Ula Posted May 24, 2004 Posted May 24, 2004 Nasunęło mi sie nastepujace pytanie.Z jaka maksymalna predkoscia jest w stanie biec husky?? Bo alaskan husky to wiem ze sa zabojczo szybkie,ale jak to jest z przecieztnym huskiem w typie posrednim,lub inaczej wystawowym? Quote
Ula Posted May 24, 2004 Author Posted May 24, 2004 Może być i taka i taka,podaj obie,ale bardziej chodziło mi o predkosc maksymalna jaka moze osiagnac przecietny hasiorek :D Quote
PaYooK Posted May 24, 2004 Posted May 24, 2004 eLO!! niech ja sobie przypomne...dobrze wytrenowany hasiorek typ normal wyciaga maxymalnie nawet 35 km/h a srednia predkosc zalezy od dystansu ale wacha sie miedzy 20-24km/h Quote
Nat Posted May 24, 2004 Posted May 24, 2004 zalezy czy z obciazeniem czy bez.. te dane ktore podal Pay zdaja mi sie byc z obciazeniem.. tzn. w zaprzegu jak sobie zamontuje stoper na rowerze to zmierze ile biegnie moj pies bez obciazenia :) Quote
Ula Posted May 24, 2004 Author Posted May 24, 2004 hehe,no to z moim Anukiem nie jest tak zle.Jak na rowerku jestesmy to 30 km/h pobiegnie,ale on sie jak jest na smyczy jakos zabojczo nie wysila,wiec mysle ze jak chce to luzem za sarenka ze 35 spoko pobiegnie :) Czy to znaczy ze jest w dobrej formie :) Quote
PaYooK Posted May 24, 2004 Posted May 24, 2004 ELO!!!! Nat masz racje mowie na moich doswiadczeniach z zaprzegiem ;) Quote
Grześ Posted May 31, 2004 Posted May 31, 2004 To zależy jeszcze od terenu, po którym biegnie. Natan przy rowerze na trasie w miarę płaskiej na dystansie ok. 6 km osiągał średnią 27,5 km/h, a maksymalną 40 lub 41 km/h. Quote
ofca Posted June 2, 2004 Posted June 2, 2004 A samoyedy i malamuty jak szybko moga biec? Interesuje mnie z obciążeniem i bez :lol: A moze znacie kogoś kto ma zaprzęg samoyedów :lol: Jakieś namiary :lol: Quote
PaYooK Posted June 3, 2004 Posted June 3, 2004 ELO!!!! moim zdaniem malamutyt sa tak o polowe wolniesze od husky... ale trudno mi sie dokladnie na ten tema wyPOWIADAC BO MAM TYLKO HUSKY ;) Quote
maszer Posted June 3, 2004 Posted June 3, 2004 mój luisek jak mu sie nie chce... to ciągnie rower z predkością 19km/h wolnym galopkiem przez nóżke... wtedy kiwam głową z politowaniem, nie mówie nic, tylko myśle sobie że musze kupić GREYSTHER-A!!! mam manie szybkości ale nie zmuszam psa aby zaspokajał moje ambicje, niech biega jak mu sie podoba, zajełam sie tym dla niego wiec to on przede wszystkim ma mieć z tego przyjemność. jak byl młody i szalony to potrafil nas rozpedzić na rowerku do 30 paru!!! Quote
basia Posted June 5, 2004 Posted June 5, 2004 wiec mysle ze jak chce to luzem za sarenka ze 35 spoko pobiegnie Oj, myślę, że w pogoni za sarenką to padają rekordy prędkości znacznie przewyższające wymienione tu prędkości :lol: Pies biegnie bez obciążenia, no i ta motywacja :loveu: Jak kiedyś Ceik poszedł za sarną to miałam wrażenie, że on nie biegnie tylko wręcz unosi się w powietrzu :roll: :eek2: Quote
Recommended Posts