Naikari Posted May 17, 2008 Posted May 17, 2008 A w jaki dokładnie dzień jest ta sterylka? I o której godzinie? Quote
MARBAX Posted May 17, 2008 Posted May 17, 2008 Witam, Krotkie odpowiedzi: Yoko ma codziennie kontakt z ludzmi i spaceruje z innymi psami po wybiegu, problem jest ze smycza, chyba ma bardzo zle wspomnienia zwiazane z zapieciem na lince. Jesli chodzi o weta, to juz doszedlem do takiego rozwiazanie, ze moj wet przyjedzie do mnie na wies, wczesniej umowi sterylke u swojego kolegi w klinice przy Grunwaldzkiem, podamy Yoko cos jak "glupi Jas" zapakujemy do auta, zawieziemy i po zabiegu wroci do mnie. W poniedzialek bede ustalal termin. Wieczorem wkleje fotki Yoko z dzisiaj. Pozdrawiam Marek Quote
Kacedy Posted May 20, 2008 Author Posted May 20, 2008 Właśnie dostałam od Marka zdjęcia naszej ślicznej Yoko :) Oto 2 wybrane: A reszta jest w albumie: LINK Jak widać obrożę udało się założyć :), a i Pręguska nie wygląda na nieszczęśliwą! Sterylka prawdopodobnie po długim weekendzie. Quote
Iwona&Wiki Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 Uffff... piękne zdjęcia, i przepiękna dziewczyna na zdjęciach:) Fajnie, że Yoko juz w obrozy. Wspaniale to widzieć. :) Wieczorem wystawie jej allegro. Wiesz Marbax, chodziło mi o to, ze po sterylce miałaby stały kontakt z człowiekiem. Czyli posłanko w domu, a dziewczyna "na oczach" i człowiek "na oczach".;) :) To jednak jest inaczej. Ale po sterylce raczej nie należało by zostawiać jej w kojcu. Bo to różnie byc może. Przynajmniej przez pierwsze dni. Kurcze. Będziesz miał jak to zorganizować? Quote
Kacedy Posted May 20, 2008 Author Posted May 20, 2008 sukcesywnie będę dodawać na pierwszej stronie linki do ogłoszeń Pręguski w necie, żebyśmy mieli wszystko w jednym miejscu. Quote
Izis Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 Śliczne zdjęcie szczęśliwej Yoko. Dziękujemy Marku :loveu: Myślę, że ktoś kto da jej szanse i poświęci czas będzie miał naprawdę super sunię :) Mocno wierzę, że ktoś się zdecyduje... może ktoś z dogo? Przecież tyle osób tu śledzi akitowe wątki... Quote
MARBAX Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 Witam, Sterylizacja Yoko umowiona jest na poczatek przyszlego tygodnia, pomoze mi w tym Ewa. Oczywiscie zrobie wszystko, zeby Yoko po sterylizacji miala opieke, na pewno bedzie kolnierz moze fartuch, zobaczymy co bedzie potrzebne bardziej. Dom dla Yoko to zdecydowanie miejsce na zewnatrz i praca nad udomowieniem oraz jakis kumpel ona sama jest bardzo smutna, widac musiala zyc w stadzie. Kontakt z psami jest pozytywny nie mialem wiekszych problemow od dluzszego czasu wygladaja jakby sie poukladaly w wiekszym stopniu.na pewno najwiekszym jej kumplem jest alaskan, chodzi za nim jak cien, chcialem to wykozystac w probie wspolnego spaceru, zobaczymy. Pozdrawiam Marek Quote
Izis Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 Super, że się dogadaliście :-) Trzymamy kciuki, żeby wszystko udało się jak najlepiej i czekamy na wieści. Quote
Iwona&Wiki Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 Allegro Yoko Przepraszam, że trochę to trwało. Wiem, Edytko, obiecałam to zrobić przed trzema dniami. Nie tak miało być. Przepraszam. Quote
Kacedy Posted May 26, 2008 Author Posted May 26, 2008 Iwonko, bardzo dziękuję za Allegro :) Miejmy nadzieję, że sunia znajdzie szybko domek. Póki co miałam z tych wszystkich ogłoszeń 2 zapytania. Państwo szukający towarzystwa dla swojego psa akity. Pies dominujący,ogródek i małe dzieci. Zrezygnowali w sumie ze względu na niewiadomą- jak Yoko potraktuje małe dzieci. Myślę jednak, że powodów było więcej (konieczność socjalizacji Yoko, nieumiejętność chodzenia na smyczy no i odległość- po sunie musieliby jechac). Drugie zapytanie to dziewczyna z psem Husky. Mieszkanie w bloku. Sama odradziłam na obecnym etapie, gdy Yoko nie potrafi chodzić na smyczy. Nie bardzo wyobrażam sobie jak wyglądałyby spacery. Nie wyczułam też jakoś chęci ze strony zainteresowanej do pracy socjalizacyjnej. Po prostu chciała piękną, bezproblemową sunię. Marku- co u Ciebie? kiedy sterylka, jak sobie radzisz? Przepraszam, że się wcześniej nie odezwałam, ale byłam poza zasięgiem internetu :( Quote
Iwona&Wiki Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 Zamiast natrzeć porządnie uchy za takie opóźnienie, to mi jeszcze dziękują. Faaaajnie:) A ja ciągle będę o tym samym. Wiem, że chciałabym dużo. Ale czy jest możliwe sprawdzenie, jak Pręguska zachowuje się w domowych warunkach? Po sterylce byłaby dobra okazja. Może i źle myslę, ale wydaje mi się, że ta jej niechęć do obroży i smyczy może wynikać z braku zaufania. Quote
