Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

to jest Finka, a właściwie jej strach. Przerażone oczy, drżące ciało - jak mozna patrzeć na coś takiego?
Finka trafiła do schroniska prosto od swojej pani, która z racji wieku nie była w stanie się nią opiekować. A jeszcze do tego Finka urodziła szczeniaki - małe , tłuściutkie kulki.
Całe swoje życie spędziła w domu swojej pani - własciwie nie miała zbyt dużego kontaktu z innymi ludżmi i teraz gdy została sama, strach ją pożerał.

Tel. do schroniska: 692 659 026 do p.Rafała
692 005 758 do p.Małgosi
668 432 419 do p.Zyty
lub tinyzoo@wp.pl

• Replies 123
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziś próbowałam Finkę wyprowadzić na spacer. Smycz okazała się czymś strasznym. Nie mogłam namówic psiny aby zrobiła choćby kilka kroków. Dopiero po kilku minutach głaskania, przemawiania do niej - Finka zaczęła sie odprężać. Skulona zrobiła kilka kroczków i nawe próbowała poruszyć ogonkiem.

Posted

Finka jest wielkosci mniejszego onka, zreszta na zdjeciu widac jak sie ma do kolan :crazyeye:. Co do wieku jest to pies tak do pieciu lat. Pani miała ok 80 w góre i juz nie miała siły (?)- no nie wiem. Pies jest bardzo i strasznie miły i przestraszony.

Posted

Ziutka zamorduję Cię za tego linka. Śliczności kudłate, bosz czemu ja już mam czwórkę... No musi się dom dla ślicznej znaleźć.

Posted

KWL napisał(a):
Raczej depresja i stres. Biedna Fineczka.

bez badań i obejrzenia przez PRAWDZIWEGO weta nic nie można stwierdzać
jak na nią patrzę to od razu przypomina mi się Hugo - bernardyn-kościotrup zabrany z Azorka przez Emir. skóra cała w strupach i rankach nie robiła na schroniskowym wecie wrażenia - czas miał to wyleczyć.....

Posted

Finka miała robale jak sznurowadła przy butach narciarkich. Dzis juz lepiej sra i robali nie widać. Moze więc bedzie lepiej. A t ze zestresowana to druga prawda

Posted

Robale poszły w kanał, a Fince pozostał stres i tęsknota.
KWL ona preferuje facetów - od mojego syneczka nie mogłam jej odkleić :evil_lol: