Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wrzucimy niebawem coś do "puszki" dla Stefana, trzymamy kciuki za jego oczy , czy bedzie leczony przez dr.Garncarza , ile ma lat, czy bedzie kastrowany, prosimy o zdjęcia.Powodzenia !!!!!

• Replies 153
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

założyć Stefkowi wątek na szarym czy Doddy za..ałożysz??

w końcu tam sami miłośnicy staffików - może poza ochami i achami wystawowymi pomogą w leczeniu bidaka

Posted

Sortis, Lukann, ruda76 dziękuje Wam za pomoc.

Cóż mogę napisać o Stefanie po pierwszej dobie...
W sumie nic złego, tylko superlatywy. Teraz właśnie leży na boku koło mnie i skrzeczy od czasu do czasu.

W domu jest grzeczny, śpi w łóżku. Nie przejmuje się jak w coś wpadnie.
Z sukami ok. W sumie nawet ani razu sie z nimi nie przywitał, nie powąchał.

Kotków nie lubi jak już pisała Ruda. Na "kici kici" od razu się nakreca.

Bardzo lubi się przytulać.

Co do tatuażu. Hmmm 4 znaczki są.
Bankowo w środku jest x74x.
Będę próbować rozgryźć tatuaż w polskim ZK i czeskim (bo są podejrzenia, że może być chłopak z Czech).

Posted

Brena śpi za niego w klatce... jak zwykle... bo ona nienormalna i kocha klatkę (nigdy nie była przyzwyczajana do niej, a podłapała od tymczasowiczów).
Od czasu do czasu któryś pies podchodzi do niego i wsadza mu nos pod zęby a on nic.
Jak wszedł do domu to nawet nie sprawdzał czy to dziewczynki czy chłopaczki.

Stefan wogóle cały czas śpi (teraz właśnie chrapie...).

Posted

lukann napisał(a):
też mnie to zastanawia..

czy on sie komuś przez przypadek czy celowo zapodział..

dzis powinnam dotrzec do miejsca znalezienia ślepka. Porozwieszam ogłoszenia ale nie liczę na cud:shake:

Posted

[quote name='ruda76']dzis powinnam dotrzec do miejsca znalezienia ślepka. Porozwieszam ogłoszenia ale nie liczę na cud:shake:
Na cud to liczyć nie warto ,ale przynajmniej spokój sumienia będzie ;)
Tak czy siak , gdyby właściciel chciał Stefana to by na rzęsach biegał by go odnaleźć .... a tak tyle czasu i nic :-(

A on mimo , że taka marnotka , na prawdę jest śliczny :loveu: :loveu: :loveu: odkarmiony , wyleczony będzie cudo :loveu: a z tego co piszecie , nie zatracił staffikowej miłości :loveu: :loveu:

PS.co jest z niebieskim forum ?

Posted

Stefan po wizycie u ogólnego weterynarza.
Chipa brak.
Wiek ok. 6 lat.
Zostały pobrane zeskrobiny ze skóry na grzbki, na nużeńce oraz krew do badania.
Co do oczu - mamy iść do Garncarza.
Wyniki zeskrobin zewnętrznych jutro.
Przy okazji zbadaliśmy cukier na szybko - jest ok.
Uszy - brudne ale tylko brudne.
Płuca - ok.
Z prostatą początki - więc kastracja pomoże.
Gruczołki wyciśnięte.
Pies zachowywał się jak aniołek!
Dostał obrożę Preventic, karmę RC Hypoalergenic (całą noc się drapał) i Aniprazol na robale.
Koszt wizyty to ponad 300zl.
Ode mnie dostał fajowską niebieską obróżkę.
Ogólnie zjeździł pół Warszawy i nic a nic się nie przeraził nowością świata.
STEFAN JEST SUPER!!!

Posted

Wizyta u Dr Garcarza 8 maja o godz. 18. Musiałam się wpisać jako prywatna osoba, bo Pan Dr podobno nie przyjmuje psów z fundacji, tylko takowe przyjmują inni lekarze :roll:

Posted

Próbuję coś wynaleźć po tatuażu ale klops...
Może ktoś z Was może pomóc.

Moim zdaniem tatuaż jest
[LIST]
[*]874x
[*]074x[/LIST]W miejscu x zupełnie nie wiem co może być.

Posted

No nie wierzę ,że dr.Garncarz nie chce leczyć psów z fundacji :crazyeye:, może były jakies zaległosci finansowe, jest to jeden z niewielu lekarzy któremu warto płacic za to co robi , a jest niedrogi , wiem co mówię bo przez przeszło10 lat miałam hodowlę kotów rasowych i jak większość kłopoty z herpesem/wirusem atakującym oczy/.
No ale najważniejsze , że Stefan będzie przez niego zdiagnozowany ,choć widząc z bliska jego oczy to raczej marne szanse:-(
Trzymamy kciuki
Doker przesyła Stefanowi stówkę na oczki:kiss_2:

Posted

[quote name='Wyżlica']No nie wierzę ,że dr.Garncarz nie chce leczyć psów z fundacji :crazyeye:, może były jakies zaległosci finansowe, jest to jeden z niewielu lekarzy któremu warto płacic za to co robi , a jest niedrogi , wiem co mówię bo przez przeszło10 lat miałam hodowlę kotów rasowych i jak większość kłopoty z herpesem/wirusem atakującym oczy/.
No ale najważniejsze , że Stefan będzie przez niego zdiagnozowany ,choć widząc z bliska jego oczy to raczej marne szanse:-(
Trzymamy kciuki
Doker przesyła Stefanowi stówkę na oczki:kiss_2:

dziękujemy:loveu:

Posted

My nie mamy długów u Dr Garncarza bo na szczęście nie musieliśmy u niego nigdy nic diagnozować ;)

Po prostu pan w recepcji z początku bardzo miło podał mi termin 8 maja i zapytał o nazwisko - więc grzecznie odpowiedziałam, że niech wpisze fundacje.
Na co on, że fundacyjne psy przyjmują inne panie bo takie wytyczne podał pan Dr.
Więc się zapisałam jako prywatna osoba :diabloti: