Jump to content
Dogomania

ŁÓdŹ Sos MŁoda On-kowata Sunia Przy Budzie Na ŁaŃcuchu... W NOWYM DOMU!!!!!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

Posted

DIANA-ŚLICZNA SUKA W TYPIE OWCZARKA NIEMIECKIEGO. WIELKA PRZYJACIÓŁKA KOTÓW I PSÓW. JEST JESZCZE MŁODZIUTKA-MA DOPIERO DWA LATA... MIESZKA W MIZERNEJ BUZIE. NAWET TA BUDA NIE JEST JEJ WŁASNA, DZIELI JĄ Z INNYM PSEM. CZĘSTO CAŁYMI DNIAMI ZAPIĘTA NA ŁAŃCUCH... CZĘSTO BITA ,,RÓZGĄ''. MIMO TO Z NADZIEJĄ PATRZY NA KAŻDEGO CZŁOWIEKA. MOŻE KTOŚ ODMIENI JEJ SMUTNY LOS... SUNIA BARDZO TĘSKNI DO NORMALNYCH WARUNKÓW, NORMALNYCH, KOCHAJĄCYCH OPIEKUNÓW i DO NORMALNEGO ŻYCIA...
DAJ JEJ DOM...
[SIZE=5]DIANA MA DOM!!!!!

Sunieczkę wzięła na tymczas kobita na sąsiedniej ulicy. Diana ma ok 2 lat. Jest piękną i kochaną sunią. Nie gania kotów i innych psów (nawet małych szczekających kurdupelków :diabloti:).
Niby wszystko fajnie. Tyle że ja bym tej kobicie nie powierzyła żadnego stworzenia... Ona ma jeszcze jednego swojego ON-ka (wcześniej był jeszcze jeden czarny duży psiak na łańcuchu ale nie pilnował i nie wiem co się z nim stało...) i takie małe psiaki (już starowinki). To jest kobita która potrafi założyć psom kagańce na ileś tam dni (bo jej wszystko gryzą...) i psy w upał czy nie upał tak po tym podwórku latają. Najbardziej poraziła mnie historia kota. Dostałam cynk że wzięła jakiegoś kiciaka po wypadku w strasznym stanie... Więc poszłam zobaczyć co i jak. W stycznie, w śniegu i mrozie ona go trzymała w kartonowym pudełku na zewnątrz :crazyeye::mad::crazyeye:. Kot był bardzo pogryziony przez psa, nie stawał, noga zmiażdzona :-( I w tym pudełku na tej łapie miał torbę foliową :-o A baba mi mówi że mu wstawiła do tego pudełka spodeczek mleczka.... BEZ KOMENTARZA Kot leżał 1,5 dnia w tym pudełku... Zabrałam do weta taksą, kot niestety do uśpienia...
I u tej ,,pani'' jest śliczna Diana. Nie agresywna i spragniona czułości...
Standardowy problem: nie wiemy czy jest w ciąży... Już raz załatwiałam dla tej suni wniosek z TOnZ, umawiałam w schronie... I co? I pani nie miał kto zabrać autkiem :angryy: Więc nadal pozostaje nie wysterylizowana... Tyle chociaż że pani za sterylką jest jak najbardziej... I tu oczywiście zwracam się do Fundacji NiZ. Mimo że korzystam regularnie z ich środków i naprawdę już mi głupio... nieśmiało spytam czy by coś dorzucili? A może ktosik z funduszy prywatnych... Nie chcę aby ktoś te szczeniaki potopił...

Malaria zaraz wklei fotki (dziękuję :loveu:).

• Replies 74
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tuśka ale czy ta pani będzie skłonna do oddania suni? Jeśli, jak piszesz, sytuacja zwierząt jest u niej specyficzna (wspomniany kot), czyli specyficzny tok rozumowania, to czy masz taką pewność, że jak znajdzie się dom, pani pozwoli zabrać Dianę? Jak dlugo sunia jest u niej na tymczasie?

Posted

Diana jest już pół roku. Mimo całej głupoty tej kobity jest zdecydowana oddać Dianę a także ją wysterylizować. Tyle szczęścia w tej nie wesołej sytuacji :roll:

Posted

Zrobimy pod koniec tygodnia. Wcześniej nie damy z Malarią rady czasowo... Jest mały problem, ta kobita nie zgodzi się wziąć Diany po sterylce do domu... Tylko na podwórku może być. Moim zdaniem to za duże ryzyko powikłań. Nie wiem czy zamiast zabiegu nie zrobić jej teraz zastrzyku. Wiadomo że to nie należy do najlepszych środków zapobiegających ciąży ale z dwojga złego... Tylko USG by jej trzeba było zrobić bo nie ma pewności czy nie jest w ciąży.... A sterylka w nowym domu...

Posted

Tuśka napisał(a):
(...)Tylko USG by jej trzeba było zrobić bo nie ma pewności czy nie jest w ciąży.... A sterylka w nowym domu...

Kiepsko by było gdyby dostała strzał z hormonów, a była w ciąży.:-(

Posted

majqa napisał(a):
Kiepsko by było gdyby dostała strzał z hormonów, a była w ciąży.:-(

no i dlatego ... PODNOSIMY!

mam nadzieję w weekend zrobić zdjęcia już nie przez kraty i już nie trzem psom, to może będą wreszcie jakieś sensowniejsze fotki Diany do ogłoszeń. nie spodziewam się co prawda chęci współpracy u tej pani, więc liczę, że Tusia babę czymś zajmie (pogaduchy o radiu??? :diabloti:) i przekona żeby chociaż tego małego, brzydkiego, żółtego pokemona zamknęła w domu ... ehh a tak chciałabym zrobić Diance dobre foty do ogłoszeń

P.S. Tusia! powodzenia :evil_lol: