Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 117
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wygląda na to, że się udało :multi:

Pierwsze wieści z nowego domu: Łatek jest przekochany i bardzo grzeczny :loveu: Szczególnie upodobał sobie jeden fotel, ale też bardzo pilnuje swojej nowej pani i jak nie na fotelu, to kładzie się np. pod nogami. Pierwszego ranka okazało się, że pies spał niemal pańci na głowie :evil_lol: Państwo spodziewali się chyba, że będzie z niego większa kaleka, a on śmiga i na spacerach, i po schodach. I musiał mieszkać w domu, bo sam ciągnie do bloku i parkuje pod drzwiami, i w mieszkaniu całkiem ładnie zachowuje czystość. Ogólnie pani mówi o nim w samych superlatywach.
Zaniedługo będą zdjęcia :)

Posted

Relacje z domu ŁAtka

Pierwsze chwile po wyjściu Pani Joanny wielka rozpacz ,drapanie w drzwi , niepokój , bieganie po pokojach ,nerwowe posikiwanie po kątach ,ale już w ciągu dnia wieczorem spokojnie znalazł fotel , i rozłożyl łapki ,następnego dnia Pani budząc sie poczuła na głowie mały wyszczypany czarny ogonek drgający na powitanie , łatek kochany i bardzo uczuciowy, niekonfliktowy,
wybredny delikatnie zjada kawałeczki kurczaka , wydawałoby się że w przeszłości jadał frykasy . Natomiast spacer to szaleństwo dzisiaj na 2 godzinnym spacerze na łąkach, leciał po wysuszonych trawach wchłaniał zapachy tak jakgdyby chciał nadrobić zaległości w spacerowaniu , dobrze czuje się w samochodzie , z ochotą wraca do domu , najczęściej leży na tapczanie
i co jakiś czas sprawdza gdzie jest pani .

Posted

Domek spoza stolycy. Jak mi jeszcze kiedyś będzie po drodze, to wpadnę w odwiedziny :)

Mogę zająć ten fotel?

Wygląda na to, że tak :)

"Wyszczypany czarny ogonek" - coś mi z tym ogonkiem nie pasowało i już wiem, co - jak poznaliśmy się z Łatkiem, ogonek nie był wyszczypany, był jeszcze cały. Nawet pamiętam, że to komentowaliśmy - bo jednak częściej w schronisku psy tracą ogony, niż łapy :roll:
Dobrze, że to wszystko już za nim i maluch jest bezpieczny.

• 4 weeks later...
Posted

Jak przystało na trzynastego w piątek podczas deszczowego wieczoru , dzisiaj o godz 19 łatek zaginął na spacerze z Panem ,wyrwał się nagle ze smyczą i przepadł w ciemnościach, przez godzinę Pan go szukał i nic , o dwudziestej Pani przyjechała na miejsce zniknięcia psa, około 5 km za miastem ,i coś mnie tknęło żeby pojechać samochodem w stronę
przeciwną ,i tak po dwóch kilometrach jazdy ujrzałąm łatka galopującego na smyczy wzdłuż pobocza ruchliwej drogi wjazdowej, jaka była radość skakanie do góry , skowyt szczęścia, w domu czekała prasowana kość i cała ferajna . Po prawie miesiącu pobytu z nami łatka , pies bardzo dobrze wkomponował się w grupę przebywających u nas zwierząt ,jest dobrym strategiem , posiada wiele mądrości psiej , i wbrew krążącej o nim opinii jest psem bezkonfliktowym .Zdjęcia wkrótce .

• 10 months later...
  • 2 weeks later...
  • 2 months later...
  • 4 years later...
Posted

Jest tu jeszcze ktoś pamiętający Łatka? :)

Łacenty żyje i ma się świetnie!

Skopiuję się z fb:

W zeszłym tygodniu byłam z wizytą u starego znajomego: Łatka-Trójłapka, obecnie Łacentego. Łacek został adoptowany sześć lat temu, był wtedy oceniany na ponad 10 lat, więc teraz powinien mieć z 17 - ale w ogóle nie widać po nim wieku! Jest energiczny, na spacerach spokojnie dotrzymuje kroku młodszym kolegom, a nawet ich przegania, a przy drzewkach bez problemu podnosi (jedyną!) tylną łapę. Jego Państwo są nim niezmiennie zachwyceni, Pani mówi o nim, że to chodząca miłość :) Z drugiej strony widać, że i Łatkowi nie brakuje miłości i troski.
Bardzo dziękuję Łatkowym Opiekunom, za przygarnięcie tego wyjątkowego psiaka! Łatek w swoim domu po prostu kwitnie :)

12079671_1054552771263335_13939813320420