Neris Posted May 1, 2008 Posted May 1, 2008 A ta: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=110071&page=15 Quote
Koperek Posted May 1, 2008 Posted May 1, 2008 Neigh napisał(a):A to pytam w takim razie:-) A po co pytasz?? Korzystasz i już!:eviltong::evil_lol: Quote
Poker Posted May 1, 2008 Posted May 1, 2008 Koperek ma prawa autorskie do dziadostwa :evil_lol: Quote
luka1 Posted May 4, 2008 Posted May 4, 2008 Nikt dzis Kudłatego pieseczka nie przywitał? No piekny pokazujemy światu jaki jesteś cudowny. Quote
iwop Posted May 4, 2008 Posted May 4, 2008 Luka a mnie się to "dziadostwo" nie podoba bo 10 lat to wcale nie dziad!:mad:Poza tym on calkiem dobrze wygląda... Quote
luka1 Posted May 4, 2008 Posted May 4, 2008 mnie też się nie podoba i juz poprawiłam. On jest taki uroczy, że gdybym.....to bym.....ale są pewne granice których nie wolno przekraczać. Quote
Neigh Posted May 4, 2008 Posted May 4, 2008 Neris napisał(a):Ja je niestety właśnie przekraczam. Ale to Ci Kochana jakby nie pierwszyzna:-) Quote
brazowa1 Posted May 4, 2008 Posted May 4, 2008 Neigh napisał(a):Ale to Ci Kochana jakby nie pierwszyzna:-) a pomyslałyscie ile Neris ma teraz pieskow pod opieka? 20? Moze bierze na siebie zbyt duzo.Jak bedziecie na miejscu,zeby zostawic psiaka,musicie same ocenic,czy w malym domku Neris jest miejsce na kolejna biede.Czy jest miejsce na izolacje,gdyby psy sie nie zgadzały. czasem mam wrazenie,ze Dogomaniacy sami mowia,ze u nich za duzo lub nie moga,za to chetnie podrzucaja do ludzi,ktorzy maja jeszcze wiecej psow i tym bardziej nie moga. Quote
luka1 Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 no tak, nie mam tylu psów. Tylko trzy i trzy koty, acha i jedna psicę na dochodne - na godziny pracy jej właścicieli. Quote
luka1 Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 czyli narazie nic mu nie grozi? Szukam wyjścia ale trudna sprawa - Za stary (:mad:) Quote
Reksiu21 Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 Neris, ile ty masz pieskow, 20?????:crazyeye::crazyeye::crazyeye: :crazyeye: Boze, jaki duzy masz ten dom:-o:-o;)??? A ja jak mam 8 to juz jestem w panice:evil_lol:..... Quote
Neris Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 Jak małe to się można o nie zabić jak za dużo lata, a jak duże to strasznie demolują. Quote
luka1 Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 No to teraz przeszlam przez oba wątki i kaput. Złamałam się :-( Quote
Agnieszka(Visenna) Posted May 9, 2008 Author Posted May 9, 2008 brazowa1 napisał(a):a pomyslałyscie ile Neris ma teraz pieskow pod opieka? 20? Moze bierze na siebie zbyt duzo.Jak bedziecie na miejscu,zeby zostawic psiaka,musicie same ocenic,czy w malym domku Neris jest miejsce na kolejna biede.Czy jest miejsce na izolacje,gdyby psy sie nie zgadzały. czasem mam wrazenie,ze Dogomaniacy sami mowia,ze u nich za duzo lub nie moga,za to chetnie podrzucaja do ludzi,ktorzy maja jeszcze wiecej psow i tym bardziej nie moga. Brązowa, Neris jest osobą odpowiedzialną i wie, na ile sobie pozwolić może.Każdy indywidualnie decyduje o swoim zyciu, wiec trudno tu mowic o wciskaniu/zmuszaniu do czegokolwiek.Jestesmy osobami doroslymi.Kto jak kto, ale Neris poswieca swoim psom nieustajaca uwage, oddaje cale serce. Smiem twierdzic, ze u niej w stadzie pies ma lepiej, niz taki jedynak u osoby ktora ma psa dla czystej zasady posiadania.Mam nadzieje, ze Neris poradzisz sobie - my Ci pomozemy.Napewno. Quote
*zaba* Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 Ale psiutek sliczniutki,napewno domek sie znajdzie. Quote
brazowa1 Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 mysle,ze podejmiecie decyzje juz na miejscu,gdy zobaczycie realna ilosc psow i miejsce pobytu psa.Boje sie,ze Neris pakuje sie w sytuacje VV,przy pelnym aplauzie dogomaniakow.Ona tez kochala zwierzeta,tylko sytuacja ja przerosła. ile psow-nie wiem,moze 20,moze juz wiecej....:shake: jest ich ciagle wiecej,w ciagu niecalych dwoch lat z jednej Dofi zrobilo sie male schronisko.Bez kojcow...ogrodzenie forsowane przez psy.i o ile znam jamniki,to podkopane,z kazdej strony. Neris,czy masz jakis kojec? przy conajmniej 4terech agresywnych duzych psach (ja wiem o czterech: Dofi,Nana,Billie i Fin). Boje sie o Neris.Tak naprawde.Wirtualny Dogomaniacki swiat to swiat zieleni,smiesznych historyjek,ładnych opisow.Jak to wyglada w realu? czy Neris majac gromade jest autentycznie w stanie zajac sie kazdym psem?pojsc z kazdym na spacer...co sie dzieje,gdy musi pojechac na pare godzin do Warszawy?jak sobie radzi z sprzataniem przy takiej ilości psow?Jest sama,moze liczyc tylko na siebie. Sa suki ,jamniczki hodowlane,ktore miewaja cieczke.Wyobrazcie sobie taka ilosc psow na malej powierzchni i suke w ruji-psy beda walczyc,nie ma bata.Do tego ciagła rotacja psow,przybywajace nowe. ja bym wolała,zeby Dogomania wpierw skupila sie na poprawie warunkow bytowych Neris i psow (ale nie poprzez przysylanie pieniedzy,tylko zaoferowanie swojej pracy przy budowie kojcow i ogrodzenia),a potem ładowała Jej psy,ciagle zachowujac kontrole nad iloscia. Pamietajcie,ze zaczely sie skargi na psy Neris,mysle,ze zreszta sluszne,bo przy takiej ilosci psow obowiazuja inne przepisy sanitarne,wywoz nieczystosci itd.Co sie stanie,gdy sołtys pociagnie sprawe dalej? Neris,nie chodzi mi o dokopywanie Tobie,czy obrazanie Cie.Ale trzeba zaczac mowic o realnych problemach i nie chowac glowy w piasek.Bo cierpisz na tym i Ty i psy. ale-jak pojedziecie,napijecie sie herbatki,omowicie na spokojnie sposoby pomocy,moze okaze sie,ze moj niepokoj jest na wyrost.Chcialabym. Quote
luka1 Posted May 10, 2008 Posted May 10, 2008 przypominamy że piekny kudłaty piesek szuka mądrego człowieka Quote
Recommended Posts