Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj wypatrzyłam, padły mi baterie w aparacie i nie zrobiłam zdjęc... Ratlerek jest czarny podpalany, maciupki, bardzo ratlerkowaty, z wyłupiastymi oczami i malusieńkim siwym pyszczkiem. Jest chudy i już starszy. W schronisku oceniają go na jakieś 10 lat, podejrzewają że niedosłyszy, trafił do schroniska jako znaleziony... Moze ktoś zechce dać takiemu emerytowi domek ???

Na szczescie nie trafił do boksu, mieszka w melaminie, tam gdzie szczeniaki, trzęsie się...

Posted

[LEFT]A może komuś się zagubił. Skoro nie dosłyszy. Wszystko możliwe.
Szkoda,że nie ma fotek.
Co prawda ratlerki już "wyszły z mody" ale nadal mają swoich zwolenników,może ktoś się skusi.
[/LEFT]

Posted

wstawiam do pierwszego postu foty - mały jest chudy, ale wcina, siedzi ze szczeniakami - byłam przy karmieniu, niezle sobie radzi, krótkie warkniecie i zaden szczeniak nie ośmieli się podejść i przeszkadzać - tak sobie dziadzius ich poustawiał...

Posted

http://www.allegro.pl/item354990817__maciupenki_ratlerek_na_podusie_cz_wa.html

wczoraj była w schronisku jakaś staruszka, taka babcie, mówi, że szuka pieska, ze przyszła pooglądać, zainteresowała sie szczeniakami. zaproponowałam jej dorosłego psa, bo mniej kłopotu itd ... poza tym , sami wiecie ... jednak starsza osoba , wiec chyba lepiej dać jej nieco starszego zwierzaka... Miałam na rekach akurat ratlerka kiedy z nią rozmawiałam i zapytałam czy moze jego by chciała. Na co ona odpowiedziała jakoś tak bezdusznie "nie, za stary" ................:shake:

Posted

no jak nie brzydkie .. małe toto takie, chude... ochrypnięte, siwe ... i jeszcze "za stary" jak go określiła ta babcia... on ma szanse na dom chyba tylko wśród miłosników ratlerków... mam nadzieje, że znajdzie się na niego ktoś chętny... On całkiem żwawy jest, na spacerku podnosi po ratlerkowemu nóżki, wysoko, wysoko, wysoko, żeby nie potknąć się o kępkę trawy :evil_lol: (on ma te nóżki takie jak mój palec chude takie patyki aż strach zeby sie toto nie połamało)Pozwala sie brac na ręce, jest łagodny. I nie gryzie nogawek (przynajmniej nie próbował) Jeszcze kilka latek przed nim :razz:

Moze jest jakieś forum ratlerkowe - prosze bardzo o powiadomienie

Posted

no dziadek ratlerek wskakuj - ostatnio został przeniesiony z melaminy od szczeniaków na taki mini wybieg, wygrzewa się tam w słoneczku i bardzo prosi wszystkie ciocie od pinczerkowato-ratlerkowatych żeby o nim pamiętały. Na allegro jego aukcja ma bardzo duzo wyświetleń... Ale ani jednego pytania... Bo wszyscy zaglądają i jak widzą takiego starego brzydaczka to juz go nikt nie chce ...
co innego jakby był słodkim szczeniaczkiem...