wiska Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 bedzie nas ocenial na krajowej I gr... ciekawe bo bedzie to mlodej pierwsza wystawa O.o 3majcie kciuki! Sluchajcie naprawde nikt o nim nie ma info? Nawet jaki ma przydomek hod itp?? :) Quote
Coyote Ugly FCI Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Pan daje oceny doskonałe,bdb też sie zdarzaja. ale nie koniecznie wnioski CWC , mierzy psa miarka, w sumie lakoniczna ta jego ocena. Quote
Lulla Luck Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Dużą uwagę przywiązuje do tego jak pies nosi ogon. Np w zestawieniu dwóch suk - jedna z ogonem, nie noszonym idealnie, a z suką bez, mimo że brzydszą, wygrywa ta bez ogona. Quote
vpassione Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 Mnie ten sędzia troszkę rozczarował. Sędziował na wystawie krajowej I grupy i oczekiwałam czegoś więcej. W ogóle nie miał podejścia do psów(niech będzie, że miał gorszy dzień). Nałogowo latał za psami z miarką - w większości wypadków pomiar był zaniżony o parę cm. Dodatkowo nas ocenił bez żadnego biegania - jak można nie chcieć oglądać owczarka w biegu? ;) Ja raczej tego pana na wystawach będę omijać. Quote
Betulka Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 A czy ktoś z IX był u tego pana oceniany? Quote
vpassione Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Miałam okazję spotkać się znów z tym sędzią - tym razem nie wystawiałam u niego. Suka, której we wrześniu dał jako jedynej oc. dosk i Zw.Klubu'09(jakieś 20 sztuk tej rasy), dziś dostała tylko doskonałą bez CACa(sama w klasie). Jak dla mnie, to coś chyba nie tak.. :roll: Quote
Złośnica Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Właśnie wróciłam z Brna od tego Pana. Stosuje całą skalę ocen, przede wszystkim dentysta, ale zwraca też uwagę na szczegóły typu : ucho ( miękkie lub źle osadzone ) , ogon ( noszenie lub załomki ), kondycja sierści. W całej rasie bulterierów nie przyznał ani jednego CACa, oczywiście CACIBa tym bardziej nie było, a do BOBa została tylko suka z młodzieży. Większość ocen to były bdb i db. Quote
Coyote Ugly FCI Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 wow no to zrobił pogrom :mad: to tylko pozostaje mi się cieszyć że u Tego sędziego skończyłam dorosły Championat Quote
Złośnica Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 No tak zrobił pogrom, zęby sprawdzał zakładając okulary :lol: ale mimo tego uważam, że u nas brakuje takich dokładnych sędziów. Wszystkie psy są doskonałe, nawet te z widocznymi wadami, typu klapiące uszy, rozwalony front, dupa w chmurach ect o zębach nie wspominając. Moja suka zajęła 2 lokate i ma ocenę doskonałą więc tym bardziej się cieszę :cool3: Quote
Coyote Ugly FCI Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 no tak tez sie z tym zgodze ze u nas niektórzy szastaja wnioskami na prawo i lewo ;/ Quote
Yanni Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Coyote Ugly FCI napisał(a):no tak tez sie z tym zgodze ze u nas niektórzy szastaja wnioskami na prawo i lewo ;/ ...tylko ,że to szastanie zawsze dotyczy cudzych psow -nie moich własnych , nie? my zawsze swoje mamy doskonałe :):):) Quote
marcelinka371 Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 A wiecie moze jak ten Pan ocenia MP??? Quote
Recommended Posts