Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wklejam tu tresc maila, ktorego dostalam od osoby ktora szuka nowego domu dla swego psa...

Droga Magdo:)

Piszę do Ciebie jak tysiące pewnie innych ludzi w sprawie kochanego psa
Maxa- Maksymiliana.Z powodu problemów rodzinnych(śmierć rodziców, niskie
zarobki)wraz z mężem i małym synkiem wylądowaliśmy w Londynie. Pies jest
przygotowany do przyjazdu do nas tyle ,ze nasz landlord nie wyraził
zgody na jego pobyt . Z przeprowadzką też się nie uda bo ja nie pracuję
i nikt nie wynajmie nam mieszkania. Obecnie pies jest u cioci (która ma
owczarka i dwie babcie na głowie)więc Max jest dla niej problemem.
Proszę jeśli znasz kogoś kto dałby mu dobry dom a chciałby czarnego
labradora daj znać.
Jak Max był mały chodziłam z nim na szkolenie właśnie do Joanny Bohdziun.

Napiszę teraz coś bliżej o moim piesku:(

Ma cztery lata i dużą cześć życia spędził na wsi z ogrodem, i dostępem
do lasu.Uwielbia latać , tracić się i wracać pod dom jak się zmęczy.
Słucha ludzi którzy czegoś oczekują od niego a nie biernie z nim żyją. U
cioci robi co chce bo ona na wszystko mu pozwala. Mnie jeszcze słucha
choć kontakt mamy słaby(ja jestem w Londynie).
Jest pokojowy( nie wszczyna bójek, ale jeśli jest atakowany odda)Jeśli
pies jest silniejszy raczej odchodzi albo staje w miejscu.
Ma cała naturę labka więc za dobro odpłaca potrójnie.
Pies jest teraz na Starowej Górze w kierunku Rzgowa

Proszę pomóż mi znaleźć dla niego dobry dom. Ja tracę kolejnego członka
mojej rodziny i nic nie mogę poradzić. Z góry dziękuję:)

Jeśli masz jakieś pytania to na wszystkie odpowiem
Zdjecia pojawia sie odrazu jak je tylko dostane. W sprawie adopcji prosze kontaktowac sie ze mna-podam kontakt bezposrednio do wlascicielki

• 2 weeks later...
Posted

co za ciota ta ciocia:mad:jak mozna prawie zdrowego mlodego psiaka usypiac.:shake:
Napewno na forum znajda sie dogomanianki ,ktore poszukaja dla pieska wspanialych opiekunow,ktorzy beda swiadomi choroby i jak maja postepowac.najlepiej gdyby byli zamozni gdyz mozna psu wstrzykiwac preparaty zlota ,Ta terapia umozliwia psu normalne bezbolowe funkcjonowanie.

Posted

Musze powiedziec, ze ten psiak mial operacje u pewnego doktora z Łodzi ktory nie bierze na siebie ciezkich przypadkow bo po prostu nei ma takich warunkow w lecznicy... Wet ten jest dobrym ortopeda. Dowiedzialam sie, ze operacja ta najprawdopodobniej polegala na korekcji kosci. Max nie potrzebowal rechabilitacji, nie bral i nei bierze zadnych lekow. Porosza sie dobrze, tak jak kazdy zdrowy pies ;) Takze informacja o tym ze ma dysplazje byla przesadzona...

Posted

poniewaz ma dysplazje ,piesek potrzebuje spokojnego domu,bez chaotycznych ,sportowych wlascicieli,z malymi rozwydrzonymi dziecmi.Pies potrzebuje ruchu w formie spacerow dobrego odzywiania(ekastraktu z muszli)w domu braku schodow.

Posted

chicken pisała, że to nie do końca tak z tą dysplazją u niego.
Joanna Bohdziun (pani trener, do której ja również chodzę na szkolenie :lol:) ma labka po dyzplazji stawów łokciowych. Pies jest po zabiegu i wcale nie widac, ze coś mu dolegało. Jest bardzo aktywny i w świetnej formie.
Ja wiem co znaczy dysplazja, ponieważ mam takiego labka w rodzinie. Tu weszła w grę dysplazja łokciowa i biodrowa i to faktycznie jest walka o sprawnośc psa każdego dnia.
Myslę jednak, ze w tym przypadku nie jest tak źle.

