Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

doddy napisał(a):
Stefcio właśnie wyruszył w drogę ku lepszemu życiu.
Zamieszka w Bialymstoku u boku hodowli DDB Wielki Duńczyk.
Ula będzie na bieżąco informować co u nich. Niebawem także spotkamy się w Warszawie.

Stefankowi się trafiło jak przysłowiowej kurze ziarno.

:Rose::Rose::B-fly::thumbs::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:

• Replies 153
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Stefan własnie jedzie do restauracji na lunch. :p
W nocy spał w łóżku. Obsikał ściany :diabloti:
I ogólnie na razie jest ok, choć jest lekko nieufny. Ale to się szybko zmieni.

Posted

doddy napisał(a):
Obsikał ściany :diabloti:

:hmmmm: jakoś mnie to wcale nie zdziwiło :crazyeye: :evil_lol: :evil_lol:
to jest kompleks , wzrostu :mad: :diabloti:

Posted

U mnie tyż naszczał pierwszego dnia :roll:
Ale to zapewne kompleksy. Bo u mnie też duże psy a teraz mu sprawiłam za nową rodzinę stado DDB. :evil_lol:

Posted

U mnie szczanie przeszło mu już następnego dnia, więc mam nadzieję że i u Uli mu szybko przejdzie. Ula na szczęście bardzo doświadczona z psami, więc przyjęła to jako normalne zachowanie.

Posted

Post Uli o Stefanku Wielkim:

No Kochani JESTEM , jak narazie nie ma zadnych ofiar .
Teraz powaznie : Stefan jest cudowny , straszna przytulanka , tylko kolor ma taki jakis inny zupelnie do rudego nie podobny . Zachowuje sie super , jest troche poddenerwowany zmiana otoczenia i pewnie obecnoscia innych psow ale mysle , ze poczatki zawsze sa trudne . Swietnie sobie radzi i fantastycznie reaguje na glos . Jak juz wczesniej pisala Kasia z jazda samochodem to sie chyba urodzil wystarczy drzwi otworzyc i jest pierwszy . Powolutku bedziemy robic to co mamy zaplanowane czyli wizyta i badania u mojej lekarki , czipowanie a do momentu przyjazdu do Warszawy kropelkowanie oczu wedlug rozpiski . Tak wyglada wielki skrot pierwszego dnia Stefana w Stefanowie Wielkim . Foteczki beda , OBIECUJE

Posted

Dziewczyny i nie tylko mam prośbę o głosy;-)
W imieniu Fundacji ''AST'' i wszystkich potrzebujących TTB prosimy i Ciebie drogi użytkowniku o oddanie swego głosu w konkursie Krak-Vet';u.

Wystarczy się zarejestrować i zagłosować w ankiecie by Twój głos został przyjęty.

Oto link do strony konkursu :

http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=7776

PAMIĘTAJ : Konkurs trwa tylko do 31 maja !

Robiąc tak niewiele, w tak krótkim czasie możesz przyczynić się do pomocy tym biednym, potrzebującym psom.

Posted

Post UliK z forum Dogue de Bordeaux

Cytat:

Stefan nadal zyw i jakis taki bardziej energiczny a to pewnie dlatego , ze w domu czuje sie coraz pewniej . Bylismy dzisiaj z wizyta u naszej Pani Doktorowej i jutro prawie o swicie jedziemy oddac krew i sprawdzic czy wszystko jest ok . Niestety z wielkim bolem serca musze napisac , ze Stefan zostal pozbawiony blue obrozy , ktora to zostala zastapiona lancuszkiem typu " reszta Wielkich " . Kasiu wybacz prosze ale wydawalo sie nam , ze ta "stara" troche byla zaciasna a przynajmniej " babacia " tak twierdzila a Ci co znaja "babcie " wiedza , ze zawsze ma racje i sprzeciw bylby bardzo niemile widziany . Stefan wazy troszke ponad 16 kilo i nie bardzo wiem czy do duzo czy malo . No i chyba najwazniejsze : Bruno nie zauwaza Stefana a jak mu wlazi pod nogi to go poprostu delikatnie przeskakuje , nie bardzo ten moj Bruno chyba wie co zrobic z takim malym czyms . Zolinki chcialyby sie bawic ze Stefanem wiec on cos tam z siebie wykrzesza na miare swojego wzrostu . Bruna jest obrazona na caly swiat i chyba trzeba czasu , zeby na powaznie przespala sie z tematem nowego czlonka domu . Bayra cale zycie byla wredna wiec Stefan nie dla niej nawet na obrazku . Fantusia to chodzacy aniol . z golebim serduchem to sie juz urodzila i takie jej zostalo do dzisiaj .

Cytat:
Zdjecia juz sa w aparacie ale musze poczekac na moja druga polowe bo to Artur zajmuje sie strona techniczna czyli zgraniem fotek do mojego kompa . Normalnie antykomputerowa jestem

No to czekamy na zdjecia.

Posted

widzę, ze świerczki dobrze zabezpieczone przed psimi zapędami:evil_lol: muszę chyba o tym też pomysleć:diabloti: choć jedyny, który nogę podnosi w moim psim gronie to Zgredek - więc nie wiem czy warto dxwigac taaakie głazy, zeby obłożyć nimi 40 świerków:evil_lol:

Posted

Nasza UlaK. ma takze wielkiego DDB Bruno i to przed nim najbardzuej nalezy chronic te świerczki. Stefanek nie duzo do góry moze siknać :):painting: