Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

bedzie nas ocenial na krajowej I gr... ciekawe bo bedzie to mlodej pierwsza wystawa O.o 3majcie kciuki! Sluchajcie naprawde nikt o nim nie ma info? Nawet jaki ma przydomek hod itp?? :)

• 2 months later...
Posted

Mnie ten sędzia troszkę rozczarował. Sędziował na wystawie krajowej I grupy i oczekiwałam czegoś więcej. W ogóle nie miał podejścia do psów(niech będzie, że miał gorszy dzień). Nałogowo latał za psami z miarką - w większości wypadków pomiar był zaniżony o parę cm.
Dodatkowo nas ocenił bez żadnego biegania - jak można nie chcieć oglądać owczarka w biegu? ;)
Ja raczej tego pana na wystawach będę omijać.

• 5 weeks later...
Posted

Miałam okazję spotkać się znów z tym sędzią - tym razem nie wystawiałam u niego.
Suka, której we wrześniu dał jako jedynej oc. dosk i Zw.Klubu'09(jakieś 20 sztuk tej rasy), dziś dostała tylko doskonałą bez CACa(sama w klasie). Jak dla mnie, to coś chyba nie tak.. :roll:

• 4 weeks later...
Posted

Właśnie wróciłam z Brna od tego Pana. Stosuje całą skalę ocen, przede wszystkim dentysta, ale zwraca też uwagę na szczegóły typu : ucho ( miękkie lub źle osadzone ) , ogon ( noszenie lub załomki ), kondycja sierści.
W całej rasie bulterierów nie przyznał ani jednego CACa, oczywiście CACIBa tym bardziej nie było, a do BOBa została tylko suka z młodzieży. Większość ocen to były bdb i db.

Posted

No tak zrobił pogrom, zęby sprawdzał zakładając okulary :lol: ale mimo tego uważam, że u nas brakuje takich dokładnych sędziów. Wszystkie psy są doskonałe, nawet te z widocznymi wadami, typu klapiące uszy, rozwalony front, dupa w chmurach ect o zębach nie wspominając.
Moja suka zajęła 2 lokate i ma ocenę doskonałą więc tym bardziej się cieszę :cool3:

• 1 year later...
Posted

Coyote Ugly FCI napisał(a):
no tak tez sie z tym zgodze ze u nas niektórzy szastaja wnioskami na prawo i lewo ;/

...tylko ,że to szastanie zawsze dotyczy cudzych psow -nie moich własnych , nie? my zawsze swoje mamy doskonałe :):):)

• 2 months later...