Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nasunęło mi sie nastepujace pytanie.Z jaka maksymalna predkoscia jest w stanie biec husky??

Bo alaskan husky to wiem ze sa zabojczo szybkie,ale jak to jest z przecieztnym huskiem w typie posrednim,lub inaczej wystawowym?

Posted

Może być i taka i taka,podaj obie,ale bardziej chodziło mi o predkosc maksymalna jaka moze osiagnac przecietny hasiorek :D

Posted

eLO!!

niech ja sobie przypomne...dobrze wytrenowany hasiorek typ normal wyciaga maxymalnie nawet 35 km/h a srednia predkosc zalezy od dystansu ale wacha sie miedzy 20-24km/h

Posted

zalezy czy z obciazeniem czy bez.. te dane ktore podal Pay zdaja mi sie byc z obciazeniem.. tzn. w zaprzegu

jak sobie zamontuje stoper na rowerze to zmierze ile biegnie moj pies bez obciazenia :)

Posted

hehe,no to z moim Anukiem nie jest tak zle.Jak na rowerku jestesmy to 30 km/h pobiegnie,ale on sie jak jest na smyczy jakos zabojczo nie wysila,wiec mysle ze jak chce to luzem za sarenka ze 35 spoko pobiegnie :) Czy to znaczy ze jest w dobrej formie :)

Posted

To zależy jeszcze od terenu, po którym biegnie.

Natan przy rowerze na trasie w miarę płaskiej na dystansie ok. 6 km osiągał średnią 27,5 km/h, a maksymalną 40 lub 41 km/h.

Posted

A samoyedy i malamuty jak szybko moga biec? Interesuje mnie z obciążeniem i bez :lol:

A moze znacie kogoś kto ma zaprzęg samoyedów :lol: Jakieś namiary :lol:

Posted

mój luisek jak mu sie nie chce... to ciągnie rower z predkością 19km/h wolnym galopkiem przez nóżke... wtedy kiwam głową z politowaniem, nie mówie nic, tylko myśle sobie że musze kupić GREYSTHER-A!!!

mam manie szybkości ale nie zmuszam psa aby zaspokajał moje ambicje, niech biega jak mu sie podoba, zajełam sie tym dla niego wiec to on przede wszystkim ma mieć z tego przyjemność.

jak byl młody i szalony to potrafil nas rozpedzić na rowerku do 30 paru!!!

Posted
wiec mysle ze jak chce to luzem za sarenka ze 35 spoko pobiegnie

Oj, myślę, że w pogoni za sarenką to padają rekordy prędkości znacznie przewyższające wymienione tu prędkości :lol: Pies biegnie bez obciążenia, no i ta motywacja :loveu: Jak kiedyś Ceik poszedł za sarną to miałam wrażenie, że on nie biegnie tylko wręcz unosi się w powietrzu :roll: :eek2: