marmara_19 Posted January 1, 2008 Posted January 1, 2008 jaka purina? w ogole do puriny sa juz watki... Quote
Greven Posted January 1, 2008 Posted January 1, 2008 To podaj link. Purina Dog Chow Adult Lamb & Rice worki 15 kg (+ 3 gratis). Quote
marmara_19 Posted January 1, 2008 Posted January 1, 2008 musialabym poszukac.. dog chow? nie znam.. tj nigdy psow tym nie akrmilam.. dla mnie jakosc tego proownywalna jest do pedigree.. z tanich karm wole brita;) kamrilam swoej pro planem i byl ok.. chcoiaz athletic nie byl rewelacyjny.. Quote
marmara_19 Posted January 1, 2008 Posted January 1, 2008 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=3651 Quote
elzak3 Posted January 1, 2008 Posted January 1, 2008 Moja spanielka je tę karme. Sierśc, skóra i brzuch w porzadku. Wersja z kurczakiem powoduje ze pies sie strasznie drapie i wysycha jej skóra. Kupuje opakowania 3 kg, uzywam do karmienia psa od 2 mcy i nie mam porównania do wczesniejszej jakości. Moim zdaniem jest ok. Quote
AnK Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 Ja też daję moim Dog Chow (różne smaki), bo bardzo ją lubią, bez porównania z droższymi, których jakoś NIE lubią. Np. Hill's- bleeeee jak dla nich...Wprawdzie nie jestem weterynarzem, ale sądzę, że Dog Chow to jednak nie karma z Tesco. Quote
SOS Sfora Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 W końcu kawior też nie każdemu smakuje:shake: Dog chow to półka premium,ale dużo psów jest nią karmiona i mają się dobrze,czyli im służy.Jedna uwaga ,Dog Chow lamb ma jedynie ok.4% lamb,reszta % to kura ,więc jeśli pies ma być na jagnięcinie to musi zmienić karmę na inną. Quote
moth Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 marmara_19 napisał(a): kamrilam swoej pro planem i byl ok.. chcoiaz athletic nie byl rewelacyjny.. Dlaczego nie byłaś zadowolona z athletica? Quote
marmara_19 Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 w porownaniu doz wyklego pro plana z jagneicna czy lososeim wyszedl slabo.. kupki, siersc itp... i dawkowanie... z tego co kojarze.. jak pro p;an to sprawdzony z lososiem lub jagnecina.. ale losos na 1 miejscu;) do tej wersji moge wracac bezproblemowo:) Quote
Evra Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 [quote name='Vera']Witam Niemiecką Purinę Dog Chow ma sklep www.grandecane.pl , mają tam PURINĘ CLASSIC w 20 kg ( worki papierowe w całości niemieckie napisy ) , pozostałe puriny są 15 kg ( to te pewnie na rynek polski ) Pozdrawiamy Może ktoś wie, czym się różni niemiecka PURINA CLASSIC, od polskiej? Quote
marmara_19 Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 z wypowiedzi very mozna wywnioskowac, ze wielkoscia worka.. a raczej waga karmy w worku Quote
eska87 Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Słuchajcie, czy ktoś może karmi Pro Planem Adult Salmon&Rice? Bardzo proszę, jeśli tylko możecie wklejcie zdjęcie granulków do tematu z rozmiarami granulków.. Quote
marmara_19 Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 sa to niewielkie "lezki" zarowno maly pies jak i duzy jadl bez problemow.. Quote
Guest ursa81 Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 W składzie Puriny Pro Plan Adult Athletic nie ma dodatków na stawy? :crazyeye: [SIZE=2]Nie mogę uwierzyć, że karma specjalnie dedykowana dla dużych ras o atletycznej sylwetce nie ma tak ważnych dodatków! Składniki: Jagnięcina (19%), Ryż (16%), Kukurydza, Odwodnione białko drobiowe, Mączka kukurydziana, Tłuszcz zwierzęcy (konserwowany mieszaniną tokoferoli), Digest, Odwodnione białko łososia, Pulpa buraczana, Suszone jajko, Fosforan wapnia, Drożdże, Olej rybi, Chlorek sodu, Chlorek potasu, Składniki mineralne:L-Lizyna, DL-Metionina, Siarczan miedzi (miedź = 12mg/kg), Siarczan cynku (cynk=200 mg/kg). Przeciwutleniacze: tokoferol pochodzenia naturalnego. Witamina A: 21000 IU/Kg, Witamina D3: 1600IU/Kg, Witamina E (alfa-tokoferol): 280 mg/Kg, Witamina c (kwas askorbinowy): 100 mg/Kg, Witaminy z grupy B 200 mg/Kg, Tauryna: 1000 mg/kg. [SIZE=2]Może na worku macie inny skład? Quote
moth Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Z analizy składu produktów Pro Plan zamieszczonego w ulotce wynika, że żadna karma nie zawiera dodatków na stawy. Quote
Guest ursa81 Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 moth napisał(a):Z analizy składu produktów Pro Plan zamieszczonego w ulotce wynika, że żadna karma nie zawiera dodatków na stawy. No tak. No to kiszka :) Ale mam nadzieję, że przynajmniej jest smaczna. W takim razie odpada jako karma na dłużej. W sumie zastanawiam się... dodatkiem na stawy często jest chrząstka, czy to rekina czy inna lub sproszkowane muszle małża, homara itd. W sumie każda karma, która ma w składzie rybę mieloną w całości oraz produkty zwierzęce to będzie automatycznie miała w sobie te składniki (chrząstki, zmielone ości ryb). Często podana w składzie glukozamina i chondroityna to tylko taki chwyt bo każda karma jakieś ilości tych substancji zawiera "naturalnie". Może Purina zwyczajnie nie chce nas robić w kulki, a my tego nie doceniamy ;) Och, jaka ja dobroduszna jestem :) lub naiwna... Quote
WŁADCZYNI Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 al tych dodatków to i tak za malutko nawet dla ochrony stawów nie mówiąc o dawkach leczniczych. Ja PPP polecam bardzo i gdyby nie za dużo białka jak dla mojego glutka (drapie się) to karmiłabym nią chętnie bo pies był zachwycony Quote
moth Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Hill's też nie dodaje glukozaminy i chondoityny do karm dla szczeniaków, twierdząc, że jest to zbyteczne. Składniki te pojawiają sie dopiero w karmach dla dorosłych i tylko w wersji Large Breed. :roll: Powołują się na przeprowadzone przez siebie badania. Quote
Guest ursa81 Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Tak czy siak Pro Planek smakuje... chyba, aż zanadto. Zobaczymy, czy chodzi o to, że musi być więcej dawkowana czy jest zwyczajnie smaczna i psiury mi podtyją. Wcinają ją masakrycznie! Cieszy mnie to z jednej strony, a z drugiej zastanawia czy powodem jest zbyt niska treściwość karmy czy jej wysoka smakowitość. Po ważeniu za miesiąc wszystko się okaże :) Quote
moth Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Moje też dużo Pro Plana chciały jeść. :roll: Przeszłam na Royala i zadowalają się mniejszymi dawkami. Quote
marmara_19 Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 bo pro plan jest smaczny:))) szczegolnie z lososiem lub jagniecinka:D Quote
~femme fatale~ Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 probowalismy kiedys tej karmy, jest okropnie tandetna, nie polecam, lepiej dolozyc a miec pewnosc ze karma jest taka jak ma byc:shake: Quote
Guest ursa81 Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 monika tarnow napisał(a):probowalismy kiedys tej karmy, jest okropnie tandetna, nie polecam, lepiej dolozyc a miec pewnosc ze karma jest taka jak ma byc:shake: Piszesz o Purinie Pro Plan, tak? O tym rodzaju Puriny w tej chwili rozmawiamy. Pro Plan tani nie jest i gwarantuję Ci, że nie jest okropnie tandetna. Jeśli sądzisz jednak inaczej to napisz łaskawie jaka to karma "taka jak ma być" i z jakiego powodu jest lepsza od Pro Planu. Quote
~femme fatale~ Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 ursa81 napisał(a):Piszesz o Purinie Pro Plan, tak? O tym rodzaju Puriny w tej chwili rozmawiamy. Pro Plan tani nie jest i gwarantuję Ci, że nie jest okropnie tandetna. Jeśli sądzisz jednak inaczej to napisz łaskawie jaka to karma "taka jak ma być" i z jakiego powodu jest lepsza od Pro Planu. nie, pisze o PURINIE DOG CHOW, watek dotyczyl tej karmy, apropo PRO PLAN- jest to jedna z lepszych karm:lol: Quote
Guest ursa81 Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 monika tarnow napisał(a):nie, pisze o PURINIE DOG CHOW, watek dotyczyl tej karmy, apropo PRO PLAN- jest to jedna z lepszych karm:lol: Rozumiem i zgadzam się całkowicie! :) Quote
Recommended Posts