Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 181
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wybaczcie, że mnie nie było- moja babcia leży w szpitalu i jetem ciągle zajęta. Dziękuję bardzo za prezenciki dla Sońki Emilii oraz AniG. Wet nie mówgł sie nadziwić jak to się panienka zmieniła.
Teraz jest pełnym życia ciapowatym cielaczkiem tylko troche różowawym jeszcze. Aha jej ulubiona zabawą jest przeciąganie smyczy z ....drzewem. W domu mam ciągle głośno bo Sońka wyraża do Fida swoje poglądy....
Zdjęcia będą- jak naładuję aparat.

Posted

Oto kilka fotek dziewczynki:
To zdjęcie sprzed tygodnia- zestawienie zmian zrobię jak mała obrośnie do końca
*
jedno z aktualnych - leży na poduszcze TŻta
*
a tu głową w "nogach"
*
dostała śmieszne kropki na nosie
*
a tak wyglądałam wczoraj - chyba ją za bardzo utuczyłam
*

Posted

Cioteczki-patrzę,patrzę-i własnym oczom nie wierzę!!! To jakby nie ten sam pies!!!IZMIR-jesteś WIELKA!!!
A TZ nie płacze,że mu suńka poduszkę opanowała???
Cudne te zdjęcie,normalnie hit miesiąca!!!

Posted

Przepraszam najmocniej za to długie milczenie.
Już piszę co i jak
Panienka załatwia się na zewnątrz i owszem, ale trzeba z nią długo spacerować zanim się zdecyduje. Obrosła na biało ale nie jest jeszcze w pełni zdrowa. Mamy większy problem- kuleje nia przednie łapki, raz na jedną raz na drugą i nie wiem czy to wina spaceru ( my na rowerach psy pieszo). Nie wiem co z tym zrobić.
Mała lata już bez smyczy- ale bardzo na nią uważamy bo lgnie do ludzi- niestety większość dziwnych osób też do niej lgnie więc nie ma mowy o zaparkowaniu psa przed sklepem.
Emocjonalnie sunia jest w wieku naszego Fida- bawią się razem i śpią. Tylko cholerka chyba za bardzo pannę spasłam - cielak taki nie ptrafi na kanapę wleść.

No i ostatni problem - nie wiem co dalej- oddać czy zoatawić ? To bardzo trudne - boję się że cieczki mała dostanie i co wtedy ? Mogę już sterylkę zrobić? Nie wiem w jakim jest wieku (mentalność szczenięcia 5-6 miesięcy)

Posted

Za chuda nie dobrze za gruba też niedobrze. Jak tej pańci podpasować? :roll:

A tak na poważnie. Piękna :loveu: Mała rośnie może stąd te bóle? Jaką karmę stosujecie?

Moja znajoma miała problem z młodą suczką, cieczką i psem z jajkami. Wet zalecił sterylkę w trakcie pierwszej cieczki. Wszystko jest ok. Przed cieczką chyba raczej nie powinno się.

Posted

Martwi mnie to naprzemienne kulenie. :roll: Dziwny objaw i...czego?
Sunia wypielęgnowana, że hoho. Ja bym ze sterylką poczekała do pierwszej cieczki ale najlepiej poradzić się weta, któremu ufasz. Znana Ci Jola ma właśnie cieczkę za sobą. W mieszkaniu miałam sprzątaniowe pogotowie.