Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 720
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

furciaczek napisał(a):
Ja nie wiem...moze jestem przewrazliwiona...ale pierwsze co mi przyszlo do glowy to to ze ktos chcial sie pieska pozbyc w niezbyt humanitarny sposob...a ze sie nie udalo to wyladowal na bezludziu:roll:

ciekawe ile on sie blakal, bo nie widzi od kilku m-cy conajmniej

Posted

GameBoy napisał(a):

pies ma obnizone cisnienie w jednym oku NA 99% Z PODOWU UDERZENIA CZYMS W GLOWE - BARDZO MOCNYM UDERZENIU

Ja nie wiem...moze jestem przewrazliwiona...ale pierwsze co mi przyszlo do glowy to to ze ktos chcial sie pieska pozbyc w niezbyt humanitarny sposob...a ze sie nie udalo to wyladowal na bezludziu:roll:

Posted

posty skaczą:roll:

mam nadzieje,ze Borys szybko sie uspokoi
takie zycie przy dzieleniu mieszkania dla naszych zwierzakow i dla niego
oraz drzenie, zeby nikogo nie spotkac na klatce i w windzie jest super meczace

Posted

może właśnie ta ślepota powoduje jego nerwowosć - on się boi "nowosci" i dlatego tak reaguje - w schronisku w miare był spokojny bo poznał swoją celę i ludzi do niego przychodzących, a miasto może być dla niego nowoscią, pełną nowych bodxców:shake: On potrzebuje domu z ogrodem....ślepota nie jest straszna pod warunkiem, że pies ma czas się zaaklimatyzować i poznac swoje najbliższe otoczenie.

Uratowałam kiedyś przed uśpieniem szczeniaka colie - był ślepy, choć tez wydawało nam się, że ciut widzi chociaz cienie - znalazłam mu dom z ogrodem i jak urósł pani mówiła, że nikt nie powiedziałby, że pies jest ślepy - znał każdy zakamarek ogrodu, a jego nauczycielką była sunia tych panstwa;)

Posted

Zdrowy pies jest często swietnym przewodnikiem dla niewidomego.
Tylko jak to wytłumaczyc Borysowi:roll:
On jest po takich ciezkich przezyciach; to uderzenie w glowę - moze był przez jakis czas nieprzytomny...
Teraz dostał szanse na miłość, cały czas mam nadzieję ze ja wykorzysta...

Posted

Trzeba brac pod uwage jednak najwazniejsze-to jest CC-tek i do tego nie szczeniak, a jak dodac jeszcze po przejściach..-robi sie mieszanka dośc wybuchowa..Jesli dostał w głowe-mógł powstac również jakiś krwiak, który uciska na"nerwy" powodując takie a nie inne zachowanie..

Posted

nie wiem dziewczyny, na tomografie sie z nim poki co nie wybieram
cale szczescie moj TZ troche przekonal sie do Borysa - zaczal z nim sam wychodzic na dwor itd
zbieramy na kastracje - co pozniej, nie wiem, mowie uczciwie

Posted

Benia-b napisał(a):
GB-mnie nie chodzi o to, aby psu tomografię robić, tylko....uważajcie na siebie;)

no jeszcze mi pisz ciotka takie rzeczy :mad: brakuje tylko zeby moj TZ to przeczytał... bo czasem czyta
uwazacie, ze pies jest nieadopcyjny w 100%?

Posted

gusia0106 napisał(a):
A skąd!
Ja uważam, że adopcyjny.
Wystarczy popatrzeć na historię Brajla;)

tylko, ze Brail to troche jednak inna bajka byla... Gusia babka ma Twoj numer, rano jej dalam

Posted

Była inna, ale mimo wszystko i wbrew pozorom, główny bohater podobny....
Mi się wydaje, że jemu czasu potrzeba - nowe miejsce, nowi ludzie, nowe zwierzęta - a on nie wie czego wszyscy od niego chcą. Mało tego, że nie wie, to jeszcze nie widzi...
Dobrze, że TZ zluzował;)
Dzięki za ten telefon - jeszcze nie dzwoniła.

Posted

A może ja napisze o sobie :roll::oops:TZ twierdzi że lepiej dogaduję się z psami niż z ludźmi ;)....mam poważną wade wzroku i przed badaniami musiałam mieć pozakrapiane oczy ...nie dość że nie widziałam co chwile na czymś lądowałam ..., to jeszcze każdy promień światła powodował taki ból że byłam w stanie wszystkich pozagryzać :cool1:...tak na dobrą sprawe nie wiadomo jak czuje sie Borysek ...może te dotychczas nieleczone oczka też bolą ....Myślę , ze jest na dobrej drodze ...teraz tylko jajki ciach ;)

Posted

no i ja dotarlam...szpital zaliczony,wypuscili mnie - stwierdzili ze mojego przypadku nie da sie wyleczyc- zbyt wadliwy;)
Borys trzymaj sie kolego...ciotki kombinuja jak pomoc...kombinujemy az nam glowy paruja i nawet do szpitala musialam sie polozyc hehe

PS. Selket w zwiazku z nagla wycieczka do szpitala pieniazki za transport wyslalam dopiero dzis, przed chwila:)
jak dojda daj znac:)

Posted

jest niedobrze, w sumie z winy sasiadki przezylismy dzis z Borysem nieprzyjemna sytuacje

wracalam z Borysem do domu, weszlismy do windy, ta zatrzymala sie na naszym pietrze, drzwi sie otworzyly i w Borysa uderzyl wozek, spacerowka, sasiadka "myslala", ze winda jest pusta....
co się działo wolę nieopowiadać, Borys uderzył głową w dziciaka, zaczął szczekać, dzieciak wrzeszczec i plakac, powylazili sasiedzi...
w sumie wina ani moja ani Borysa, ktory po 10 sek sie uspokoil ale co się nasłuchałam to moje... nie wiem co teraz będzie

Posted

GameBoy napisał(a):
jest niedobrze, w sumie z winy sasiadki przezylismy dzis z Borysem nieprzyjemna sytuacje

wracalam z Borysem do domu, weszlismy do windy, ta zatrzymala sie na naszym pietrze, drzwi sie otworzyly i w Borysa uderzyl wozek, spacerowka, sasiadka "myslala", ze winda jest pusta....
co się działo wolę nieopowiadać, Borys uderzył głową w dziciaka, zaczął szczekać, dzieciak wrzeszczec i plakac, powylazili sasiedzi...
w sumie wina ani moja ani Borysa, ktory po 10 sek sie uspokoil ale co się nasłuchałam to moje... nie wiem co teraz będzie

o rany współczuję i już sobie wyobrażam czego się musiałas nasłuchać :shake: wina w sumie niczyja bo kazxdemu chyba się nie raz zdarzyło bezmyślnie na kogoś wpaść "myśląc" że winda pusta, ale sytuacja powstała niebezpieczna... a u ludzi trudno o zrozumienie :shake: trzymam za Was :kciuki: i za Boryska, żeby pozwolił sobie pomóc :kciuki: