy. To by była fajna sytuacja bo psiak uczył by się żyć z ludźmi

Poszukam najbliższego hotelu, możecie też poszukać hotelu w okolicy Oświęcimia

Posted

To wejdz na www.nadzieja-dobermana.pl i zobacz , ile naszych dobciów uratowali i zabrali do siebie.
To fundacja dobermania, mają dt i potem szukaja domków dla dobciów. Dziewczyny z Nadziei Dobermana znają pewne osoby z tej fundacji osobiście.
Szukasz tego hoteliku? Poprostu trzeba go wyciągnąć...

Posted

szukam ale nie ma nic w okolicy :roll: trzeba by było zorganizować mu dojazd. Czy to pewne że oni pokryją koszty? bo nie chce żeby później wyszło że to schronisko musi pokrywać wszystko?