Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Izis napisał(a):
Kryły ją? Suka w cieczce była z psami? Próbowałaś to gdzieś zgłosić? Może nie zauważyli, że ma cieczke?

Tak. A zauważyć zauważyli, starsza Pani która się tym schroniskiem zajmuje stała obok(zapomniałam dodać że rozmawiałam z nią. Byłam po 16 a schronisko jest do 16 więc wejść nie mogłam). Odganiała psy od niej przez płotek po czym po zakończonej rozmowie wróciła do (jak sądzę) domu. To chyba prywatne schronisko.. Poza tym w tym boksie prócz 2 psów i suczki z cieczką była jeszcze jedna suczka, w ciąży. Miejmy nadzieje że Pręguśka cieczki nie ma..

• Replies 150
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam,
W takcie mojej wizyty mialem okazje przez dluzsza chwile przygladac sie suni od tylu O!! jest daleko do cieczki. Pies z ktorym dzieli kraty nie jest wykastrowany, mam nadzieje ze nic sie nie wydazy przez najblizsze dni.
Rozmawialem przez telefon z dziewczyna, ktora podobno sie opikuje sunia,
nic nowego nie powiedziala, tylko tyle,ze sunka jest strasznie wyglupiona!!!
Umowilem sie na spotkanie jutro, jesli dotre do 16tej, jesli nie to na czwartek rano i zaczniemy dzialac.
Pozdrawiam
Marek

Posted

MARBAX napisał(a):
Pies z ktorym dzieli kraty nie jest wykastrowany, mam nadzieje ze nic sie nie wydazy przez najblizsze dni.
Rozmawialem przez telefon z dziewczyna, ktora podobno sie opikuje sunia,
nic nowego nie powiedziala, tylko tyle,ze sunka jest strasznie wyglupiona!!!
Umowilem sie na spotkanie jutro, jesli dotre do 16tej, jesli nie to na czwartek rano i zaczniemy dzialac.
Pozdrawiam
Marek

Hmm..też mam taką nadzieję tym bardziej, że ten pies to podobno staruszek i akita "nim rządzi". Gorzej jak zarządzi po kobiecemu:diabloti:

Podobno lekarz bywa w schronisku w czwartki. Jutro środa- gdyby udało Ci się przekazać im info, że bierzesz sunię (bo rozumiem z tego, że bierzesz), to jest ogromna szansa, że zostałaby w czwartek wysterylizowana.

Posted

Dobrze byłoby jakby udało się ja w czwartek na sterylkę umówić. Cieczka u akity zwłaszcza pręgowanej nie jest tak na oko bardzo widoczna na poczatku, więc obserwacja Marka uspokaja mnie w niewielkim tylko stopniu... Czas nagli.

Posted

Witam,
Znam lekarza, ktory opiekuje sie schroniskiem w Swarzedzu, leczyl kiedys moja Akite. Mysle, ze jesli bedzie taka potrzeba dogadam sie z nim nawet na inny dzien. Jesli beda jeszcze inne problemy to pogadam z nimi i sam zalatwie sterylke, moze sie zgodza.
Pozdrawiam
Marek

Posted

Uważam, że należy sunię wysterylizować w schronisku zgodnie z ich zasadami. Niestety obawiam się, że przyjdzie nam (AwP) jeszcze nie jednego akitę z tego schroniska wyciągać i nie ma co namawiać ich na odstąpienie w tym przypadku od ogólnie i dobrze pojętych reguł, bo następnym razem mogą nam kolejnej akity w potrzebie po prostu nie wydać.

Posted

Nie mam zamiaru zmieniac zasad panujaych w tym chronisku. Jakis czas temu zorganizowalismy dla nich na jednej z wystaw zbiorke roznych, rzeczy dla psow, byli zadowoleni bardzo poniewaz nie maja takiej pomocy jak ma schronisko prz Bukowskiej. Bylem w schronisku oni ledwo daja rade, tam jest pies na psie, sami sa zaiteresowani szybkim pozbyciem sie psow. Jesli nie zechca zgodzic sie na zabieg po za schroniskiem, bede czekal.
Marek

Posted

W takim razie Marku trzymam mocno kciuki za szybkie i bezproblemowe wyciągnięcie Pręguski ze schronu. Pisz na bieżąco jak się sprawy mają, może będę mogła jakoś pomóc jeśli pojawią się trudności (oby nie!).