Chenti Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 Sterylka nieco się opóźni. Yoko dostała cieczkę,ale Marek ma wszystko pod kontrolą.pozdrawiam Ewa Quote
Kacedy Posted May 29, 2008 Author Posted May 29, 2008 mamy kolejne zapytania z ogłoszeń o Yoko. W sumie dwa są naprawdę fajne- to znaczy godne moim zdaniem uwagi. Obydwa domki akitowe. W jednym jest pies akita, a w drugim biała sunia. Obydwa oferują ogród i miłość Rodziny. Obydwa wiedzą sporo o charakterze akit. Jeden domek ma się zdeklarować w poniedziałek, a z jednym jeszcze rozmawiam (bo jakby był drugi i później zaczęłam, więc narazie wypytałam tylko o warunki). Ewa- ogromne podziękowania za pomoc :) Quote
Kacedy Posted May 30, 2008 Author Posted May 30, 2008 poznańska akita podobno jest w schronisku. Dodałam więc go na stronę AwP Jeśli coś trzeba poprawić w tekście proszę o uwagi. Quote
Iwona&Wiki Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 Jakieś nowe wieści?:roll: W nowym tygodniu:cool3: Quote
Kacedy Posted June 9, 2008 Author Posted June 9, 2008 Tak, jutro przyjeżdża do Yoko pan ze swoją sunią (spotkanie integracyjne :)). Jeśli sunie się zaakceptują to Yoko ma domek z dużym ogrodem i koleżanką akitą (proszę trzymać kciuki). Oczywiście przed wydaniem Yoko zostanie wysterylizowana- wszystko się poprzesuwało ze względu na cieczkę, ale z tego co mi mówił Marek to Yoko będzie ciachnięta w tym tygodniu. Quote
Izis Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 Trzymam kciuki za zapoznanie się suczek oby pozytywne. Quote
Iwona&Wiki Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 Ufff... tutaj też dobre wieści. Jak dobrze, że to towarzyska Akita. Edytko, pewnie o tym wiedzą, tylko przypomnij im proszę, żeby spotkały sie na jakimś neutralnym gruncie. I sobie połaziły wspólnie. Może da się tak zrobić? Sorry, że piszę takie oczywistości, ale tak bym chciała, żeby wszystko dobrze poszło. I oczywiście - trzymamy zaciśnięte.:) Quote
MARBAX Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Witam, Przepraszam za dlugie milczenie ale nie dzialo sie nic co powodowaloby jakies niepokoje. Yoko radzi sobie coraz lepiej, funkcjonuje z wszystkimi pozostalymi psam tylko nadal mam ogromny problem z linka i proba spaceru. Ostatnia jej metoda to po chwili zabawy z linka przylega do podloza i koniec. Ale nic to bedziemy dalej probowac. Informacja z dzisiaj nie jest fajna poniewaz nie doszlo do spotkania Yoko z suna Pana, ktory chce ja zabrac do siebie. Nie dal rady dotrzec do Poznanie, jest z Wrocka i pozno wraca z pracy, czy cos. Umowilismy sie na weekend na spotkanko, zobaczymy. Spotkanie sie przeciaga wiec jutro dzwonie do Ewy i umawiam sie na sterylke, bo czas juz najwyzszy. Pozdrawiam Marek Quote
MARBAX Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Zapomnialem napisac z nowosci u Yoko, ladnie siada i podaje lapke. Wiem, ze to nic takiego ale jak sobie przypomne pierwsze chwile.....!! Pozdrawiam Marek Quote
Izis Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Dziękujemy Marku za wieści :-) Uważam, że to dużo biorąc pod uwagę, że Yoko zupełnie zielona była ;-) Szkoda, że ten Pan nie dojechał. Mam nadzieję, że jednak przyjedzie i oby spotkanie dwóch kitek wypadło pomyślnie i tak też rokowało na przyszłość :-) Quote
Kacedy Posted June 12, 2008 Author Posted June 12, 2008 Rozmawiałam z Markiem. Sterylka Yoko umówiona na środę :) Quote
Iwona&Wiki Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 To dobrze:) Edytko, słuchaj, mam wrażenie, że może troszkę za wcześnie zrezygnowaliśmy z ogłoszeń. Może jednak je wznowić? Zgoda, mniej optymistyczne. Ale tyko troszkę;) Bo z chętnymi, to róznie bywa. Fajnie, że Yoko powoli się otwiera i współpracuje. Czy ktoś może mi np. na PW opisać, na czym dokładnie polega ten problem z linką (i smyczą przypuszczam też). Czyli w którym momencie Yoko zaczyna się bać i jak to dokładnie wygląda. Czy od razu klap na podłoże? Więcej głów to więcej pomysłow. I nie myślę tu o swojej głowie:) No chyba pogrzebałabym w książkach. W sobotę na tropieniu porozmawiałabym ze szkoleniowcem "pozytywnym", może rzuci jakiś pomysł, co można jesszce zrobić albo czego nie robić. Takie świeże spojrzenie przydaje się zawsze :) Quote
Recommended Posts