Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 720
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam Wszystkich a w szczegolnosci witam Kasie :)(bedzie mi bardzo milo jak bedziemy zwracac sie do siebie po imieniu :) )
Po kolejnym dniu (dzis mija 10 dzien) pobytu u mnie Borys pomalu zaczyna pokazywac na co go stac jak pisalem wielokrotnie gdy zbliza sie wieczor satje sie bardzo pobudzony i czujny dzis w nocy (ok.1 nad ranem)gdy poszlismy na krotki spacer zaskoczyl mnie i to BARDZO!!Minanowicie nie pozwolil zeby jakakolwiek obca osoba podeszla do nas!Po pozycji gotowosci bylo tylko slychac gardlowy pomruk.Prosze tylko nie myslec ze jest taki do wszystkich osob napotkanych na ulicy wrecz przeciwnie kazdemu(prawie kazdemu)pozwala sie poglaskac i wcale nie przejawia jakis zachowan agresywnych.Po powrocie do domu zrobil to co robi kazdy kanapowiec wpakowal mi sie do luzka zajal cala poduszke i byl bardzo zly gdy prubowalem go przeniesc w inne miejsce-podusia najlepsza rzecz!!Co do zabawek musimy sie pozadnie zastanowic czy cos pisczacego a moze cos bardzo twardego z kolcami a moze sznur(chyba lina cholownicza byla by najlepsza;) )
Jestesmy bardzo dumni Borek Pomalutku zaczyna przybierac na wadze i czuc przyrost sily zwlaszcza na spacerze :)
Po dzisiejszej higienie-czyszczenie uszu zaczelismy pisac ten watek Borys spi a na przeciwko niego lezy kot-robimy postepy choc nadal trzeba BARDZO na niego uwazac!
Aha zapomnial bym mowilem juz ze Borys nie mial ochoty pic wody-bardziej lubi mleko zwlaszcza skradzione po przewruceniu calego garczka z mlekiem i wypiciu litra mleka Borys czuje sie jak szczeniak.
Teraz zaczalem dawac mu mleko oczywiscie w rozsadnych ilosciach i woda nadal stoi w misce(nie zrezygnowalismy z niej na dobre!) o dziwo po mleku Borys NIE ma zadnych problemow zoladkowych
I jeszcze jedno Borek uwielbia biegac wirtualnie ;)
zaraz idziemy na spacer bo jest bardzo ladnie na dworze nie za cieplo i nie za zimno poprostu idealnie!
Przepraszam ze pisze tylko raz dziennie w przyszlym tygodniu to sie zmieni jak zaliczymy egzaminy koncowe oczywiscie :)
Pozdrawiamy Borek i tomek

Posted

Super wieści :multi:

co do mleczka to moja spanielka do końca swoich dni piła mleko ...znaczy wode zabarwioną mlekiem ;)taki miała kaprys ...pewnie temu że do 10 miesiąca jadła faole , bigosy i inne niepsie jedzenie jakim była karmiona w 3 przechodnich domach :angryy:

Posted

Super wiesci, tak sie ciesze, ze Borys dobrze trafl, nie ukrywam, ze ten pies byl mi szczegolnie bliski i jego dobro bardzo lezalo mi na sercu.
Szkoda, ze nie ma wiecej takich domow jak ten u Tomka

Posted

Witam Wszystkich
Po jednodniowej nieobecnosci na forum chcialbym poinformowac ze u Nas wszystko ok Borys jak zwykle spi kradnie wszystko co szelesci i jest nieustannie glodny ;).
Pomalutku zaczynamy przybierac na wadze teraz rozpracowujemy 15 kilowy worek karmy sensitive dla wrazliwych psiakow z mieskiem z jelenia :) mniam!!
Wczoraj wzielismy pierwsza kapiel! Pochwilowym wachaniu i zapoznaniu sie z wanna i woda doszlismy do wniosku ze kapiel jest fajna i poszlismy spac w wannie wypelnionej woda:) (jeszcze dzis umieszcze zdjecia naszego Marynarza;) )
Dzisiaj pojdziemy do lekarza na ogolny przeglad! I musimy sprawdzic co sie dzieje z oczami poniewaz jedno ciagle lzawi i Borys trzyma je zamkniete oko jest przekrwione (nie jestem lekarzem ale wyglada to na 3 powieke :( )
Bedac w pracy rozmawialem juz na temat Borka i w najblizszym czasie poprosze o pomoc w skontaktowaniu sie z okulista i umowie sie na wizyte(mam nadzieje ze dlugo to nie potrwa)
Niedlugo wstawie zdjecia z kapieli pozdrawiam
tomek

Posted

Tomek Borys byl w Warszawie u okulisty i ten, poza glownym problemem, czyli slepota nie stwierdzil wiecej zadnych problemow

mam nadzieje, ze to nie 3cia powieka :shake: moze znowu ma zapalenie spojowek?

