Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

paros napisał(a):
Wydaje mnie się, że najlepszy byłby tymczas. Bo za hotelik trzeba płacić a nie wiadomo kiedy Max znajdzie dom.

Niestety- powiem wprost- brutalnie- ale znalezienie DT dla psa graniczy z cudem. Życzę Maxowi cudu- ale nie bardzo w taki cud wierzę. Jasne, że DT byłby najlepszy. Ale racjonalnie- to wchodzi w grę hotelik. Zawsze można psa z hoteliku zabrać do DT, gdy taki się znajdzie. Problemem jest wyłącznie fundacja, która nie zgadza sie na żadne, potencjalnie możliwe w tej sytuacji, racjonalne rozwiązanie. Więc- mamy klincz.

M.

• Replies 550
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ninti napisał(a):
Znaczy tamten Czarniawiec na zdjeciach Zmysla to nie Max?
Maxa sa tylko Twoje cztery poczatkowe zdjecia z albumu MAX, te, ktore byly na watku?
Swoja droga znalazlam cudownego Ursusa, nie wiedzialam, ze on tez byl pod opieka tej fundacji.
I chyle czola przed osobami, ktore opiekowaly sie Oxfordem. Roznica po paru miesiacach olbrzymia.
Takie to wnioski po obejrzeniu Twoich zdjec.

I nadal nie wiemy, co z Maxem.
A moze, gdy ktos zada nam "klopotliwe" pytanie na jego temat odsylac do Pani Joanny?

Oxford znalazł dom :lol:
Ja w ogłoszeniach podaję dwa nr telefonów, pierwszy do Przyjaciel_koni i dopiero drugi do p. Joanny. Przyjaciel_koni ma doświadczenie w sprawdzaniu domków i świetnie nadaje sie do rozmów w sprawie adopcji. Przyjaciel_koni zna osobiście wiele psiaków ale niestety nie ma wpływu na wiele decyzji p. Joanny. :shake:

Posted

Poker napisał(a):
Komedia ,a nie fundacja :mad: Co to za fundacja , której nie zależy ,żeby psa wyadoptować ?
Wszystko to brzmi przedziwnie :crazyeye:

Przyjacielu Koni, to jest mój ostatni post, nie bardzo rozumiem jakie masz żale w związku nim?
chyba chodziło Ci o wypowiedzi kogoś innego.

Posted

paros napisał(a):
Oxford znalazł dom :lol:
Ja w ogłoszeniach podaję dwa nr telefonów, pierwszy do Przyjaciel_koni i dopiero drugi do p. Joanny. Przyjaciel_koni ma doświadczenie w sprawdzaniu domków i świetnie nadaje sie do rozmów w sprawie adopcji. Przyjaciel_koni zna osobiście wiele psiaków ale niestety nie ma wpływu na wiele decyzji p. Joanny. :shake:

To znaczy, ze mozna podac zainteresowanym telefon do Przyjaciel_koni?
Bo my przeciez o tym psie prawie nic nie wiemy...:shake:

Posted

Poker napisał(a):
Przyjacielu Koni, to jest mój ostatni post, nie bardzo rozumiem jakie masz żale w związku nim?
chyba chodziło Ci o wypowiedzi kogoś innego.

No nie :mad: Musimy znaleźć dom dla Maxa!! Nie obrażaj się :shake:
Ten psiak czeka na naszą pomoc :-( Ja i Przyjaciel_koni też nie możemy zostawić Maxa :-( to nie pomożesz Maxowi?? :-(

Posted

nie chce mi się juz tłumaczyć,Paros przeczytaj proszę mój ostatni post.Ja sie nie obrazam.
W obecnej sytuacji kontynuacja wątku chyba jest mało sensowna.Jak tajemnicza pani Joanna dojrzeje do decyzji i poprosi o pomoc w adopcji psa, to się w jakimś stopniu włączę.
Na razie jest to rozmowa głuchego ze ślepym.

Posted

Wybaczcie, ale chyba mi umknęło - czy pani Joanna w ogóle wie o nas, tzn. o grupie osób, które chce psa zabrać ze stajni i znaleźć mu coś innego? Oczywiście jeżeli on ma tam złe warunki.

Posted

Zapomniałam, że Zmysł jeździ do tej fundacji i na pewno zna ta Panią, może go poprosić by wypytał się o psa lub pojechał. Może jest mu wdzięczna za pomoc i przychylniej spojrzy na to, że pojedzie i zrobi zdjęcia?

Posted

Dziewczyny, proszę, ostrożniej z oskarżeniami. Ostatnio sama była gościem na wątku, gdzie mieszano z błotem osobę, którą znam i której działalność bardzo cenię. Przykro było to czytać. Ostatecznie wystarczył jeden telefon i okazało się, że "nie taki diabeł straszny":roll: a pies uratowany.

Skupmy się na tym, jak pomóc. Oceniać będziemy potem.

Posted

Co to za fundacja? Kto to jest? W głowie sie nie mieści, że mozna odebrać psiakowi możliwość lepszego życia. Co oni maja w statucie?? Tam powinno byc napisane, że będą zapobiegac bezdomności i szukać nowych domów dla psów!!! Jesli będa takie problemy to w sądzie gdzie sa zrejestrowani jest złożony ich statut. O kant .... potłuc taką fundację, która postepuje jak najgorsze schronisko.

Posted

Sytuacja ta nie jest jak dla mnie tez do końca jasna i zrozumiała...ale prosze opanujcie się od złośliwych komentarzy.
Jak ktos coś ma do fundacji to mozna zadzwoić do pani Joanny...tylko,że to już pewnie zbyt trudno dla niektórych;)
Nie chce tu bronic zaciekle fundacji, ale rozumiem trochę o co tu chodzi.

Stajnia jest miejscem awaryjnym- fundacja zawozi tam psa , gdy na prawdę nie ma co z nim zrobić-tak było z Maxem. Jesli stajnia nie życzy sobie ujawniana danych to ma do tego prawo.
Żal mam tylko do tego,że przez ponad rok nie ma nowych info o psie .

Posted

Zgadzam się z Ania+Milva i Ulver, naprawdę zachowanie psa po roku czasu mogło się radykalnie zmienić i trudno szukać mu nowego domu nie znając do końca jego charakteru i nie mając nowych zdjęć...

Posted

Ninti napisał(a):
Czy wiadomo chociaz, czy Max mieszkal wczesniej w mieszkaniu, czy w ogrodzie?

Max, jak pisałam w pierwszym poście, mieszkał w domu z ogrodem. Przebywał i w domu i w ogrodzie. Jest bardzo fajnym, kontaktowym psiakiem.

Max miał taki tekścik link do jego allegro