Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jutro zabieramy ze schroniska staffika.
Psiak ma wadę wzroku. Jaką? Musimy go przebadać. Wygląda to na pierwszy rzut oka jak bielmo, zaćma.
Psiak został znaleziony, błąkał się kilka tygodni.
Jest pogryziony, miał kleszcze.
Ma tatuaż, na razie nie odczytany bo będziemy próbować jutro.

Szukamy dla niego dobrego domu tymczasowego a później stałego. Kogoś kto podejmie się w razie co opieki medycznej.

• Replies 153
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Psa zabraliśmy.
Na razie najważniejsze jest by znalazł się DT, bo Ruda musi iść do szpitala. Tymczas potrzebny w Warszawie lub Łodzi na ok. tydzień, góra dwa tyg. Potem ja go mogę wziąć do domu na DT.

Posted

Dziś sobota... i tak nic się nie dowiemy z ZK.

Nie, tatuaż nie odczytany na razie. Jak będzie coś wiadomo o hodowli, hodowcy to wtedy napiszemy.

Na razie DT jest nam potrzebny.

Posted

Bardzo szkoda psiaka...Kurcze,jesli ktos sie nie chce juz dluzej psem opiekowac niech go odda hodowcy lub nawet do zwiazkowego oddzialu odstawi,ale niech sie nie zneca.Ja tez oponuje za jak najszyszym odczytem tatuazu...
Apeluje do wszystkich(choc wiem,ze to forum dla milosnikow,ale moze ktos durnowaty tez czasem tu zaglada),ktorzy nie wiedza co zrobic w razie znudzenia psem-oddac chociazby do zwiazku lub lecznicy wet.Nie znecac sie:-(
Calym sercem jestem za wyleczeniem psiaka...
Ale pamietac o tatuazu koniecznie;)

Posted

Po raz pierwszy widzę przerażonego staffika...Taki widok porusza do żywego...Staffik to pies szalony, wesoły, kipiący energią, a tu mamy całkowite zaprzeczenie tego wizerunku rasy-wystraszony, zaniedbany, chory psiak...Skąd się biorą tacy "ludzie"?! :angryy::angryy::angryy:Nigdy tego nie pojmę...Typowi przedstawiciele Homo LEDWO Sapiens!!! Powinno się takich topić w szambach, żeby żadne zwierzę już nie ucierpiało z ich ręki!!!

Posted

My na razie nie oceniamy nikogo, bo w sumie nie wiadomo czy ślepy na przykład się nie zgubił.
Otóż wiemy od mieszkańców wsi, że błąkał się od dłuższego czasu (kilka tygodni).

Mam nadzieję, że uda mi się wydedukować ten tatuaż i cokolwiek się o nim dowiemy.
Przede wszystkim też musimy go zacząć leczyć...

Posted

Oczywiście rozumiem, że nie wolno pochopnie nikogo osądzać, ale skoro pies błąkał się w samopas, to znaczy, że jego właściciel nie był osobą odpowiedzialną...A gdyby faktycznie Ślepy się zgubił, to kochający właściciel poruszyłby niebo i ziemię, żeby go odnaleźć.

Posted

Mam nadzieję ,że to co go spotkało nie połamało mu wspaniałego staffikowego charakteru. Mimo wszystko ma chłopak szczęście,że trafił w wasze ręce, trzymamy za was kciuki , powodzenia , może jego zdrowie nie ucierpiało tak bardzo jak wygląda/ te biedne oczy i skóra ....czy to sa ślady bicia:-( /?Jakie będą koszty leczenia ?Czy to jest pręgutek?:loveu:

Posted

Sądząc po bliznach , na udkach, można wywnioskować , że psiak raczej na pewno był "katowany" :-( I stąd też może być to bielmo (jak ktoś juz wspominał) :roll:

Biedaczysko :( A jak u niego z charakterem ? Nadal staffikowy , czy już nie bardzo :placz:?

Posted

Jak Stefan będzie w Warszawie , będzie więcej wiadomo.
Na razie wiem , że jest bardzo miłym i grzecznym pieskiem.
A przez co przeszedł jestem pewna , że to bardzo mały dzielny , zaradny i mądry piesek.

Posted

No to witamy Stefana!!!!:multi: U nas wszystkie no prawie wszystkie zwierzaki mają ludzkie imiona, ostatnio przybył Rudolf i Czesio, jest też Wanda i była Gucia ,Pelagia,Greta,Zenon,Marian i Tereska na cześć mojej Teściowej :loveu:Mam nadzieje ,że oprócz ludzkiego nowego imienia , dostanie ludzkie dobre życie .Czekamy na wieści !

Posted

Ja też lubię imiona ludzkie , z tym , że te mało popularne ;)

A jak wszystko dobrze pójdzie , to Stefan będzie miał dom .... może całkiem ciekawy :)
w świńskim domku na wsi :diabloti:

Posted

a ja proszę wszsystkich miłosnikow i hodowcow o jakiekolwiek , nawet najmniejsze wpłaty na Stefana. W tej chwili czeka na wyjazd do Warszawy i wizytę u okulisty i weta a na to potrzebne sa fundusze.
Fundacja ma i tak całą masę astow w potrzebie dlatego zwracam się do Was staffikowcy z prośbą o pomoc finansową

Numer konta:
AST Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych
79 1160 2202 0000 0000 8061 3463
ul. Żwirki i Wigury 1b/37
02 - 143 Warszawa
( w tytule mozna napisac dla Stefana)

Z gory serdecznie dziękuję
Sylwia B. "Sylw-Staff"

Posted

Stefan już u mnie w domu w Warszawie.
Cóż można napisać? Obrazowo... KUPA NIESZCZĘŚCIA!!!

Zdjęcia nie oddają rzeczywistości...
Jest łysy, pogryziony, niewidomy, zaniedbany... zarazem ufny, łagodny, lgnący do człowieka.

Stefan z tego co mi się na razie wydaje, rzeczywiście nie widzi. Świetnie jednak sobie radzi. Dobrze chodzi po schodach, nie ma obaw że w coś wpada, wyczuwa nosem i łapami jak się poruszać by było dobrze.

Ma chorobę skóry, wygląda to na nużycę. Jednak dokładnie zeskrobiny pobierzemy w poniedziałek. Na razie został wykąpany w Hexodermie.

Jest grzeczniutki, świetnie jechał samochodem, swietnie został sam w domu, świetnie dogaduje się z moimi psami. Traktuje je jakby nie istniały :crazyeye: w sumie nawet się z nimi nie przywitał... wolał tulić się do mnie.

Jest strasznie za człowiekiem. Bardzo chętnie się przytula, nie obawia się brania na ręce.

Od jutra zaczynamy lekkie szkolenie (ułatwiające nam współpracę i wspólne życie). Ja osobiście czuje się jakbym yorka se do domu przywlokła :lol:

Bardzo proszę miłośników tej rasy o pomoc finansową na leczenie Stefana.

Jutro kupię dla niego Royala Hypoalergenic i obrożę Preventic.