Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 366
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cioteczko Majqa jesteś niesamowitą osóbką na tylu wątkach pojawia się pawie oczko i zawsze dla każdego masz mądrą radę i dobre słowo w dzisiejszych czasach taka wrażliwość jest na wagę złota mnie bardzo poruszyła :loveu:

Posted

Helga72 napisał(a):
Cioteczko Majqa jesteś niesamowitą osóbką na tylu wątkach pojawia się pawie oczko i zawsze dla każdego masz mądrą radę i dobre słowo w dzisiejszych czasach taka wrażliwość jest na wagę złota mnie bardzo poruszyła :loveu:

Dziękuję Helgo, udało Ci się, pąs mnie oblał i nie chce puścić. ;) Ha, ha...pawie oczko...nic mnie tak nie urzeka jak kolorystyka pawich piór, no może jeszcze tęcza, czyli dzieła natury.

Jak zdjęcie szewków? Wszystko po myśli?

Posted

sorki ale miałam maleńką chwilkę dosłownie wykradzioną żeby pomiziać moje koty , które mają traume od kiedy w domu księżniczka aż mi ich żal :-( więc tak szew oki pięknie wygojone ale ponieważ sunia nadal się wylizywała zapytałm wetke i okazało się , że ma zatokę przyodbytniczą dostała antybiotyk jutro jadę znowu trzeba gruczoły przepłukiwać zebrało się sporo wydzieliny i stąd świąd całego ciałą i wygryzanie łokci na łokcie mam maść ale Pan dr Bernard pochwalił , że już skóra na brzuchu ładniutka i mięciutka i cycochy lepsze od dzisiaj do jedzonka oliwka:cool3:żeby sierść lśniąca była

Posted

No i proszę jak nie urok to przemarsz wojska. :lol:
Najpierw pokroili a teraz będą pod zadek zaglądać.:evil_lol:
Dhrama , mówię ci z wetami sie lepiej nie zadawać :eviltong:

I łaskawa damo przestań wybredzać z tym żarełkiem i gonić te nieszczęsne kicie! Ciotka ci dobrze radzi, bo jak nie to zobaczysz damy w pupę!
Kicie są cacy!

Dhrama, śliczna oneczka gotowa do adopcji czeka na tego jedynego człowieka, który pokocha szczerze, nie zawiedzie i nie porzuci!

Posted

Helga72 napisał(a):
(...)ma zatokę przyodbytniczą dostała antybiotyk jutro jadę znowu trzeba gruczoły przepłukiwać zebrało się sporo wydzieliny i stąd świąd całego ciałą i wygryzanie łokci na łokcie mam maść (...)

O psia mać. To trochę będzie zabawy, mam nadzieję, że Dharma da się oporządzać. Przerabiałam już ten Meksyk. Będzie dobrze!!!

Posted

i wspinamy sie na szczyt kolejki po domek!

Zapomniałam napisać, ze jak w ogłoszeniu dopisałam , że Dhrama jest po sterylce to wycofali się obserwatorzy!!!!!! Dobre co????? Od razu widać jakie mieli zamiary! Nic z tego!!!!!!!!!!!!

Posted

:multi:zaraz jadę do weta kończe odrabiać lekcje z dziećmi :roll: wczoraj nie zdążyłam napisać bo zdechł mi komp , że sunia u weta była bardzo grzczna nawet podczas wyciskania wydzieliny co nie jest miłe nawet nie warknęła:lol: obserwatorzy:mad: cudownie nie dość że to słowo kojarzy mi się z horrorem o tym tytule to masz horror faktycznie :angryy: a to już nie można mieć psa dla samego psa , dlatego że najzwyczajniej w świecie jest przy nas i bezinteresownie i bezgranicznie nas kocha :loveu: czy od razu trzeba kosić kasę z psa bo inaczej won :angryy:

Posted

Helga72 napisał(a):
(...)cudownie nie dość że to słowo kojarzy mi się z horrorem o tym tytule (...)

...bo według mnie to są właśnie obcy Helgo ale cicho sza, może nie wywęszą, że są zdemaskowani za sprawą allegro.;)

Posted

zaczynam żałować , że mam komp i DOGO bo jak czytam co się dzieje co ludzie robią ze zwierzętami :angryy: dopóki nie miałam kontaktu z Moriaaa muszę przyznać , że żyłam w błogiej nieświadomości ale miałam zdrowsze serce;) teraz jak czytam te dramaty to:placz: ale jak na ironię losu dzięki takim kanaliom ludzie tacy jak WY CIOTECZKI błyszczą jak brylanty:loveu:

Posted

Cioteczko i jak przebiegła wizyta?
A co tych obserwatorów to oszczędzę sobie epitetów , które bym tu posłała pod ich adresem, bo mnie jeszcze zbanuja, a może sie do czegoś przydam!

Kto pokocha Dhramę - dla niej samej???? Ona czeka na tego jedynego człowieka, który nie skrzywdzi, nie zdradzi i nie porzuci!

Posted

A ja namawiam babcię na psa, ale się opiera...a w zasadzie to by chciała ale nie dokońca chyba może... babcia 14 lat miała ONkę...

Dharma albo Samantha od Beki byłyby idealne, tylko jak przekonać :(

Posted

wizyta przebiegła super ;) zanim zdążyłam się obejrzeć księżniczka usiadła na przednim siedzeniu obok kierowcy więc ja do tyłu na kocyk:razz: dzisiaj smarujemy łokcie maścią a jutro znowu do weta na sprawdzenie to właściwie formalność bo przetoka się pięknie goi a wydzieliny już prawie nie ma świąd ustąpił :multi:

Posted

Cioteczko Szajbus wczoraj u weta był jeden kawaler taki w typie Twoich dam tylko pieprz z solą cudny ale hałaśliwy:cool3: Dharme obszczekał ale ona ignoruje takie małe blekoty:evil_lol:

Posted

Folen jeżeli tamta oneczka odeszła za TM to rzeczywiście może być ciężko przekonać babcie bo myśle że żal po tej stracie jeszcze nie minął :-( można delikatnie babci zasugerować adopcję Dharmy ale nic na siłę ; tylko dyplomacja.

Posted

Jeżeli zaś chodzi o Dharmę to jest to pies zarówno dla młodej jak i dojrzałej osoby ponieważ nie wykazuje agresji , nie ma złych nawyków jest karna , posłuszna i bardzo pojętna.Jak pisałam wcześniej nie trzeba mieć samochodu żeby z nią gdziekolwiek jechać bo wspaniale podróżuje autobusami nie boi się ruchu ani tłoku.
W domu jest grzeczna i spokojna .Nie brudzi ani nic nie niszczy .W nocy spokojnie śpi i nie przesiaduje przed telewizorem :razz:

Posted

Kiedy w lipcu 2005 roku odeszła za TM moja Psonia nie mogłam sobie znaleźć miejsca. Dla mnie świat zatrzymał sie w miejscu i najważniejsza była rozpacz po niej. Nic innego sie nie liczyło. Motalam sie tak 2 miesiące aż ze schroniska trafiła do nas Balbina.
I wiecie co???? Drugi pies jest najlepszym lekiem na zbolałą duszę. Żałuję, że Balbi nie trafiła do nas tego samego dnia albo następnego.
Jasne, że kocham nadal Psonię. Boli mnie, ze jej nie ma, ale nasz dom znów żyje. Teraz jest w nim 8 łapek i Psonia w naszych sercach i naszej pamięci, bo takiej miłości nigdy nie da sie zapomnieć.

Iwonko co do tego hałaśliwego kawalera w lecznicy to moja Zuzka mogłaby iść z nim w konkury. Jej jadaczka się nigdy nie zamyka.

Ciesze sie, ze Dhrama wychodzi już ze zdrówkiem na prostą. To naprawdę kochany psiak, a teraz w DT można dokładnie poobserwować jej zachowanie i wszelkie reakcje. Z tego co widać to pies ideał. Zastanawia mnie tylko czemu tych domków nie widać?

DOMKI ŚPIESZCIE SIĘ!