Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

raz na smyczy, raz sie urwał z łańcucha. jestem beznadziejna właścicielka, wiem tylko nie wiem czemu on taki jest. ale ja go nie moge stracić to po prostu niewyobrażalne:shake:

Posted

1.kaganiec fizjolog może albo spory plastikowy - na początek dla bezpieczeństwa
2.bezwglednie wykonana komenda zostaw i przywołanie
3.koniec łańcucha, dużo dużo pracy z psem później coś do obgryzania i pies w domu/kojcu. Później po drzemce znowu praca praca praca i masz psa z głowy
4.zero biegania luzem bez kontroli, jeśli już to puszczenie z linką i nauka przywołania

Posted

WŁADCZYNI napisał(a):
1.kaganiec fizjolog może albo spory plastikowy - na początek dla bezpieczeństwa
2.bezwglednie wykonana komenda zostaw i przywołanie
3.koniec łańcucha, dużo dużo pracy z psem później coś do obgryzania i pies w domu/kojcu. Później po drzemce znowu praca praca praca i masz psa z głowy
4.zero biegania luzem bez kontroli, jeśli już to puszczenie z linką i nauka przywołania

i punkt 5. porozmawiaj z rodzicami... oni z takim podejściem wcale nie pomagają..

Posted

cisza bo nie mam czasu siedzieć. staram sie ale wątpię czy cokolwiek z tego wyjdzie bo jestem do kitu. spacery, komendy to co poradziliście.
kajro2, proszę nie z taką ironią, ja o niczym innym nie myśle tylko o moim psie i o tym co z nim mam robić

Posted

Idą wakacje fizzy, dasz radę. To 2 miesiące, które możesz poświęcić pracy z psem. ;) Będzie dobrze, tylko się nie zniechęcaj. Efekty nie nastąpią natychmiast - pies musi wyładować energię nagromadzoną podczas stania na łańcuchu. Zafunduj mu przez tydzień (może wystarczy, żeby sie troszkę uspokoił) intensywną opiekę. Czyli Dłuuuugie spacery, a najlepiej bieganie, kilka razy dziennie np 3, 4. W końcu sie zmęczy i łatwiej będzie do niego dotrzeć. Sprawdź jak reaguje na obcych na spacerze, a jak an obcych, którzy weszli na wasz teren, kiedy on był poza nim - kiedy nie widział momentu ich wejścia.

Trzymaj sie!

Posted

Fizzy, to nie byla ironia. Raczej, pytanie, czy cokolwiek z podpowiedzi pomoglo, czy podrzucac i szukac nowych pomyslow.
Tak pisze Kori, uwierz troche w siebie, ida wakacje, wiecej czasu, wiec powinno sie wszystko poukladac.
No i porozmawiaj z rodzicami, szkolenie, zamiana lancucha na dobrze zabezpieczony kojec (mozesz pomoc budowac) i powodzenia!