Posted

Tak, dzwoniłam. Ustaliłyśmy, że Ewa pomoże jeśli akcja wyciągnięcia Pręguski się "skomplikuje" ( a niestety jest taka możliwość, bo w schronie już wiedzą, że Marek oferuje jej wstępnie DT:().

Posted

Zawsze Marek może przyjść ze znajomym, który jest zainteresowany adopcją do ds;) praktykowaliśmy to! Albo Ewka nam wyciąga a my później wypisujemy kwit! Dla nich liczy sie sztuka, ze tak to brzydko określę! Jeden pies wyszedł, musi być kwit i koniec!

Posted

naikari napisał(a):
Byłam tam wczoraj. I niestety muszę powiedzieć, że w tym schronisku tak psy trzymają. Jeśli to suczka to żeby się nie gryzła z inną suczką wsadzają ją do boksu z psem. Obojętnie kastratem czy nie. Zerknełam tylko jak przechodziłam koło klatki na mieszańce-na suczke skakały 3 psy. Tam warunki są naprawde okropne! :shake:

na którą suczke skakały?? w którym boksie??

Posted

Witam,
Nie udalo mi sie dotrzec do schroniska przed zamknieciem.Umowiony jestem na jutro w godzinach przedpoludniowych. Rozmawialem natomiast z Pania,okazuje sie, ze dzisiaj sunia zostala zaszczepiona i teraz zasady przestaja obowiazywac, poniewaz po szczepieniu moga robic strylke naszybciej po tygodniu a lepiej po dwoch wiec zaproponowano mi zalatwienie sterylki na wlasna reke lub oczekiwanie!!! Tak wiec chyba nie mam wyjscia!!
Marek

Posted

Weronia napisał(a):
na którą suczke skakały?? w którym boksie??

Zaraz przy wejściu po prawej stronie. Suczka taka rudawa. A numeru nie znam bo jak już pisałam byłam tam po 16 i schronisko było zamknięte. Więc tylko te boksy od strony ulicy były widoczne.

Posted

MARBAX napisał(a):
...zaproponowano mi zalatwienie sterylki na wlasna reke lub oczekiwanie!!! Tak wiec chyba nie mam wyjscia!!
Marek

To znaczy, że w ogóle wydadzą tam sunię bez sterylizacji?
Znaczy pierwszemu z brzegu?
Czy moga ją wydać tylko Tobie? Znaczy wyjątkowo.
Jak to jest? Bo to ważne.

A o jakie szczepienie dokładnie chodzi?
Chyba raczej pwsciekliźnie, prawda?
Bo nie podejrzewam schroniska o robienie kompletu szczepień.

Posted

Izis- w wielu schroniskach szczepią dopiero przed wyjściem i to też pewnie tylko dlatego, że pies szczepiony na wściekliznę być musi. Przypomnij sobie Wołomin i Sabę......Wszystko dostała w jednym dniu - dniu wyjścia- i szczepienie i odrobaczanie i frontline......nie mówiąc już o tym, że dwa ostatnie "po znajomości"......ech.

No nic, Marku- ja myślę, że tu ( w takiej sytuacji) nie ma się nad czym zastanawiać, bo za chwilę okaże się, że czekając jeszcze 2 tygodnie suka dostanie cieczki i znowu jej nie będzie można sterylizować, a później może jeszcze zaciąży.
Czy jesteś skłonny zabrać ją stamtąd jutro i załatwić sterylkę już u siebie?

Posted

Witam,
Nie jestem przekonany, ze wydaja suczki bez sterylki byle komu, ja roazmawiam z nimi od kilku dni zaznaczajac, ze chce pomuc Akicie zabierajac ja na "wolnosc".
Nie wiem czy jutro wydadza sunie ale jesli bedzie to mozliwe to ja zabiore.
Pozdrawiam
Marek

Posted

W S-dzu robią komplet szczepień. Jeśli Marek zna lekarza obecnie zajmującego się schroniskiem i mają do niego zaufanie to dadzą ją bez sterylki. Przeważnie wydaje się suki tylko wysterylizowane, ale są czasem wyjątki np. pamiętam jedną babkę ,która nie chciała ,żeby sunia była wysterylizowana w warunkach schroniskowych, podpisała dokument, że ją wysterylizuje sama i dotrzymała słowa.

Posted

Chenti napisał(a):
W S-dzu robią komplet szczepień.

Fakt, mój Hiro miał zrobioną i nosówkę i lepto i wściekliznę.

Kciuki mocno zaciśnięte. :)