Posted

Borysek podczas kapieli chyba bylo bardzo nudno bo polozyl sie i usypial (sorki za jakosc robilem telefonem :( )
Mam nadzieje ze cos na nim widac :)
Co do oka mam nadzieje ze to nic powaznego niedlugo mamy wizyte wiec wszystko powiem co i jak moze to zapalenie spojowek tak jak mowi Kasia choc jest poprawa bo lzawienie ustalo!!
Znowu polujemy na kota(czasami odnosze wrazenie ze sie popisuje bo wielokrotnie kot przechodzil niedaleko niego i nie bylo zadnej reakcji)
Pozdrawiam szykujemy sie pomalutku do wyjazdu do kliniki :)

Posted

Poprzednio nie udalo mi sie wstawic fotki moze tym razem...:p

Jak juz pisalem wczesniej Borek poszedl spac w wannie :)
A teraz najwazniejsze info z kliniki:
Wazymy 40 kg i ciagle tyjemy:multi:(przytylismy 6 kg :) a Pani doktor ktora widziala Boryska jakies 3 tygodnie temu powiedziala ze to zupelnie inny pies :p )
Uszy pomimo ze sa troszke brudne(oczywiscie ciagle czyscimy Otiseptolem i jest znacznie lepiej) to jest ok!
Oczy no cuz jak pisalem wczesniej cos zaczelo sie dziac z prawym oczkiem zaczerwienienie lzawienie i ropienie od dzisiaj zaczely nas bardzo niepokoic.Co sie okazalo zrobil sie maly stan zapalny spowodowany podwijaniem sie powieki :( dostalismy kropelki i srodek znieczulajacy za 7 dni kontrol!!
No i wynikla jedna sprawa dosc meska!! musimy zapuszczac masc w pewno miejsce ;)
A tak poza tym Borys czuje sie rewelacyjnie i zadziwil dzis wszystkich "starych"znajomych ze tak ladnie mozemy wygladac oczywiscie dalismy pokaz szczekania w klinice.
Kasiu mam male pytanie mozesz mi powiedziec kiedy i na jakie choroby zakazne byl szczepiony Borek?!
Dzisiaj rano pozbawilismy zycia pewna wredna pilke co ciagle piszczala :p
Ale mamy juz druga i jeszcze nietkniety sznurek:lol:
Oczywiscie bede Was informowal na biezaco co i jak z Borkiem zaraz idziemy na spacer
Pozdrawiam tomek

Posted

Borys nie byl wcale szczepiony na wirusowki
on dostal tylko wscieklizne bo jak do mnie przyjechal nie mial zadnych szczepien i poniewaz mialam straz miejska na karku na pierwszy ogien poszla wscieklizna
nie bylo wtedy jeszcze jego wynikow krwi i kalu takze wetka nei chciala ryzykowac i szczepic na wirusowki bo przeciez to wirusy sie podaje

Posted

Witam
Dzisiaj Borysek byl na bardzo "powaznym" spacerze poszlismy do parku siedzielismy na lawce i jechalismy autobusem pomimo mniejszych problemow(nie lublimy jezdzic MPK) wszystko bylo ok Borys dostaje juz 2 dzien krople do oczu a raczej do oka i masc na sprawy meskie ;)
Troszke urozmaicilem mu diete oprucz suchej karmy dostaje raz dziennie gotowane mieso z kurczaka z kasza manna mniam :) i wszystko jest w porzadku kupka jak marzenie :p
W przyszlym tygodniu (czwartek-piatek) idziemy na kontrole(skoro nie byl szczepiony na wirusowki) to od razu sie zaszczepimy!
Kasiu mam ogromna prosbe czy byla by mozliwosc zebys mi przyslala wyniki badan Borysa(najlepiej wszystko co mial robione w Wa-wie) bede bardzo wdzieczny :) ) Wiesz moze co sie dzieje z Lidka nie moge sie z nia skontaktowac??!!
Pozdrawiam w najblizyszym czasie podesle kilka zdjec!!
tomek

Posted

Lidka jest teraz baaaardzo zajeta, ma naprawde duzo na glowie, takze przepraszam w jej imieniu, za brak kontaktu

wyniki byly przeslane na klinike chwile po wyjezdzie Borysa odemnie