florida_blue Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Dzisiaj wypatrzyłam, padły mi baterie w aparacie i nie zrobiłam zdjęc... Ratlerek jest czarny podpalany, maciupki, bardzo ratlerkowaty, z wyłupiastymi oczami i malusieńkim siwym pyszczkiem. Jest chudy i już starszy. W schronisku oceniają go na jakieś 10 lat, podejrzewają że niedosłyszy, trafił do schroniska jako znaleziony... Moze ktoś zechce dać takiemu emerytowi domek ??? Na szczescie nie trafił do boksu, mieszka w melaminie, tam gdzie szczeniaki, trzęsie się... Quote
Samantha Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 a ratlerek nie moze zajac tymczasu pudliczki od 26? zdjecia by sie przydaly, zrobiloby mu sie ogloszenia i moze ktos znalazlby odrobinke miejsca na taka malizne Quote
florida_blue Posted April 20, 2008 Author Posted April 20, 2008 moż mógłby zająć - ale domku szukamy - moze komuś został jakiś domek chętny i teraz mógłby się podzielic ? Quote
truskawa144 Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 [LEFT]A może komuś się zagubił. Skoro nie dosłyszy. Wszystko możliwe. Szkoda,że nie ma fotek. Co prawda ratlerki już "wyszły z mody" ale nadal mają swoich zwolenników,może ktoś się skusi. [/LEFT] Quote
florida_blue Posted April 20, 2008 Author Posted April 20, 2008 we wtorek/srode mam troche wolnego , podjade do schroniska i nie bedziemy czekać do soboty na fotki... Quote
Samantha Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 czyli jutro bedzie wiadomo, co i jak z Dziadziusiem? Quote
florida_blue Posted April 21, 2008 Author Posted April 21, 2008 albo pojutrze .... na razie padam ze zmęczenia a komp nie chxce współpracowac Quote
florida_blue Posted April 22, 2008 Author Posted April 22, 2008 jutro ciocia bedzie w schronisku to pstryknie pchełkowi jakies zdjecia Quote
auraa Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 pokaż się maleństwo. Oj chyba cięzko będzie ale trzymam kciuki. Quote
malagos Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 ja też trzymam... mysle o nim cieplutko, to taki okruszek.... :shake: Quote
florida_blue Posted April 22, 2008 Author Posted April 22, 2008 tak na oko - to ja nie wiem czy takie coś małe moze wazyć z kilogram ... Quote
malagos Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Moja drobniutka ratlereczka waży równo... 4 kg, nigdy bym sie nie spodziewała :-o Quote
auraa Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Mojego prawie nie widać a po zimie waży chyba ze 3 kg. Chyba ciotka przesadziłaś;) Quote
florida_blue Posted April 23, 2008 Author Posted April 23, 2008 to one takie cieżkie są ?a zdjec nie ma :/ bo były slabe baterie znów i juz :/ fatum jakies chyba :( Quote
florida_blue Posted April 27, 2008 Author Posted April 27, 2008 wstawiam do pierwszego postu foty - mały jest chudy, ale wcina, siedzi ze szczeniakami - byłam przy karmieniu, niezle sobie radzi, krótkie warkniecie i zaden szczeniak nie ośmieli się podejść i przeszkadzać - tak sobie dziadzius ich poustawiał... Quote
florida_blue Posted April 27, 2008 Author Posted April 27, 2008 http://www.allegro.pl/item354990817__maciupenki_ratlerek_na_podusie_cz_wa.html wczoraj była w schronisku jakaś staruszka, taka babcie, mówi, że szuka pieska, ze przyszła pooglądać, zainteresowała sie szczeniakami. zaproponowałam jej dorosłego psa, bo mniej kłopotu itd ... poza tym , sami wiecie ... jednak starsza osoba , wiec chyba lepiej dać jej nieco starszego zwierzaka... Miałam na rekach akurat ratlerka kiedy z nią rozmawiałam i zapytałam czy moze jego by chciała. Na co ona odpowiedziała jakoś tak bezdusznie "nie, za stary" ................:shake: Quote
florida_blue Posted April 28, 2008 Author Posted April 28, 2008 no i co ? foty zrobiłam - i cisza - taki brzydal z niego pokraczny, że juz nawet nikt go podbić nie chce .... pewnie też nikt go nie bedzie chciał przygarnąć ... Quote
Magda 007 Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 Ale jak ktoś się w końcu zdecyduje,to na pewno będzie to bardziej świadoma adopcja niż np ślicznego puchatego szczeniaczka "dla dzieci" Quote
truskawa144 Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 [LEFT]A tam brzydal:evil_lol: Wygląda sympatycznie. [/LEFT] Quote
auraa Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 Proszę mi tu nie mówić, że ratlerki są brzydkie :mad: Tylko straszna chudzina:shake: Quote
florida_blue Posted April 29, 2008 Author Posted April 29, 2008 no jak nie brzydkie .. małe toto takie, chude... ochrypnięte, siwe ... i jeszcze "za stary" jak go określiła ta babcia... on ma szanse na dom chyba tylko wśród miłosników ratlerków... mam nadzieje, że znajdzie się na niego ktoś chętny... On całkiem żwawy jest, na spacerku podnosi po ratlerkowemu nóżki, wysoko, wysoko, wysoko, żeby nie potknąć się o kępkę trawy :evil_lol: (on ma te nóżki takie jak mój palec chude takie patyki aż strach zeby sie toto nie połamało)Pozwala sie brac na ręce, jest łagodny. I nie gryzie nogawek (przynajmniej nie próbował) Jeszcze kilka latek przed nim :razz: Moze jest jakieś forum ratlerkowe - prosze bardzo o powiadomienie Quote
florida_blue Posted May 3, 2008 Author Posted May 3, 2008 no dziadek ratlerek wskakuj - ostatnio został przeniesiony z melaminy od szczeniaków na taki mini wybieg, wygrzewa się tam w słoneczku i bardzo prosi wszystkie ciocie od pinczerkowato-ratlerkowatych żeby o nim pamiętały. Na allegro jego aukcja ma bardzo duzo wyświetleń... Ale ani jednego pytania... Bo wszyscy zaglądają i jak widzą takiego starego brzydaczka to juz go nikt nie chce ... co innego jakby był słodkim szczeniaczkiem... Quote
Recommended Posts