Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 720
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wydatki z dzis
- szczepienie
- tabletki na robaki
- preparat na lupiez - pies zostal delikatnie umyty
- czyszczenie uszu i preperat na ew lokatorow
zaplacilam 96 zlotych ( glownie za szczepienie)

ok 19 ide odebrac wyniki krwi - 60 zlotych

mam jakies 330 zlotych plus pieniadze na koncie kliniki ok 400 zlotych chyba

Posted

o kurcze GB sledze ten watek i poprzedni od poczatku jestes niesamowicie dzielna dziewczyna ja niestety u tymczasow najbardziej sie boje agresji ze wszystkim innym umiem sobie poradzic a z tym niestety nie i mysle ze zwierzeta to wyczuwaja a tym bardziej takie wielkie cielątka jak CC.pozdrawiam i zycze wytrwalosci i odwagi:shake:

Posted

Jak Borys, jest chociaz minimalna poprawa?
Byłam w schronie, rozmawiałam z 2 pracownikami; obaj mówią, ze nie mieli zadnego problemu z psem, powarkiwał troche pierwszego dnia, ale to tez bardziej ze strachu.
Porównywali Borysa z shar - pei Nordem, do którego na początku bali sie wchodzic, bo wariował, a teraz to taki kochany psiul w swoim własnym domu.
Ciągle mam nadzieję, ze Borys działa w stresie i ze to minie...
On swoje przezył, jak tak błąkał sie po tym lesie sam niewidomy.
Rozumiem problem GB...

Posted

mamy większą klatkę od Marty i jej TZ, ktorzy dostarczyli ją do nas, Borys ma teraz super warunki w kennelu
jest już spokojniejszy, dał się głaskać Kajetanowi

Posted

Borys nie ma co się wstydzic a będzie jeszcze gorzej:cool1:i bechaworysta Ci nie pomoże GameBoy-jabym czytała siebie na początku....z Viktorią-trzeba naprawdę dużo czasu-wszelkie zmiany są dla psa niewidomego niekorzystne-nie tlko przestawianie mebli w domu-następna zmiana domu pogłębi jego problemy-to są psy z tzw. nieadopcyjnych ale są oczywiście dobre dusze, tylko takich ludzi mało co widzę-po dzwoniących z ogłoszeń poziom jest żenujący:shake:.

W sprawie allegro cegłowego napisz priv do Izabeli124 ona potrafi to zrobic:lol:.

P.S. tylko jak dasz mu kosteczkę do gryzienia nie wkładaj do kenel klatki ręki:diabloti:jakby Ci przyzło do głowy go pogładzic:evil_lol:no albo zaproś nielubionego sąsiada do tego celu:diabloti:

Posted

oktawia6 napisał(a):
Borys nie ma co się wstydzic a będzie jeszcze gorzej:cool1:i bechaworysta Ci nie pomoże GameBoy-jabym czytała siebie na początku....z Viktorią-trzeba naprawdę dużo czasu-wszelkie zmiany są dla psa niewidomego niekorzystne-nie tlko przestawianie mebli w domu-następna zmiana domu pogłębi jego problemy-to są psy z tzw. nieadopcyjnych ale są oczywiście dobre dusze, tylko takich ludzi mało co widzę-po dzwoniących z ogłoszeń poziom jest żenujący:shake:.

P.S. tylko jak dasz mu kosteczkę do gryzienia nie wkładaj do kenel klatki ręki:diabloti:jakby Ci przyzło do głowy go pogładzic:evil_lol:no albo zaproś nielubionego sąsiada do tego celu:diabloti:

Okta ale on nie bedzie mogl u mnie zostac na 100% wiec zmiany i tak go czekaja, ten pies NIE NADAJE sie do bloku, byli dzis u mnie ludzie, ktorzy maja duzego niewidomego psa i tylko potwierdzili to co pisze teraz - to dla niego za duzy stres. W dodatku mam wrazenie, ze on wyczuwa tez moj niepokoj i od razu ustawia sie w pozycji do ataku, chyba po to, zeby mnie bronic bo nawet w takiej sytuacji slucha sie jak krzykne - poki co przynajmniej.
Kosci on nie lubi, zjadl ucho wedzone od ciotki Keli, i gryzaczek czyszczacy zeby ale i jedno i drugie bral podczas podawania spokojnie, mozna do niego podejsc jak je, pije- bezproblemowo.

Posted

Charly napisał(a):
nie tylko ze slepy to jeszcze CC:shake::roll:

niestety nie znam sie na cegielkowym allegro.

chce sprobowac dac temu psu szanse, czy z niej skorzysta to sie okaze

Posted

jestes silaczka. slepy cc-wywalony gdzies na drodze...to trzeba byc twardym biorac to na siebie kurcze.

allegro cegielkowe jak najbardziej potrzebne. samo zarlo dla takiego.

Posted

ja wiem, że u Ciebie nie może zostac:-(:-(będziesz miała ogromny problem z jego adopcją-to tylko chciałam powiedziec GameBoy-bądź na to gotowa:roll:

i nikt nie zaręczy jak zachowa się gdy trafi do domu gdzie będzie już pies-nie od razu ale jak już się pewniej poczuje na pewno zaatakuje-tylko on nie waży tyle co Viktoria waży więcej i będzie gorzej-choc zęby ona też ma bardzo ostre:cool1:

Posted

Charly napisał(a):
jestes silaczka. slepy cc-wywalony gdzies na drodze...to trzeba byc twardym biorac to na siebie kurcze.

allegro cegielkowe jak najbardziej potrzebne. samo zarlo dla takiego.

jedzenie poki co mam, dostalam od ludzi z FM
gorzej z kasa na leczenie i kastracje - troche mamy ale duuuzo brakuje

Posted

oktawia6 napisał(a):
ja wiem, że u Ciebie nie może zostac:-(:-(będziesz miała ogromny problem z jego adopcją-to tylko chciałam powiedziec GameBoy-bądź na to gotowa:roll:

i nikt nie zaręczy jak zachowa się gdy trafi do domu gdzie będzie już pies-nie od razu ale jak już się pewniej poczuje na pewno zaatakuje-tylko on nie waży tyle co Viktoria waży więcej i będzie gorzej-choc zęby ona też ma bardzo ostre:cool1:

Okta ja nie wiem czy Borys bedzie u mnie az do adopcji, on w warunkach blokowych czuje sie fatalnie, poki co trzeba go do dr Garncarza zawiezc - to jutro, wtedy bede myslala co dalej

Posted

we wrzesniu sie przeprowadzam, moglabym wtedy wziac go do siebie na stale, trudno nie bedzie cao - ale co z nim zrobic do wrzesnia? przeciez go nie zahibernuje :placz:

Posted

Gameboy-ja nie chce Cie dobijac-ale wydaje mi się, że jeśli u CC-tka wada wzroku nie bedzie uleczalna- on nie bedzie mógł mieszkac z innymi psami.. Czyli trzeba by szukac domu z ogrodem , gdzie bedzie jedynym psem..
Mam 13 letnia moloske bokserke-z nami od zawsze-nigdy nikogo nie kłapneła, nigdy ani grama agresji.. teraz kiedy juz prawie nie widzi(zacma) przestała odczytywac znaki ciała innych psów i dochodzi do spieć, bo nie schodzi z drogi temu, komu trzeba, a zawsze to robiła-bo hierarchia jest ustalona..Jako, że jest łagodna,i wiadomo-bez cięzkich przezyc-nie ma walki na latające futro-ale to oznacza, że bez dobrej widoczności trudno jest sie odnależć w stadzie-szczególnie rasom obronnym(bojowym-molosom)..
Psa trzeba by jak najszybciej wykastrowac, aby juz testosteron zaczął spadac(choć to trwa...) i zapodac progesteron-pomaga...

Posted

u nas problem jest mniejszy nasz boksio ze starości ślepnie i głuchnie ale jest najwyżej w stadzie[i tego się pilnuje,pierwszy dostaje jeść itp] więc jest względny spokój, czasem uffnie na któregos zwierza przy misce,nawet na mojego szczekająco-wrczącego anorektyka reaguje olewająco,podziwiam go za cierpliwośc bo jedna suka wylizuje mu oczy a druga zęby a ten nic,jak ciele.Mam nadzieje że Twój ślepotek znajdzie super dom gdzie będzie jedyny i jak juz zapozna sie z otoczeniem to będzie względny spokój i rzeczywiscie dla niego dom z ogrodem byłby idealny

Posted

Benia-b napisał(a):
Gameboy-ja nie chce Cie dobijac-ale wydaje mi się, że jeśli u CC-tka wada wzroku nie bedzie uleczalna- on nie bedzie mógł mieszkac z innymi psami.. Czyli trzeba by szukac domu z ogrodem , gdzie bedzie jedynym psem..
Mam 13 letnia moloske bokserke-z nami od zawsze-nigdy nikogo nie kłapneła, nigdy ani grama agresji.. teraz kiedy juz prawie nie widzi(zacma) przestała odczytywac znaki ciała innych psów i dochodzi do spieć, bo nie schodzi z drogi temu, komu trzeba, a zawsze to robiła-bo hierarchia jest ustalona..Jako, że jest łagodna,i wiadomo-bez cięzkich przezyc-nie ma walki na latające futro-ale to oznacza, że bez dobrej widoczności trudno jest sie odnależć w stadzie-szczególnie rasom obronnym(bojowym-molosom)..
Psa trzeba by jak najszybciej wykastrowac, aby juz testosteron zaczął spadac(choć to trwa...) i zapodac progesteron-pomaga...

dzeki za rady
ja to wiem wszystko, tyle, ze poki co na kastracje nie ma pieniedzy

Borys nie nadaje sie do adopcji do bloku, tylko dom z podworkiem i tylko z sukami.