Selket Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 Dziś wystawiam bazarek, ale nie wiem jeszcze dla kogo.. Może dla niego? Quote
doddy Posted April 28, 2008 Author Posted April 28, 2008 Stefan po wizycie u ogólnego weterynarza. Chipa brak. Wiek ok. 6 lat. Zostały pobrane zeskrobiny ze skóry na grzbki, na nużeńce oraz krew do badania. Co do oczu - mamy iść do Garncarza. Wyniki zeskrobin zewnętrznych jutro. Przy okazji zbadaliśmy cukier na szybko - jest ok. Uszy - brudne ale tylko brudne. Płuca - ok. Z prostatą początki - więc kastracja pomoże. Gruczołki wyciśnięte. Pies zachowywał się jak aniołek! Dostał obrożę Preventic, karmę RC Hypoalergenic (całą noc się drapał) i Aniprazol na robale. Koszt wizyty to ponad 300zl. Ode mnie dostał fajowską niebieską obróżkę. Ogólnie zjeździł pół Warszawy i nic a nic się nie przeraził nowością świata. STEFAN JEST SUPER!!! Quote
doddy Posted April 28, 2008 Author Posted April 28, 2008 Wizyta u Dr Garcarza 8 maja o godz. 18. Musiałam się wpisać jako prywatna osoba, bo Pan Dr podobno nie przyjmuje psów z fundacji, tylko takowe przyjmują inni lekarze :roll: Quote
Selket Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 Ślepa, ślepa, ślepa cioteczka :oops: nie zauważyłam Twojej odpowiedzi...Wystawię dziś bazarek dla Stefanka...Przepraszam :oops: Quote
Selket Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 Bazarek :oops: :oops: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10048648#post10048648 Quote
doddy Posted April 30, 2008 Author Posted April 30, 2008 Są pierwsze wyniki Stefanka. W zeskrobinie na pasożyty wyszedł świerzb. W badaniu krwi niestety problemy z wątrobą. Tak więc rozpoczynamy leczenie świerzba! Ponadto Stefcio będzie dostawać do jedzenia Royala Hepatic. Do jedzenia Hepatil w tabletkach oraz Essenciale. Quote
olgaj Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 doddy napisał(a):Wizyta u Dr Garcarza 8 maja o godz. 18. Musiałam się wpisać jako prywatna osoba, bo Pan Dr podobno nie przyjmuje psów z fundacji, tylko takowe przyjmują inni lekarze :roll: To znaczy, ze teraz jakby trzeba do samego "guru" ;) to tylko jako osoba prywatna???? Quote
doddy Posted May 1, 2008 Author Posted May 1, 2008 Dokładnie ;) Fundacje są automatycznie zapisywane do pań Dr. Quote
Selket Posted May 3, 2008 Posted May 3, 2008 Śłiczny jest :loveu: Trzymam kciuki za jego zdrówko :kciuki: Quote
karolina1 Posted May 3, 2008 Posted May 3, 2008 No jak ładnie Stefan w mleczykach wygląda :evil_lol: Quote
Selket Posted May 4, 2008 Posted May 4, 2008 Zakończył się bazarek z rameczkami...Za kilka minut rusza bazarek z witrażykami dla Stefanka ;) Quote
Selket Posted May 4, 2008 Posted May 4, 2008 Nowy witrażykowy bazarek ;) http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10083558#post10083558 Quote
doddy Posted May 9, 2008 Author Posted May 9, 2008 Stefan ma jaskrę i wtórne zwichnięcie soczewki. Nie ma już siatkówek. Niestety jaskry już nie da się zoperować - za stare to wszystko. Najgorsze jest to, że Stefan ma bardzo wysokie ciśnienie w oczach co sprawia ból, ponadto soczewka przesunęła się do przodu gałki ocznej co też nie wróży dobrze... Jeśli nie przesunie się ku dołowi, potrzebna będzie operacja. Na razie Stefan dostaje 2 razy dziennie 4 - rodzaje kropelek do oczu. Następna wizyta 21 maja o 20, by sprawdzić ciśnienie w oczach i ułożenie soczewki. Quote
Selket Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 Tak mi przykro :( Trzymam kciuki za maluszka, żeby to zdrówko zaczęło się poprawiać :kciuki: Quote
doddy Posted May 12, 2008 Author Posted May 12, 2008 Stefanowi leczenie służy. Oczy dużo lepiej wyglądają. Nie są już takie czerwone i wytrzeszczne. Mam więc nadzieję, że ciśnienie się zmniejszyło. Quote
Selket Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 Mam nadzieję, że jego zdrówko będzie szło ku lepszemu :kciuki: Quote
doddy Posted May 14, 2008 Author Posted May 14, 2008 Stefanek Wielki dzis dostał planowany ostatni zastrzyk na świerzba. Za tydzień pobieramy zeskrobinkę. Skóra pięknie zarasta i już nie ten sam pies z niego. Oczy super dochodzą do siebie. W czwartek za tydzień wizyta u Garcarza. I jak wszystko będzie super to ekspedycja do Białegostoku. Kastrację Ula bierze na swoje barki bo już się doczekać nie może. :evil_lol: Quote
Recommended Posts