Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 128
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

musialabym poszukac.. dog chow? nie znam.. tj nigdy psow tym nie akrmilam.. dla mnie jakosc tego proownywalna jest do pedigree.. z tanich karm wole brita;) kamrilam swoej pro planem i byl ok.. chcoiaz athletic nie byl rewelacyjny..

Posted

Moja spanielka je tę karme. Sierśc, skóra i brzuch w porzadku. Wersja z kurczakiem powoduje ze pies sie strasznie drapie i wysycha jej skóra.
Kupuje opakowania 3 kg, uzywam do karmienia psa od 2 mcy i nie mam porównania do wczesniejszej jakości. Moim zdaniem jest ok.

Posted

Ja też daję moim Dog Chow (różne smaki), bo bardzo ją lubią, bez porównania z droższymi, których jakoś NIE lubią. Np. Hill's- bleeeee jak dla nich...Wprawdzie nie jestem weterynarzem, ale sądzę, że Dog Chow to jednak nie karma z Tesco.

Posted

W końcu kawior też nie każdemu smakuje:shake: Dog chow to półka premium,ale dużo psów jest nią karmiona i mają się dobrze,czyli im służy.Jedna uwaga ,Dog Chow lamb ma jedynie ok.4% lamb,reszta % to kura ,więc jeśli pies ma być na jagnięcinie to musi zmienić karmę na inną.

Posted

marmara_19 napisał(a):
kamrilam swoej pro planem i byl ok.. chcoiaz athletic nie byl rewelacyjny..

Dlaczego nie byłaś zadowolona z athletica?

Posted

w porownaniu doz wyklego pro plana z jagneicna czy lososeim wyszedl slabo.. kupki, siersc itp... i dawkowanie... z tego co kojarze.. jak pro p;an to sprawdzony z lososiem lub jagnecina.. ale losos na 1 miejscu;) do tej wersji moge wracac bezproblemowo:)

Posted

[quote name='Vera']Witam

Niemiecką Purinę Dog Chow ma sklep www.grandecane.pl , mają tam PURINĘ CLASSIC w 20 kg ( worki papierowe w całości niemieckie napisy ) , pozostałe puriny są 15 kg ( to te pewnie na rynek polski )

Pozdrawiamy

Może ktoś wie, czym się różni niemiecka PURINA CLASSIC, od polskiej?

• 1 month later...
Posted

Słuchajcie, czy ktoś może karmi Pro Planem Adult Salmon&Rice? Bardzo proszę, jeśli tylko możecie wklejcie zdjęcie granulków do tematu z rozmiarami granulków..

• 4 weeks later...
Guest ursa81
Posted

W składzie Puriny Pro Plan Adult Athletic nie ma dodatków na stawy? :crazyeye:
[SIZE=2]Nie mogę uwierzyć, że karma specjalnie dedykowana dla dużych ras o atletycznej sylwetce nie ma tak ważnych dodatków!

Składniki: Jagnięcina (19%), Ryż (16%), Kukurydza, Odwodnione białko drobiowe, Mączka kukurydziana, Tłuszcz zwierzęcy (konserwowany mieszaniną tokoferoli), Digest, Odwodnione białko łososia, Pulpa buraczana, Suszone jajko, Fosforan wapnia, Drożdże, Olej rybi, Chlorek sodu, Chlorek potasu, Składniki mineralne:L-Lizyna, DL-Metionina, Siarczan miedzi (miedź = 12mg/kg), Siarczan cynku (cynk=200 mg/kg).

Przeciwutleniacze: tokoferol pochodzenia naturalnego. Witamina A: 21000 IU/Kg, Witamina D3: 1600IU/Kg, Witamina E (alfa-tokoferol): 280 mg/Kg, Witamina c (kwas askorbinowy): 100 mg/Kg, Witaminy z grupy B 200 mg/Kg, Tauryna: 1000 mg/kg.

[SIZE=2]Może na worku macie inny skład?

Guest ursa81
Posted

moth napisał(a):
Z analizy składu produktów Pro Plan zamieszczonego w ulotce wynika, że żadna karma nie zawiera dodatków na stawy.

No tak. No to kiszka :) Ale mam nadzieję, że przynajmniej jest smaczna. W takim razie odpada jako karma na dłużej.

W sumie zastanawiam się... dodatkiem na stawy często jest chrząstka, czy to rekina czy inna lub sproszkowane muszle małża, homara itd. W sumie każda karma, która ma w składzie rybę mieloną w całości oraz produkty zwierzęce to będzie automatycznie miała w sobie te składniki (chrząstki, zmielone ości ryb). Często podana w składzie glukozamina i chondroityna to tylko taki chwyt bo każda karma jakieś ilości tych substancji zawiera "naturalnie". Może Purina zwyczajnie nie chce nas robić w kulki, a my tego nie doceniamy ;) Och, jaka ja dobroduszna jestem :) lub naiwna...

Posted

al tych dodatków to i tak za malutko nawet dla ochrony stawów nie mówiąc o dawkach leczniczych.
Ja PPP polecam bardzo i gdyby nie za dużo białka jak dla mojego glutka (drapie się) to karmiłabym nią chętnie bo pies był zachwycony

Posted

Hill's też nie dodaje glukozaminy i chondoityny do karm dla szczeniaków, twierdząc, że jest to zbyteczne. Składniki te pojawiają sie dopiero w karmach dla dorosłych i tylko w wersji Large Breed. :roll: Powołują się na przeprowadzone przez siebie badania.

Guest ursa81
Posted

Tak czy siak Pro Planek smakuje... chyba, aż zanadto. Zobaczymy, czy chodzi o to, że musi być więcej dawkowana czy jest zwyczajnie smaczna i psiury mi podtyją. Wcinają ją masakrycznie! Cieszy mnie to z jednej strony, a z drugiej zastanawia czy powodem jest zbyt niska treściwość karmy czy jej wysoka smakowitość. Po ważeniu za miesiąc wszystko się okaże :)

• 2 weeks later...
Guest ursa81
Posted

monika tarnow napisał(a):
probowalismy kiedys tej karmy, jest okropnie tandetna, nie polecam, lepiej dolozyc a miec pewnosc ze karma jest taka jak ma byc:shake:

Piszesz o Purinie Pro Plan, tak? O tym rodzaju Puriny w tej chwili rozmawiamy. Pro Plan tani nie jest i gwarantuję Ci, że nie jest okropnie tandetna. Jeśli sądzisz jednak inaczej to napisz łaskawie jaka to karma "taka jak ma być" i z jakiego powodu jest lepsza od Pro Planu.

Posted

ursa81 napisał(a):
Piszesz o Purinie Pro Plan, tak? O tym rodzaju Puriny w tej chwili rozmawiamy. Pro Plan tani nie jest i gwarantuję Ci, że nie jest okropnie tandetna. Jeśli sądzisz jednak inaczej to napisz łaskawie jaka to karma "taka jak ma być" i z jakiego powodu jest lepsza od Pro Planu.

nie, pisze o PURINIE DOG CHOW, watek dotyczyl tej karmy, apropo PRO PLAN- jest to jedna z lepszych karm:lol:

Guest ursa81
Posted

monika tarnow napisał(a):
nie, pisze o PURINIE DOG CHOW, watek dotyczyl tej karmy, apropo PRO PLAN- jest to jedna z lepszych karm:lol:

Rozumiem i zgadzam się całkowicie! :)