Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bianka jesteś niesamowita. :loveu::loveu:

Jeśli nie znajdzie się tymczas, który przygarnie mamę z maluchami to warto skorzystać z oferty Bianki. Odchowała już wiele maluszków.

• Replies 324
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jesli tak sie sprawy maja i Bianka masz mozliwosc przygarniecia tych slepych równiez,to mozemy ci wszystkie przywiesc :-) My zostawimy sobie suke i jednego malucha a reszte przywieziemy do Ciebie,obejdziemy sie bez usypiania które niewiem jak bysmy wykonały,bo to straszne :-(
Najwazniejsze ze jutro szykuje sie juz łapanie całej brygady,a im szybciej tym lepiej bo te maluchy sa zagrozone.

Posted

Z łapania nic nie wyjdzie jutro,bo jednak niemamy gdzie umiescic suni z maluchami. Dzisiaj zabieramy te dwa wieksze do ciapusia gdzie poczekaja na transport. A jesli chodzi o te slepe to mamy wybór,albo zostawiamy je wszystkie i modlimy sie zeby nic im sie nie stało,usypiamy 3 i zostawiamy z matka jednego,albo wieziemy 3 do bianki. Innej mozliwosci niema.
Pilnie potrzebujemy kogos kto przygarnie mame i maluszki lub chociaz jenego!!!!!

Posted

2 wieksze napewno jada dzisiaj do ciapusia. Niewiadomo czy te mniejsze tez nie,w kazdym razie bedziemy jeszcze nad tym myslec. Dzisiaj pojedziemy tam wiczorkiem i mam nadzieje ze wszystko bedzie w porzadku.

Potrzebujemy wsparcia finansowego na mleko specjalne dla maluchów,na koszty transportu itp, prosimy o jakies wsparcie!!
Pieniazki mozna wpłacac na moje konto,które podam na pw.

Posted

Tak czy inaczej decyzja o odłapaniu suni juz zapadła. Jutro około płudnia będziemy starać się podnieść cysternę wyciagnąć maluchy i złapać sunię. Co potem zrobimy, to sie okaże od rozwoju sytuacji.

Posted

Spokojnie,to jest cały terminal kontenerowy wiec tam panowie sprzet do podnoszenia mają. Musimy to zrobic zeby byc pewnym ze wszystkie maluchy zostana zabrane,jakby jakis nie daj Boże został....:-(

Posted

Mam przepis na preparat mlekozastepczy dla szczeniaków z madrej knigi PEDIATRIA WETERYNARYJNA
120 ml mleka krowiego lub koziego
120 ml wody
2-4 żółtka jaja kurzego
1-2 łyżeczka oleju roślinnego
1000 mg węglanu wapnia
moze wam sie przyda, zrobiłam fotke z ksiązki ale jest niewyrażne - powodzenia trzymam kciuki- ja na tym mleku odchowałam małego azjate

Posted

to ja będę trzymać kciuki :shake:
A swoja drogą zawsze taki psie matki budzą we mnie rozczulenie,podziw i szacunek :shake: Chowaja te swoje dzieci przed złymi ludźmi, opiekują się , karmią, często narazajac zycie, ehhh........

Posted

teraz najbardziej potrzebne kciuki i kasa na dobre mleko aby je podkarmić
One maja tylko główki i kręgosłup.Tak chudzieńkich szczeniaczków jeszcze nie widziałam.
Dzisiaj znalazłyśmy tam jeszcze jednego już martwego z tego pierwszego miotu, i myślę że gdybyśmy pojechały jutro rano to znalazłybyśmy już trzy martwe szczeniaki