Czy on jest na forum labradorów?
Kurczę, 4 letni labek na prawdę powinien szybko dom znaleźc.

Posted

jezeli ma sie juz podejrzenie o dysplazje,to juz nalezy zastanowic sie jak postepowac z psem .Nie chodzi o "dzisiejszy dzien,nie chodzi o obecny stan zdrowia",to chodzi o perspektywe,gdyz inaczej przedstawia sie pies majac 4 lata ,a innacezj w wieku 8 lat.Juz teraz nalezy stosowadzac dzialania profilaktyczne.Nie trener jest wyrocznia ,tylko wet.,i konsultacje uz dobrym wet ,jak postepowac ,zeby choroba nie postepowala .

Posted

Reno2001 napisał(a):

Czy on jest na forum labradorów?
Kurczę, 4 letni labek na prawdę powinien szybko dom znaleźc.

Witamy kolezanke z tej samej szkoly ;)
Tak, on juz jest na forum labradorow :roll:

Posted

xxxx52 napisał(a):
jezeli ma sie juz podejrzenie o dysplazje,to juz nalezy zastanowic sie jak postepowac z psem .Nie chodzi o "dzisiejszy dzien,nie chodzi o obecny stan zdrowia",to chodzi o perspektywe,gdyz inaczej przedstawia sie pies majac 4 lata ,a innacezj w wieku 8 lat.Juz teraz nalezy stosowadzac dzialania profilaktyczne.Nie trener jest wyrocznia ,tylko wet.,i konsultacje uz dobrym wet ,jak postepowac ,zeby choroba nie postepowala .

Tak, ale mysle ze konsultacje z doswiadczonym szkoleniowcem, ktory przeszedl dysplazje u swojego psa i moze doradzic co robic z labem, ktory ma dysplazje(tym bardziej ze ma specjalizacje VIII grupa FCI ) tez sie przydadza. Jej pies, o ktorym mowa, mial bardzo rozwinieta dysplazje (byl w duzo gorszym stanie niz Max), jednak zostal uratowany, przeszedl szereg operacji i dzis jest kochanym psem-wprost zboczonym na punkcie aporcikow :evil_lol: Ten kto go zna, wie o czym mowa :lol: Ma niesamowita mase miesniowa i wlasnie ona chroni go przed dalszym rozwojem dysplazji-jednak pies plywa, skacze, aportuje, szaleje z innymi psami i nic po nim nie widac, ze mial zwyrodnienie stawow...

Posted

hej, co z tym labem???
Wiadomo coś?
Nadal nie wiem ile mamy czasu, co z ogłoszeniami???

ATLANTYDA napisał(a):
chicken wpisz może w tytule że z dysplazja , będzie czytelniej dla poszukiwaczy domku ;-).

Chyba jedynie dla pseudo. To że pies jest po zabiegu nic nie wyrokuje.

Posted

Reno2001 napisał(a):
hej, co z tym labem???

Chyba jedynie dla pseudo. To że pies jest po zabiegu nic nie wyrokuje.

Może coś nie dokładnie doczytałam :roll:ale on nie powinien np trafić do domu w którym musiałby stale schody pokonywać ?

Posted

Ha, pewnie czwarte piętro bez windy nie wskazane, ale wiecie co? ja w ogóle bardzo sceptycznie podchodzę do trzymania dużego, ciężkiego psa na wysokim piętrze bez windy. Kiedy pojawiają sie kłopoty z poruszaniem się u takiego psa ( a w pewnym wieku to żadna niespodzianka, pomijając nawet uwarunkowania genetyczne), właściciele często go oddają, bo nie mogą sobie poradzic.
Bo kto da radę tachac te 40 kg na rękach?

Pewnie, ze marzeniem jest dom właściwie bez schodów.
Nadal jednak nie wiemy co właściwie dzieje się z psem?
Czy on jeszcze JEST???

Posted

Reno2001.. no tak, racja.. Moja sasiadka miala psa - collie, zastrzal sie i nie mogl chodzic normalnie, przewracal ciagle, chodzil po schodach strasznie bardzo powoli, na 2 pietro.. mial problemy z tylnymi nozkami, pozniej sasiadka juz musiala go nosic na rekach, to nie byl ciezki psiak.. (psiak wziety ze schronu) myśle ze dla tego labradora lepszy bylby dom bez schodow albo parter... nie az 4 pietro :roll: